Doğa İçin

63 18 0
                                    

Penceresinden yuzune vuran ışıkla hafif hafif göz kapaklarını kaldırdı.Dün yorucu ve güzel geçen görüşmeden sonra bugün kendisine ödül olarak dinleme fırsatı verdi.Yatagindan kalkip soguk bir duş aldı.Ustune geçirdiği tulumuyla merdivenlerden aşığı iniyordu Murat Doğan.

"Oğlunla gurur duymalısın Mukaddes hanım dün ihaleyi de kacırmadi elinden."

"Ben her zaman oğlumla gurur duyuyorum Kemal bey.Senin gençlik yıllarındaki gibi çalışkan ,zeki bir o kadar da yakisikli benim oğlum.Bir de mürvetini görebilseydik.

-Gizem den bahsediyorsan bu isler aceleye gelmez anneciğim.Zamanı gelince hersey olacağına varır.

-Ondan daha iyisini mi bulacaksın oglum.Hem ortağımızın kızı.Güzelliği herkezin dilinde.

-Baba anneme birsey şöyle lutfen.

-Hanım çocuğun üstüne fazla gitmeyelim.Olacak olduğunda bizim haberimiz muhakkak olur.Bahce islerini mi yapacaksın oğlum.

-Ewet baba biliyorsun dün yorucu günün ardından ihaleyi biz aldık.Ofiste bugün fazla işim yok bende bahçe islerimi yapiyim.Ablam nerede anne.

-Burdayım ablam günaydın herkeze.
-Aman aman benim aslan yeğenim mi gelmis.Aslan parçası.
-Dün aksamdan beri uyutmadı dayısı aslan yeğenin.

-Hos geldin kizım.Sana bir yardımcı şart.Torunum büyüdükçe sorumlulukların artmaya sende dinlenmiş olursun kızım.

-Dogru söylüyorsun baba da nasıl olur bilemiyorum.

-Baban haklı kızım sorumlulukların artıyo bir yardımcı fena olmaz.Benim arkadaşın bakıcı şirketi war ordan arayım yollasınlar

Doğan ailesinde bunlar yaşanıyordu bu Sabah Murat'ın Annesi Mukaddes hanım gençliğinde fakir bir ailenin tek kızıydı.Kemal beyle terzi hanede tanıştılar .O zamanlar Mukkaddes hanımın babasi kızını terzihane de calistiriyordu.Kemal beyle orada tanistilar.Ne kadar kemal beyin ailesi bu evlilige karşı çıksalar da bu evlilige mani olamadilar.Sonunda bu evlilikten doğan Sibel hanim sayesinde yumşadilar.Sibel büyüdüğünde ,Ahmet ile ewliliğinden bir erkek çocuğu oldu.Ahmet dolandırıcılık suçundan 10 yıl hapis cezası aldı.Sibelin kocası hapise girince ailesinin yanina yerleşti.

Murat depodan aldigi kazma kürek budama makinasıyla kendisine ait olan bahceye dogru yürümeye devam ediyordu.Diger insanlar gibi degildi Murat dış görünüşü ne kadar da sosyete gibi dursada yaşantısı farklıydı.Bos vaktini partilerde tatillerde geçiren birisi asla degildi.Vaktini spor yaparak ,Kitap okuyarak yada doğa ile iç içe olarak geçiriyordu.Bir insan dengede durabilmesi için doğa ile iç içe olması gerektiğini biliyordu.Doğa da dengeyi bulmak.Doğa da var, huzur ve direnç dengede durabilmek icin.
Gecen yıl diktiği iki fidanın yanındaydı simdi Murat.İçi birden huzur buldu.Doga kadar huzur veremeyen insanlar diye düşündü.

Devamı gelecek

ELİFHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin