Idk какво заглавие да сложа

65 10 0
                                    

На път съм да напиша нещо ненужно и вероятно глупаво, така че сте в правото си да пропуснете тази глава (ако изобщо тази история? има глави лол).

Не чета яой от много време, може би половин година. Нямам някаква особено интересна история за това как започнах да чета. Ровех във фейсбук и ми излезе реклама на Lezhin с Blood Bank. Прочетох я, въпреки че тогава ми се стори леко скучна. Препрочетох я по - късно и тогава се запалих сериозно. После една приятелки ми предложи различни манги и така. Дълго време си четях спокойно и не мислех много какво точно чета, но последно време започнах да се замислям за някои неща. 

Яой (Yaoi) е жанр, също наричан BL - или Boys Love, който се фокусира над сексуалната връзка, както и романтичната при две момчета/мъже. Това го знаете, както и че читатеите са момичeта/жени и авторите също са жени.

Докато Бара (Bara) e жанр, също представящ сексуалната връзка, но самият стил, телата на героите, развитието са по - реалистични (доста напомпани, лол). Главното е, че тук авторите са би/хомосексуални мъже и фенбазата са основно мъже/момчета.

Също така повечето би/хомо момчета не четат яой, а бара.

След като погледнах бара типа, осъзнах, че нямам голямо желание да чета.    😂

И всички тези неща ме доведоха до мисълта, че щом яой-ят е предназначен за момичетата, това е вид сексуализиране (фетишизиране) на хомосексуалните връзки. 

Да, аз продължавам да харесвам яой, но в момента се чувствам някак виновно по тези причини.

Съжалявам, ако е глупаво или не звучи правдоподобно, просто си разсъждавах.


* А ако ви е скучно, препоръчвам Kawaii Akuma. Стилът е уникален и плотът е забавен ^^

Y A O IWhere stories live. Discover now