Hacı Taşan ve Muharrem Ertaş Neslinden Aleyna Tilki Nesline Kültürel Yıkım

32 0 0
                                    

Varlığımızın muhasebesini ancak bağ kurmuş olduğumuz ve dünyaya geldikten sonra kültürel kimliğini aldığımız toplumla milletle yapabiliriz. Pek rezil rüsva bir zamanenin işgali altında bulunduğumuz kuşkusuz. Tarihi ve istikbali bir dilemma ve çıkmaz içerisindeyiz. Sonumuzu düşünmenin kaçınılmaz korkusu bir yıkıma seyirci kalmamıza neden olmakta. Millet vicdanı pespaye olmuş bir toplum olmamızın sebebi hepimiziz. Geleneksel Türk evleri adı altında göstermelik turizm ve reklam yapanlar cesedimizden menfaat umuyorlar. Sancımız sözcüklere yetmiyor müstahak olduğumuz yıkımdan kimse rahatsız değil. Alıştık alıştırıldık bir kurbağa misali bütün kültürel kimlik ve varlık mefhumlarımızı heder ettik etmeye devam ediyoruz.

Eski kafalı olmayı bir aşağılık tavırla yergiye matuf bulanlar yeniliğin her türlü bela ve musibetine müstahaktırlar. Küresel işleyişin önünü tıkamamak ve bu işleyişi kolay bir hale getirmek için her türlü demokratik paketle şirin görünmeye çalışanları anlayışla karşılayacak değilim. Mevzu bahis olunca kürsülerden Müslümanlık vaazı verenler bizi toplumca rezil bir hale getiren bu küresel işleyişin önünü açanların köpekliğini yapmaktadırlar. Köpeklik yapmayı mevki ve makamları için şiar edinmiş olanlar asla bu milletin mukaddesatı üzerine söz söylemeye yetkili değildirler hakları da yoktur. Bir neslin kıyım ve yıkımını türlü türlü desise ve entrikalar ile ört bas etme gayretinde olanlar şirin görünme ustalığına erişmiş kimselerdir.

Tarihin vicdanına muhalif olanların hıyanetleri er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır. Yıkım ve işgal altındayız eğitim sistemimizin kâğıt parçalarıyla ölçülmesi ne kadar pespaye olduğumuza delildir. Kültürel kalitemizin ırzına geçenler Avrupa Hristiyan Birliği'nin en sadık yardakçılarıdır. Yardakçılığın ve köpekliğin en belirgin yanı şirin görünmektir. Kim ki ne kadar şirin görünmeye çalıştı o kadar suçludur vebal altındadır. Hacı Taşan ve Muharrem Ertaş neslinden Aleyna Tilki neslini icat etmeyi başaranlar Anadolu topraklarında gâvurluğun kitabını yazmaya nail olacak kimselerdir.

Osman Baltacı 

Münzevi Bir Nöbet (Deneme)Where stories live. Discover now