6.

713 21 6
                                    

"Eennnn?!" Vraagt Chris meteen als de les is afgelopen en we naar onze kluisjes lopen. "Wat?" Vraag ik. "Waar hadden jullie het over?!" Bemoeit nu ook Jill zich ermee. "Nouuu..." begin ik en vertel weer het verhaal zoals ik het net via de app aan Maxime had verteld. "Omg echt!" Reageert Chris als ik klaar ben. "Nee sorry, het was een grapje net allemaal verzonnen.." zeg ik. Ze kijkt me raar aan, waardoor iedereen in de lach schiet. "Soms ben jij ook wel echt dom hé! Tuurlijk is het waar wat ze net verteld hahaha" lacht Jill. "Ooo" zegt Chris en kan er dan toch ook wel beetje om lachen. "Maar wat hebben jullie nu afgesproken dan?" Vraagt Bente. "Niks eigenlijk. Zoals ik net zei vroeg hij of we elkaar snel weer spreken, maar dat is dan ook het enige" antwoord ik. "Lies!" Hoor ik Chris zeggen. "Hey hoi, what's up?" Vraagt ze. "Kan jij er niet achter komen of Frenkie Mikky leuk vindt?" Vraagt Chris. "Jongens...." zucht ik. "Hoezo dat? Heb je hem gesproken, gebeld, geappt?" Ratelt ze. "Ik heb hem gesproken toen hij iets bij de printer ging ophalen voor jullie klas, ik heb zijn nummer ook helemaal niet dus die laatste 2 vallen dan sowieso af" beantwoord ik al haar vragen. "Mik ik moet nu wel echt naar huis, moet mijn broertje uit school halen, blijf jij nog hier of fiets je mee?" Vraagt Maxime. "Nee ik fiets gelijk met je mee, ik pak even mijn boeken." Zeg ik en verwissel snel mijn boeken waarna ik afscheid neem van de rest van de meiden en achter Maxime aan de school uit loop.

"Dusss" begint Maxime als we allebei op de fiets zitten richting huis. "Wat vindt je nu echt van onze Frenkie?" Vraagt ze en kijkt me doordringend aan. "Hij ziet er wel leuk uit, maar ik ken hem helemaal niet, ik heb hem vandaag pas voor de eerste keer gesproken.." antwoord ik. "Kende je hem al?" Vraagt Maxime. "Nee" antwoord ik stellig. "Dan is het misschien hoog tijd dat we zijn insta account gaan checken" zegt Maxime grijnzend. "Moest jij niet je broertje ophalen?" Vraag ik, proberend eronder uit te komen. "Jawel, maar je kan gewoon mee." Zegt Maxime. "Het is toch leuker omdat met zijn 2en te doen, dan in je eentje?" Probeert ze me over te halen. "Oke, vooruit dan, maar dat is dan vooral omdat je zo'n lief broertje hebt" zeg ik. "Jaja" lacht Maxime en ik rol met mijn ogen.

Niet veel later komen we aan op het schoolplein van het broertje van Chris. "Mikkyyyyy!!" Roept het jongetje blij als hij niet alleen zijn zus, maar ook Mikky ziet staan. "Ik vind het ook heel leuk om jou te zien" zegt Maxime nep gekwetst. "Heee" zegt hij dan ook tegen haar waarna hij ons allebei een knuffel geeft. "Ga je ook mee naar huis?" Vraagt hij aan mij. "Jazeker, ik word ontvoerd door je zus hiero" zeg ik en knik met mijn hoofd richting Maxime, die een grijns op haar gezicht krijgt. "Waarom dan?" Vraagt hij aan Maxime. "We gaan een boy voor Mikky fixen" zegt ze grijnzend. "Echt waar?! Hoe heet ie!!" Vraagt het jongetje enthousiast. "Frenkie de Jong, hij speelt bij Willem II" zegt Maxime voordat ik überhaupt tijd had om te antwoorden. "Volgens mij heb ik papa die naam wel eens horen zeggen toen we Willem II aan het kijken waren. Maar die vindt jij leuk?" Antwoordt hij enthousiast. "Nouu dat weet ik nog niet" zeg ik, extra duidelijk zodat Maxime het misschien ook begrijpt. "Komt goed" zegt ze alleen maar, waarna we met zijn 3en richting huize Jongbloed fietsen.

"Dusss laten we is even zijn insta account checken" zegt Maxime als ik net een seconde op de bank zit.
"Nou ziet er best prima uit toch?" Als ze een hele research heeft gedaan. "Ja hoor" zeg ik. We kletsen nog over wat andere dingen als mijn telefoon gaat: mam💋
Mi he mam wat is er
Ma he schat, kom je zo we gaan eten
Mi ja is goed ik neem even afscheid van Maxime en kom er dan aan
Ma prima, tot zo
-
"Ik moet naar huis" zeg ik een beetje overbodig tegen Maxime. "Zo'n idee kreeg ik al ja." Antwoord ze dan ook lachend. "Ik zie je morgenochtend weer ja?" Zeg ik. "Helemaal goed!" Zegt ze waarna we elkaar een knuffel geven en ik daarna richting huis ga. 

The begin ft. Frenkie de JongWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu