⚽ 1. B O T S I N G ⚽

223 7 6
                                    

POV. June

Mijn voeten tikten op de houten vloer in mijn huis terwijl ik alle spullen voor mijn allereerste training bij het vrouwenteam van Ajax bij elkaar zocht.

Ow, sorry, ik heb me nog helemaal niet voorgesteld. Okay, ik ben June Carpenter en ik ben 19 jaar oud. Ik heb lang bruin haar en bruine ogen. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon op mezelf in Amsterdam. Ik had ooit een droom om bij Ajax te mogen voetballen en die is gisteren uitgekomen. Toen ik gisteren thuis kwam van mijn voetbaltraining, zag ik een brief op de mat liggen en de nieuwsgierige ik opende het meteen. In de brief stond:

June Carpenter,

We willen je mededelen dat je ben gescout voor het vrouwenteam van Ajax. Als je interesse hebt kun je op dinsdag 18 Juni naar de Toekomst komen om daar met het team mee te trainen. Wij zorgen voor je kleding. Neem alleen wel je voetbalschoenen mee. De training begint om 18:30 uur.

We hopen je daar te zien.

Met vriendelijke groet,

Edwin van de Sar

Toen mijn ogen alles op de brief gescand hadden, werden mijn ogen groter en hing mijn mond een stukje open. Ik ben gewoon gescout! dacht ik. Die hele dag was ik natuurlijk super vrolijk en had ik mijn beste vriendin Mendy geappt om het geweldige nieuws bekend te maken.


Naar: Mendypendy

17:34   

Men, dit moet je horen. Ik kwam zojuist thuis van mijn voetbaltraining en ik zag dus een brief op de mat liggen. Ik pakte het op en begon te lezen. En omijngod! Ik ben gewoon gescout voor het vrouwenteam van Ajax!


Van: Mendypendy

17:45

Omijngod June! Dat is echt fantastisch! Nu kan ik eindelijk mijn crush zien daar hehehe. Dan ga ik gewoon met je mee naar de training. :)


Naar: MendyPendy

17:58

Haha, niet gaan kwijlen daar he. Je hebt wel gelijk hoor, Kluivert is niet verkeerd maar De Ligt is wel echt een stuk hoor. :) Maar het is goed hoor als je mee gaat. Je moet hier dan wel om 17:40 zijn.


Van: Mendypendy

18:10

Komt helemaal goed mevrouwtje!


Dat was er dus allemaal gisteren gebeurd. Ik kon het echt niet geloven! Ik glimlachte in mezelf terwijl ik mijn voetbalschoenen in de tas propte. De deurbel ging en ik huppelde als een vrolijk meisje van zeven naar de deur toe.

"Heyyy June." zei Mendy en ze omhelsde me in een stevige knuffel.

"Hoi Men."

Ze liet me weer los en een brede glimlach was op haar gezicht geprent. "Zo jij hebt er zin in." grapte ik en ze rolde met haar ogen. "Jij niet dan?" vroeg ze en ik grinnikte zachtjes, "Tuurlijk wel dombo." ze begon te lachen en ik deed de voordeur op slot. "Kom we gaan, anders komen we te laat en kun je daar niet meer kwijlen over Kluivert." zei ik met een grijns en ze gaf me een por in mijn zij. "Auw."

---

Ik liep met een veels te blije Mendy naar de kleedkamer om me om te kleden. Toen ik daar aankwam was er nog helemaal geen een teken van leven. Ik slaakte een zucht en begon maar mijn kleding uit de tas te pakken. "Hey, June, het komt echt wel goed, wees niet zo zenuwachtig." Mendy liep naar me toe en gaf me een knuffel. "Weet ik, maar ik ben gewoon bang dat ze me te slecht vinden of dat ze gewoon niemand meer bij het team willen." zei ik zachtjes en Mendy zuchtte. "Wedde dat ze jou wel bij het team willen, als ze jou niet er bij willen hebben zijn ze echt gek." Ik glimlachte naar Mendy en deed de kleding aan die daar al voor me op de bank lag.

"Staat je goed." grijnsde Mendy, "Ik weet zeker dat de jongens je wel zien zitten in je Ajax tenuetje." Ik rolde met mijn ogen en trok nu mijn voetbalschoenen aan.

 "Ga jij nou maar letten op Kluivert, trouwens, het eerste van Ajax speelt op het veld naast ons dus je hebt geluk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Ga jij nou maar letten op Kluivert, trouwens, het eerste van Ajax speelt op het veld naast ons dus je hebt geluk." Mendy haar ogen werden groter en ze begon te blozen. "Ssst, straks denken ze nog dat ik gek ben." fluisterde Mendy zachtjes. "Ben je ook." grinnikte ik en ik kreeg een boze blik van haar toegeworpen.

---

De angst stroomde door mijn aderen terwijl ik naar het trainingsveld toeliep. Mendy zat al op de tribune naar de jongens te staren en ik grinnikte zachtjes in mezelf. Mijn voeten bewogen langzaam over de stenen en mijn hoofd hing naar beneden. Ik versnelde mijn pas maar botste plotseling tegen iets hards aan. Ik probeerde nog te blijven staan maar het was al te laat. Mijn kont raakte de harde stenen aan en een pijnscheut schoot door mijn lichaam heen.

"Omijngod sorry," mompelde een jongensstem en ik keek langzaam omhoog. Mijn ogen ontmoette de blauwe ogen van een jongen en mijn wangen kleurde een rode kleur van schaamte.

het was Matthijs de Ligt.

---

Stalked Soccer Girl // AjaxWhere stories live. Discover now