Bölüm 10 | Kopya

404 25 14
                                    



Asena DORUK ' un ağzından :

Of bu adamda bir peşimizi bırakmadı gitti . Tamam bende biraz ekşın olsun istiyordum ama biraz farklı insanlar veya olaylar görmek istiyordum . Hep aynı adam ve kovalamaca . Allah' ım benimde düşündüğüm şeye bak her şey bitti bir tek oyuncu değişikliği kaldı . Adam gözleriyle herkesi sezdi ve arkasını dönüp koşarak okuldan uzaklaştı . Bu yaptığına bir anlam verememiştik . Berra ve Ceren aramızda okula gittik .

Okulda bir şeyler dönüyordu ve biz öylece bakıyorduk . Deneme sınavı olacaktı . Üst üste sınav yapıyorduk bizde insanız . Bir kaç dakika geçti ve son haberler şuydu . 3. ve 4. Dersler olacaktı ve kelebek sistemi yapılacaktı . Harika cidden harika . Kelebek sistemi okulun göç yaşamasıydı . Mesela arkanda 12. sınıf önünde 10. sınıf yanında ise 11. sınıf . Çok değişik ve anlamsız bir şey .

...

2. derse girmiştik ve hâlâ kopya taktiği düşünüyordum . Şimdi kısa notlar hazırlasam olmaz çünkü bu deneme sınavı her ders için hazırlasam çok uzun sürer . Yanımda bizimkiler de olmayacaktı . Teneffüs zilinin çalmasına 15 dakika falan kalmıştı . Aklıma gelen düşünceyle bir anda kafamı koyduğum sıradan kaldırdım . Bir anda böyle irkilince sınıfta ki şahıslar bana döndü . Hoca " Ne oldu kızım ?" dedi . Bende " Hiç , hiç hocam ." dedim . Sınıfta ki şahıslar hâlâ bana bakmayı sürdürüyordu . Yeter artık bakmayın bana diye bağırmak isterdim ama buna engel olan hoca olmuştu " Neyse zil birazdan çalıcak zaten . Yaz çocuğum .." onları kafama takmayarak başımı sıraya koydum . Biraz dinlenmek için gözlerimi kapattım  . Hoca öğrencilerle ki bu biz oluyoruz savaşıyordu . Yani bazılarıyla . Çocuğum şunu yaz , virgül koyun , satır başı .. diye uzuyordu . Hayır şunun şurasında 5 dakika kalmış siz hâlâ bunların derdinde misiniz hocam . Çok ayıp çok .

Teneffüs zili çalınca hemen önümde ki kızlara " Yaklaşın bir şey diyeceğim ." dedim . Berra hemen yanıma oturdu öbürleri de bana dönünce konuşmaya başladım " Bakın benle biri gelecek ve öğretmenler odasına gidip cevapları alacağız . Bu kadar basit ." Deniz " İyi de cevap anahtarının öğretmenler odasında olduğunu nerden biliyoruz ? " dedi . " Biliyoruz çünkü bu sınav müdürün bizi test amaçlı yaptığı bir sınav , yani optik falan yok .Bu sebeple cevapların öğretmenler odasında olduğu sonucunu çıkarabiliriz ." yine çok konuşmuştum , bu kadar konuşmam bünyeme zarar verebilirdi . Ece kafasını hayır anlamında salladı . Deniz ve Ceren düşünür gibi yapıyorlardı . Berra ise " Bu muydu bende bayağı birşey zannettim ." dedi . Daha fazla dayanamayıp " Hadi ama düşünmeye gerek yok , öğretmenler odasında görüşürüz ." dedim ve sınıftan çıktım .

Hızlı adımlarla öğretmenler odasına buldum tam kapıyı açarken arkadan koşan insanların ayak sesleri geliyordu . Baktığımda o insanların Ceren ve Deniz olduğunu gördüm . Çapraz bir şekilde gülümsedim arkamdan geleceklerini biliyordum . Ceren " Hadi yapalımda bitsin şu iş ." dediğinde kapının kulbuna bastırdım ve kapı açıldı . İçeride bir tane hoca vardı  . HARİKA

En azından bu hoca beden hocasıydı . Yutkunup hocaya " Hocam biz bir hocanın dolabını arıyoruz ." dediğimde hoca " İsmi ne , size dolabını gösterebilirim ." dedi . Hah şimdi gerçekten ne yapacağımızı bilmiyoruz . Ceren " Hocanın ismini bilmiyoruz . Bize dedi ki bütün dolapları arayın size ceza olsun ." dedi . Ne saçmalıyor yine bu kız . Hoca inanmamış gibi bir zahmet inanmasın kim bu cümleye inanır ki " Allah Allah , ceza alıcak ne yaptınız ?" dedi . Deniz " Hocam  açık olacağım hoca bize biraz taktı o yüzden bize bşt nevi ceza uyguladığını sanıyor . Ben demiştim böyle ceza olur mu . Ben şimdi o sıradan kalkıcam bir saat öğretmenler odasını bulcam sonra bütün dolapları karıştırıcam . Bu bildiğin eziyet !" dedi . Güzel mantık , hocaya ters köşe yapacaktı . Akıllıca . Hoca "Eh hoca dediyse yapmak zorundasınız ben size karışmayayım . Neyse siz burda eziyetinizi çekin bende biraz bahçede koşayım ." dedi . Direk ağa düşmüştü .  Biz de bütün dolapları aramaya başladık . 10. dolapta cevapları bulduk . Ceren " Ben tabii ki unutmadım ve çıkarken kalem almayı akıl ettim . " dedi . Ona gülümseyip " Hadi o zaman ,  teneffüs az iş çok ." dedim ve işe başladık .

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: Jun 19, 2018 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

YETİMLER YURDU Donde viven las historias. Descúbrelo ahora