Perspective (Valentine's Day 2021)

43 5 5
                                    


Happy Valentine's day!

Iubirea este un lucru abstract, universal, celebrat intens în nenumărate culturi. Una dintre versiubile vestice ale unei asemenea sărbători este Sfântul Valentin, ce are în vedere aspectul romantic al iubirii, cu variații și tradiții ce diferă de la om la vestal, de la nitian la gundalian, de la vestroian la kazarian. Iar această colecție de provești dovedește profunzimea iubirii de pretutinderi.


Luna s-a trezit destul de devreme în acea zi. Spike era mai voios ca niciodată, mai ales după scurta plimbare prin cartier, jucându-se cu copii noi veniți. Acesta mâncă puțin și rapid, cu privirea absentă și cu gândul la ziua de azi. Aceasta practic fuge de la masă odată ce termină, câinele urmând-o în cameră sub privirea nedumerită a tatălui ei.

În câteva minute avea să se vadă cu iubitul ei, Raydan. Cei doi au fost prieteni încă din copilărie, dar plecările constante ale Lunei de pe Terra i-au făcut să piardă legătura. Totuși, distanța fizică nu i-au făcut să piardă acea inocentă atracție dintre ei, o scânteie ce acum este un foc care arde puternic și care nu dă semne de oprire. Într-un fel, asta i-a adus mai aproape, căci s-au apropiat enorm odată cu apariția subită a vestalei înapoi în Bayview.

Fata se pregătise destul de repede. Urma să petreacă întreaga zi cu Ray, umblând prin întreg orașul până târziu. Râdea ca un copil, fără vreo jenă sau inhibiții. Mereu se comportă așta când i se duce gândul la el.

Se mai primi o dată în oglindă ținuta ei. Nu era nimic special, dar nu obișnuia să depună efort în cum arăta. Nu o ajuta cu nimic, mai ales când lucrează cu delincvenții. Arată așa... delicată. Fragilă. Ridică o sprânceană.

-Ar trebui să-mi fac griji? râde ea către Spike, acesta întorcând curios capul.

Telefonul de pe masă vibrează, atrăgându-i atenția.

Mesaj nou

Mesaj primit, 13:23

Veveriță: Te aștept.

Cu un nou zâmbet pe buze, aceașta își adună lucrurile și ieși din cameră. Nici că a coborât scările bine, că este întâmpinată de de o voce joasă.

-Luna?

Fir-ar.

-Ce e? Mă cam grăbesc...

-Nu mi-ai promis ceva? întreabă Ace din tocul ușii, cu brațele încrucișate la piept.

-Nu cred?

-Ba eu cred.

-Um, poți să-mi amintești? spune fata cu un zâmbet stângaci.

-Că golim garajul? Ca să poți să cânți acolo? Cum ai cerut?

-Oooh...da, aia...

Din spatele lui Ace apare salvarea Lunei, în forma unui braț dus după gâtul lui și o gură fără buton de oprire.

-Haide, Ace! Mereu pui fata la muncă, ce dracu'?

-Nu te băga, Keiichi, spune bărbatul iritat.

-De ce nu, fratele meu din altă mamă? rânjește el larg.

-Vrei bani? Asta vrei?

-Nu mai bine amâni pentru altă dată? schimbă el subiectul. Așa o poți ajuta pe Mira în grădină. Saaau, și mai bine, putem debarasa garajul împreună! Ce nu-chiar-rudă aș fi eu dacă nu aș vrea să te ajut? Și să te las la ananghie? Nu m-ar lăsa sufletul! Dar nu pot să mă bag în timpul tău cu fiica ta! Dacă aș face-o, chiar și accidental, nu mi-ași iertat-o niciodată!

Luna Grit: A Slice Of Life, With Some Spice [RO] [HIATUS]Where stories live. Discover now