Răzbunarea

85 6 3
                                    

Cum mă trezesc, îmi dau trei palme de înviorare si mă apuc sa fac curat prin casa, căci mama a plecat înapoi în Pitești. Mi-am făcut de mâncare ce știam mai bine să fac, omletă cu de toate, însă nu avea același gust, o făcea mai bine ea. M-am îmbrăcat cum știam eu,in negru și alb, dar tot ea știa mai bine. Îmi dădusem seama că sunt praf în viața, aveam atâtea motive care sa aprobe, iar ea îmi dădea sens vieții.
Timpul de afară e perfect de bicicleta, așadar îmi pun casca pe cap si mă duc spre Gusti. El stă în celalt colț al orașului, mi-am băgat căștile în urechi și am sperat ca dacă ma calcă o mașină să nu ma doară. Fiecare alee, fiecare copac ,fiecare bancă aveau alte culori,erau pale și șterse. Ochii mei nu mai făceau diferența dintre culori, parcă sunt un dislexic al culorilor, un handicapat care nu-si dădea seama de culorile vii și armonioase care-l înconjurau; sunt orbit de durere.
Ajuns la Gusti la casă, bat la ușă si aștept să îmi răspundă, însă leneșul tot leneș este:
-Rareș: Coaie ,ce pula mea faci deschide odată! Îți împletești părul de pe coaie si vrei să mi-l arunci ca Rapunzel?
-Gusti: Nu ma provoca, mă cac in pula mea, iar căcarea mea e mai importantă decat flocii lui Rapunzel. E cheie sub al șaselea ghiveci cu cactuși.
-R: Dacă mă înțep, îți fac anal cu fiecare in parte!
Iau cheia cu grijă să nu pățesc ceva, deschid ușa și dau nas în nas cu un morman de cutii de pizza care stătea să cadă.
-R: Ba, sa-i chemi p-ăstia de la Guinness World Records să-ți inspecteze muntele de Luca. Poate așa reușești ceva în viața.
-G: Taci in pula mea de anorexic! Ești asa de prost încât ai inventat muia pe gratis.
-R: Du-te-n pizda mă-tii de obez ,gras , supraponderal ce esti.
-G: Bă,vezi ca i-am chemat si pe restul,ca să știi, trebuie sa aflăm povestea și să te susținem cu toții nu doar eu.
-R: Coaie,ce dracu ,de ce naiba??
-G: Calmează-te viforule! Doar vorbim.
În liniște îmi calmez furia, ronțăind la niște fornetti reci cu telemea, însă știam că niște sărățele nu mă vor opri și știam că discuția asta avea să degenereze in ceva urât. Mă fac confortabil pe fotoliu, râzând de lepra din el care fugea de colo colo ca să strângă cât mai repede. Ceasul a trecut extrem de repede, așteptarea invitaților surpriza de două ore mi s-a părut o nimica toată. Ciocăniturile repetate ale mai multor mâini ne-au făcut dat de înțeles că au venit Alexa, Andreea, Iulia, Gunter, Andrei, David și Răzvan, echipa de belea refăcându-se. Vechile saluturi și îmbrățișări calde de la persoane mici de statură nu le simțeam, vedeam prin ei.
-Alexa: Deci,Rareș, spune-ne ce ti s-a întâmplat.
-Rareș: Povestea scurta este că m-a înșelat. Cea lungă mă doare să o spun..
-Iulia: Haide măăăi! Eu ti-am zis ca e proastă dar nu m-ai ascultat. Fufa dracului, o batem noi fii atent.
-David: Mereu am vrut sa văd bătăi intre persoane de categoria sub clanța.
-Gunter: Ce vrei sa insinuezi prin asta?? Țin să te anunț ca te înșeli, iar noi suntem chiar buni la bătaie. Încerci sa ma deconspiri?
-Răzvan: Cine să fie trădător dacă nu e David?
-David: Măi Marinateeeee!
-Andreea: Aoleu,frate! Maturizați-va!
-Alexa: De ce nu puteți fi niște persoane mature ca si mine?
-Gusti:Mai maturată e brânza primită de la iubita mea.
-Andrei: Ooooh, glumebune.ro a venit in ajutorul tău.
-Iulia: Am deviat de la subiect. Cum te simți, măi Rareș?
-Rareș: Stau atârnat cu capul in jos intr-o prăpastie fără fund,iar eu aștept să alunec.
-Andrei: Oooooh, păi asta este..chiar trist.. eu propun să o batem pe tirfa asta cu robinetul de la chiuveta.
-Răzvan: Dacă o bați cu robinetul, trebuie sa ne plătească serviciul prestat, iar noi trebuie să îi dăm bon fiscal.
-Gunter: Tu chiar faci bani din orice?
-Răzvan: Dă-mi o piatră și îți construiesc o vilă, prietene.
-Andreea: Pai stai mă așa, de ce te-a înșelat, și-a justificat alegerea sau pur si simplu?
-Rareș: Nu mi-a păsat, ai nevoie de scuzele unui criminal după ce a omorât pe cineva și ai toate dovezile necesare?
-Alexa: Nu, dar așa ar fi corect.
-David: Corect ar fi fost măcar să nu il fi înșelat,zic si eu.
-Gusti: Also true. Dar totuși, crezi ca a avut un motiv anume? Nu că te-aș învinui de ceva, dar trebuie să aibă un motiv, orice motiv.
-Gunter: Nu i-a mai plăcut pula gorgonzola și a vrut pulă cruda.
-Alexa: Crezi ca Rareș ar fi făcut ceva să o rănească? Ne tratează in mod egal pe noi și pe ea, iar el nu cred ca ți-a făcut ceva rău vreodată.
-Andreea:Il știu pe Rareș bine și crede-mă, e cea mai open-minded și well-spoken prieten ever.
-Răzvan: Aprob și susțin. Eu si Rareș avem o legătură în povești de viață extrem de mare și ne înțelegem superbine in orice ne-am spune. Aici nu e cazul de ce a făcut greșit Rareș,ci de ce nu a făcut el sau ce a determinat-o pe ea să-și taie craca de sub picioare.
-David: Eu zic să-i facem o vizita acasa, îi înțepăm prezervativele si fugim.
-Rareș: Nu are. Niciodată nu a folosit. Nu știu, mă simt gol, mă simt lipsit de mine..
-Iulia: Vino să te luăm în brațe să îți umplem golul ăla din inimă.
Nu am simțit nimic,nicio căldură din inima mea care stă să erupa ca de obicei. Ce mi-a făcut mi-a stins bricheta din suflet,nu mai pot fii eu. Le vedeam zâmbetele de compătimire și efortul de a mă aduce să ard, dar ei sunt ca niște bețe care se freacă una de cealaltă că sa iasă foc, însă nu știu cum sa aprind focul cu bete,iar eu nu-mi puteam folosi prieteni pentru a ma readuce pe linia de plutire; este imoral. Vedeam, dar nu simțeam nimic. Chinuiala lor zadarnică mi-a rupt ochii in șiroaie de lacrimi; furtuna aceea futută.
-Gusti: Nu plânge maaaan, îți facem noi lipeala cu altele. Îți promit că va fi bine.
-Rareș: Nu va fi bine!
-Alexa: Nu fii asa negativist si revino-ti in fire, unde e prietenul ăla care te făcea sa razi până și când plângeai?
-Rareș: Nu mai este!
-Andreea: Este doar o fată,las-o-n pula mea de pizda. Esti un om superb, băgat in sute de proiecte si evenimente și ai multe șanse sa fii cineva fericit și important.
-Rareș: Nu este doar o fata!
-Gunter: Haide baaa! Cum nu, ba daaaa!
-David: Dacă crezi că nu vei mai găsi pe alta,te înșeli. Esti genial coaie rupi inimi in pula mea.
-Rareș: Nu! Lăsați-ma..
-Iulia: Adu-ti aminte prin cate am trecut noi. Crezi că te lăsăm acum? Gândește-te la Pain Du Spain, la muile de pe caietul lui Gusti de fizică când ni s-au cerut caietele la corectat, la ziua ta, la albumul tău, la noi. Tu nu ne-ai lăsat, iar noi iti întoarcem favorul, că asa fac prietenii.
-Rareș: NU! NU,NU,NU,NU,NU! Nu mai sunt eu, voi sunteți prietenii lui Rareș, nu ai mei. Nu mai știu cine sunt! Fata aia oarecare mi-a luat bucata de eu din mine, singura pe care o mai aveam, si a spălat wc-ul cu ea. In momentul in care am vazut-o, mi-am simțit inima ieșind din piept, părăsindu-mă și plecând departe să nu o mai văd niciodată. Am simțit cum sângele mi se înnegrește exact ca ochii ei, ca ochii lui, un negru pur si întunecat care acaparează totul, un negru mai închis decât atunci când închizi ochii intr-o încăpere in bezna completă. Nu am mai simțit vreodată ceva pentru altcineva. Era pura, era naivă și era a mea, o protejam, aveam grija de ea, iar el a distrus-o. Mi-a distrus fericirea, a distrus-o. Puritatea ei a fost întinsă pe niște cearceafuri in care noaptea stăteam cu ea si ma jucam in parul ei să adoarmă. Nu numai asta , legată de ea era si inima mea. Mi-a întins in fiecare colțișor de cearceaf o firimitura de mine,iar acum voi vă așteptați să fiu din nou eu??? Mi-a distrus capodopera, opera de arta, ce aveam mai de preț. Acum nu mai recunosc nici părul ăla al ei, nici cine este ea,nici măcar ochii nu mai sunt aceiași. Avea ochii unui curcubeu nesfârșit, iar acum e negru, este negru negru negru nu e nimic altceva decat negru, negru in sufletul ei, negru in ochii ei ,negru in mine. I-a dispărut nebunia, a știrbit-o de unicitatea ei, acum este o oricare, dar nu este. Este o oricare acum,dar pentru mine nu o sa însemne niciodată o oricare. Ea a fost acolo când,ea m-a ajutat cu, ea, ea, ea mereu și mereu.
-Răzvan: Frate, calmează-te..
-Rareș: De ce sa mă calmez, mai am ceva de facut in viața?? Exista si oameni care mor virgini:)..
-Alexa: Nu te gândi la asemena chestii ce naiba te demoralizezi atâta.
-Andrei: Haide coaie sa bem, așa iti trece sigur durerea și așa măcar nu mori virgin..
-Gunter: Wenk wenk in pizda ma-tii de trist. Revino-ti in fire, nu lăsa ura să te mănânce.
-Gusti: Maaan, nu gândi asa, îți găsim noi orice fata vrei si o punem să facă ce vrea pula ta.
-Rareș: Monstru,e un monstru! A omorât-o,iar ea m-a omorât pe mine implicit.
M-am ridicat repede si am mers spre bucătărie, am deschis sertarul cu cuțite si mi l-am băgat in piept. Secunde dupa incident,au sunat la ambulanță și incercau să mă ridice. Acum eforturile lor chiar sunt banale, înainte nu au înțeles că nu au cum sa ajute un om mort, dar acum le-am exemplificat că nu au cum. Lacrimile lor îmi făceau sângele să iasă mai repede, mă simțeam oarecum vinovat pentru durerea lor. Oare așa s-a simțit si el?

Ochii schimbătoriWhere stories live. Discover now