5.Fluture

1.3K 68 1
                                    

Mariam a intrat, "Oi, Shideh! Unde esti?", după cele spuse s a uitat in stanga si dreapta dupa ea si a zărit o

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mariam a intrat, "Oi, Shideh! Unde esti?", după cele spuse s a uitat in stanga si dreapta dupa ea si a zărit o.

Shideh si a lasat capul in jos dupa ce a observat prezenta prietenei ei iar Sargon care si a dat seama mai tarziu s a inrosit ,dar parca nu vroia sa i dea drumul fetei care era practic ascunsa in bratele lui .
Mariam vazand pozitia lor s a panicat si a inceput sa vorbeasca intrerupt "Amm..venit ..Eu venit aici..mama striga pe tine..adica mama tau.." , Mariam mereu vorbește romana stricat cand se panicheaza.

Shideh s a ridicat ca un fulger, si-a pus esarfa si haina dupa care pantofii si a plecat spre usa din sticla alaturi de Mariam.

Restul serii a decurs normal doar ca Mariam nu mai era sociabila si vorbareata ca deobicei, stătea pe o canapea într-un colț si era îngandurată. Shideh nu reusea sa se concentreze la intamplarile din jurul ei, iar Sargon statea langa semineul mare si aparent citea o carte. Din cand in cand Sargon se uita pe furiș la Shideh.
Singurii care pareau ca se distreaza cu adevarat erau adultii si Sepehr cu Soraya care se pare ca se intelegeau de minune.
La sfârșitul petrecerii cand toti erau in picioare la usa spunând la revedere, Shideh si Sargon se priveau timizi. Înainte să iasă pe usa Shideh a aruncat o ultimă privire spre Sargon care i a zâmbit și i a făcut cu ochiul cât de discret a putut, dar acest gest nu i-a scăpat lui Soraya care a inceput sa ranjeasca.

CMS:

Se pare ca astazi Shideh nu a mai intarziat la munca, dupa ce sa schimbat a inceput sa viziteze pacienti ,dar nu prea reusea sa se concentreze parca plutea in spatiu, nu stia ce sa creada despre intamplarea de aseara, tot ce putea gandi era cat de bine saruta Sargon si dupa care radea in sinea ei.

La ora 11.50 s a pus in fata usii CMS, se pare ca astepta aparitia lui Sargon. Minutele treceau si Sargon nu mai aparea, ora era 12.20 cand Shideh a decis sa se intoarca in camera, dezamagita. "Shideh" era vocea lui Sargon care o striga din spate, Shideh s-a intors rapid cu un zambet larg pe fata "Sargon, ai venit, am crezut ca n o sa mai vii." Sargon avea pungi de mancare in mana pe care le a ridicat in aer si a inceput sa le fluture zambind, "Era coada la restaurant".Au urcat in camera si au inceput sa scoata mancarea si sa o aranjeze pe masa,"Am cumparat mancare chinezeasca ,ce ti place, aseara nu prea ai mancat si dupa obiceiul tau nici dimineata nu mananci deci tre sa ti fie foame."
Shideh a inceput sa rada "Asa este n am mancat nimic, nimeni nu ma cunoaste lafel de bine ca tine."Dupa ce a spus aceste cuvinte Shideh a rosit si lafel sa intamplat si cu Sargon care nu mai avea curaj sa o priveasca.

Dupa masa cei doi au inceput sa citeasca ca deobicei, restul zilei Shideh parca se mai calmase, dupa ce vazuse ca Sargon este acelas.

Odata ce a terminat tura de seara Shideh s a dus in camera pt a si lua lucrurile si sa plece acasa. In camera a observat o punga mica necunoscuta pe masa, sa repezit la ea, din ea a scos o cutie albastra, dupa ce a deschis cutia a ramas fara cuvinte, inauntru era un colier in forma de fluture plin cu pietricele colorate, Shideh lacrima de fericire. A inceput sa priveasca cu atentie colierul, se pare ca pe spate in coltul din dreapta jos avea o insemnare, "SS". Shideh a iesit repede din camera si sa dus la asistenta sef, "Doamna a ti vazut pe cineva sa intre in camera la mine dupa pranz?",
Asistenta o privea nedumerita "Nu cred,...a ba nu, l am vazut pe tanarul acel cu care luati masa, zicea ca si a uitat ceva acolo."
Shideh a inceput sa tipe si sa sara de fericire. Reacțiile ei exagerate o dădeau de gol. Sargon era primul băiat pe care l a sărutat si in acelaș timp era primul băiat care s a apropiat de ea pt cine era ea si nu pt cine era tatăl ei.
Cu ajutorul asistentei sef isi punea colierul la gat cand a auzit o voce calda de la spate "Shideh!"

Era Mariam care venise sa o conduca acasa. "Oh buna buna, ai ajuns devreme!"
Mariam se uita la Shideh cum isi aranja haina ,"Da, m am gandit ca esti obosita si n ai chef sa astepti."
Shideh a inceput sa rada cu placere in timp ce se agata de prietena ei, "Cei cu tine ?Asa cuminte si atenta?"
Mariam a zambit calma in timp ce o indeparta in gluma, "Lipitore, misca." Shideh a inceput sa dea din cap "Lipitoare! De cate ori sa ti zic sa nu mai folosesti cuvinte pe care nu sti cum sa le pronunti!"

Frustrata Mariam a inceput sa vorbeasca in persana "Oh, o sa mor pana invat limba asta..."
Shideh râdea cu plăcere de prietena ei care se chinuia să si perfecționeze limba română dar nu reușea. Cei drept Shideh o lauda mereu pt munca depusă în a invata o limba asa grea într-un timp atât de scurt.
Mariam chiar muncea din greu chiar dacă nu arata asta, iar Shideh știa si o aprecia pt asta si uneori chiar o invidia, într-un mod bun. Si ea își dorea să muncească din greu pt ceva ce isi dorea.
Cufundată în gândurile ei Shideh strangea colierul pe sub bluza si isi musca buza de jos. Poate va reuși să si gaseasca un gol în viața cu ajutorul lui Sargon.
Un ghiont in coaste a făcut o sa se întoarcă spre Mariam care o privea suspicios cu o sprînceană ridicata, "Încep să ti pun la îndoială sănătatea mintală. " Mariam a spus fraza asta in persană. Shideh a inceput sa rada, dar și a schimbat repede starea si i a dat o palmă peste ceafă, "Vorbeste romana !!"

Va ador!

Inceput PăcătosWhere stories live. Discover now