Sportschool

564 23 2
                                    

Samen met Marion en Wolfs was ik nog even naar sportschool gegaan. Dit deden we bijna elke week. Soms kwam er niet van omdat het dan druk was op het werk. Maar vandaag hadden we allemaal een rustige dag gehad.

Terwijl ik op de loopband mijn 'rondje' deed, zaten Wolfs en Marion op de fiets. 'Oudjes zijn het ook.' lachte ik in mijzelf. Na de warming-up zijn we naar boven gegaan om daar wat krachtoefeningen te doen. Marion en ik begonnen met squats en Wolfs met bankdrukken.

'Zullen we eerst even iets anders gaan doen?' vroeg ik haar, terwijl we net met de eerste set begonnen waren.

'Waarom?' vroeg ze dan ook. 'Niet meteen kijken, maar híj, zit ontzettend naar mijn kont te kijken.' Fluisterde ik geïrriteerd terug. Waarop Marion grinnikend haar hoofd knikte en op stond.

Via de spiegel had ik hem wel zien kijken. Met één oortje in en rustig drinkend uit een flesje water. Hij knipoogde toen hij doorhad dat ik naar hem keek. Ik zuchtte en liep met Marion mee naar de andere kant van de zaal. Hier deden we wat andere oefeningen voor de benen.

Na een half uur kwam Wolfs onze kant op gelopen. Lichte zweetdruppels op zijn voorhoofd en onder zijn neus. Hij veegde ze weg met zijn handdoek. 'Ik ben klaar voor vandaag.' Het kwam er vermoeid uit.

'We zijn helemaal nog niet klaar, hoor.' Glimlachte ik. Twee verbaasde gezichten keken mijn kant op.

'Kom op zeg, we zijn net een uurtje bezig. Maak je klaar voor buikspierkwartier met Van Dongen.' Lachend stond ik op. Achter hoorde ik een diepe zucht. Ik kon wel raden van wie die was.

We vervolgden onze weg naar beneden, waar in een klein zaaltje een grote spiegelwand stond met een aantal matjes en gewichten.

Met z'n drieën op een rij lagen we naast elkaar. Ik in het midden, Wolfs links van mij en Marion rechts.

'Oké, we beginnen met planken, één minuut.' Ik ging in de plank positie staan en startte de timer. Al vrij snel hoorde links van me gesteun en gepuf. Ik lachte hardop, waarop ik een gespeelde boze blik kreeg.

'En rust.' Zei ik toen de timer afging.

'Zo is het genoeg hoor, Eef.' Zuchtte Wolfs na een paar oefeningen.

'Nee, we doen er nog twee.' Antwoordde ik.

'Echt niet, Eva.' Gaf Wolfs niet op.

'Kom op Wolfs, zelfs ik hou het nog bij' stond Marion mij bij. Meer dan een zucht kreeg ik niet en snel ging ik verder met de laatste oefeningen.

Short Fleva'sWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu