Нищо няма да бъде като преди.

168 51 0
                                    

Алиса отдавна не бе отваряла дневника си, дори беше забравила къде е той, до днес. От седмица тя живееш заедно със своя любим- Алек, но все още не беше взела всичките си вещи от общежитието. Точно така успя да открие своята книжка с откровения. Тя бе паднала под нощното шкафче. Взе я в ръцете си, изчисти прахта, насъбрала се по корицата, след което я отвори и взе писалката.
..
" Всичко се промени, както и всички. Нищо не е както преди. Глутницата, приятелството, семейството, което бяхме, всичко това за миг се разруши. Джъстин намрази брат си, отрече се от него, каза че никога няма да му прости. До известна степен е прав, но Алек направи всичко това заради мен, за да спаси живота ми, за да бъда щастлива, за да бъдем заедно. Но плати огромна цена, всички му обърнаха гръб, всички освен мен. Не го виня, но не го и оправдавам. Не съм на ничия страна. Да, сега живея с Алек, обичам го и съм до него, но това не означава, че съм обърнала гръб на приятелите си. Елена и Крис са на страната на Джъстин разбира се, но те все още са мои приятели,макар и да се държат по- студено към мен, аз знам че ме обичат, и че всичко ще бъде както преди. А Джъстин? Джъстин се превърна в призрак. Не говореше с никого, почти не излизаше от вкъщи. Завършихме и той замина. От три месеца никой не го беше виждал. Остава само надеждата, че ще се върне скоро. Лятото отмина, след няколко дни започват лекциите, тази е надеждата, че ще го видя, че ще се върне в университета.
.....
Няколко дни по-късно..
Елена- За последна година сме в университета. Надявам се всичко да мине по мед и масло. Не може ли поне веднъж да нямаме неприятности? Много ли искам?

Алиса- Това е най- голямото ми желание. Всъщност не е. Най- голямото ми желание е Джъстин да се върне.

Елена- Да, дано се върне. Не съм го виждала от три месеца. Крис каза, че е говорил с него, но не му е казал кога ще се върне и дали изобщо ще го направи.

Алиса- Не говори така. Сигурна съм, че ще се върне. Не бъди черногледа, мисли позитивно и всичко ще бъде добре.

Елена- Искаш да не бъда черногледа? Тогава кажи на възлюбения си да си върви- каза, след като Алек се появи в двора на университета.

Алиса- Ти влизай, аз ще говоря с него.- отвърна и се насочи към него.

Алек- Явно сгреших като дойдох? Не се радваш?

Алиса- Не е така. Радвам се разбира се.- отговори му, след което го прегърна.

Алек- Не и Елена. Съжалявам, че заради мен трябва да търпиш фасоните й, както и на останалите.

The diaries of the mysterious beauty ✡️ Expect the unexpectedWhere stories live. Discover now