Capitolul 3

813 46 3
                                    

Priveam ecranul laptopul-ului meu, fiind atentă la filmul care mă atrăgea foarte mult, și mă delectam cu niște floricele. În camera mea era întuneric din cauza draperiilor groase trase peste fereastră, dar afară încă era lumină. Telefonul meu vibrează sub mine, și atunci realizez unde era ascuns. Îmi pun bolul cu floricele lângă mine. Bag codul de deblocare și apăs pe ecran să deschid mesajul care era afișat.

"Să te îmbraci cu ceva drăguț"

Citesc mesajul de două ori ca să mă asigur că chiar era în fața mea, afișat pe ecranul telefonului. Chris. Genial. Mai bine îl șterg. Nu ezit să apăs butonul care îmi va aduce pacea interioară. Zâmbesc mândră de mine, și mă ridic din pat intrând în duș pentru a mă pregăti pentru petrecerea aceea unde nu îmi doream să fiu.
Îmi fac un duș lung, spălându-mi părul lung și șaten, după care mă săpunesc bine și apoi mă clătesc. Ies din duș cu un prosop în jurul corpului meu ud și unul în jurul părului. Stau ceva în fața dulapului hotărându-mă cu ce să mă îmbrac, așa că aleg ceva nici prea simplu dar nici prea pompos. Cu siguranță nu o să aleg o rochie. Nu vreau ca degetele lui Chris să ajungă pe unde nu trebuie. Îmi usuc părul de grabă, și aplic puțin machiaj, nu voiam să ies prea mult în evidență. Arunc un ochi la ceas, era ora nouă fără un sfert seara, și eu eram gata. Claxonul care se aude de afară anunță venirea lui Allyson. Cobor în grabă scările, încui ușa și ies. Intru în mașina lui Ally și o salut și pe ea și pe Jen.

- Ești gata de distracție? zice Allyson încântată, iar eu zâmbesc fals și aprob din cap. Era mai bine în pătura mea caldă împreună cu bolul de floricele și filmul interesant.

Intrăm în casa imensă plină de adolescenți care se îneacă cu alcool și dansează euforici. Cu cât mă afund mai mult în mulțime, cu atât crește riscul de a mă pierde. Casa asta e gigantică. Muzica se aude mult mai tare ca afară, și mirosul de tutun amestecat cu alcool îmi invadează nările. Mergem în living, pe canapeaua mare din piele albă fiind Chris, Jay și Louis. Ne observă și ne fac semn să mergem la ei. Chris stătea cu doza lui de bere în mână. Mă privește insistent și nu îmi place, dar încerc cât pot de mult să îl evit în seara asta. Dacă tot am ajuns aici, măcar să mă distrez puțin. Dar cum aș putea totuși să îl evit din moment ce facem parte din aceleași grup? Mda, nu pot. Uneori pot fi așa de idioată.

- Ce vrei să bei? îmi spune mai tare Louis peste muzica puternică ca să se asigure că îl aud.

- Nimic, zic eu.

- Ei haide, trebuie să bei ceva, ești la o petrecere, zice el și îmi toarnă un lichid rozaliu într-un pahar roșu de plastic. Nu vreau să beau, dar totuși e cam greu să gasești altceva înafară de băuturi alcoolice, însă fac doar o mică excepție și accept paharul de la Louis.
Chris își aruncă privirea tipică flămândă peste mine, și mie îmi vine să mă fac mică sub masa cu băuturi. Nici nu observ când apare lângă mine, făcând contact vizual cu mine.

- Vrei să dansezi? îmi spune el cu vocea lui fermecătoare, dar cam greu de auzit din cauza muzicii.

- Nu mersi, spun eu fermă.

- Haide Claire, maturizează-te, e doar un dans stupid, și uite ce coincidență, ești chiar la o petrecere, zice el ironic. Ce e cu atâta dramă? continuă el iar eu îmi dau ochii peste cap, și încep să mă mișc pe ritmul muzicii electrizante lângă Chris. Acesta rânjește mulțumit de faptul că a obținut ce a vrut și se apropie de mine periculos de mult.

- Mă bucur că m-ai ascultat când ți-am spus să porți ceva drăguț, zice el și mă privește pofticios din cap până în picioare. Blugii scurți și rupți cu talie înaltă se asortează perfect cu topul negru simplu și cu botinele negre nu foarte înalte. Continui să dansez încercând să nu stau atât de aproape de el, dar era imposibil din moment ce mă trăgea spre el din ce în ce mai mult. Mâinile lui se poziționează pe talia mea, coborând în jos spre șolduri și apoi își fac loc spre fundul meu, lăsându-le acolo. Îi arunc cea mai crudă privire care pot și el începe să râdă. Mă îndepărtez în mulțime, căutându-le pe fete, dar nu dau deloc de ele așa că îmi iau ceva de băut și mă așez pe canapeaua albă, singură. Nimeni din grupul meu nu era aici și devenea ciudat pentru mine din moment ce doar pe ei îi cunosc din sutele de persoane care sunt aici. Îmi las paharul pe măsuța din sticlă, pentru că brusc mi-a trecut pofta și cheful să îmi termin băutura. Telefonul îmi vibrează în buzunar și observ numele mamei afișat pe ecran. Las paharul pe masă și îmi fac loc printre persoanele euforice căutând o cameră unde să o pot suna pe mama înapoi. O să se îngrijoreze dacă vede că nu îi răspund.
Urc scările grăbită, unde dau de alte persoane bete și tot felul de cupluri care se sărută pasional. Găsesc o cameră goală departe de mulțimea amețită și intru în ea. Aici e mai liniște și mă bucur. Scot telefonul din buzunar și o apelez pe mama. Răspunde la al doilea ton.

You&IWhere stories live. Discover now