XXII- Final

207 22 0
                                    

In incapere isi facu apariția Daniel Lightwood, cunoscutul om de afaceri. 

Sprijinindu-se într-un baston,  acesta înainta cât mai mult înspre fericitul cuplu.  Costumul negru cat si toiagul cu cap metalic îi ofereau o imagine destul de impunatoare. 

Din râul întruchipat nu mai rămăsese nimic înafara de imaginea impunatoare.  Bătrânețea își pusese amprenta pe fata "socrului sau".

        - T... Tată.  Eu chiar îl iubesc si-.

Nu mai apuca Elisabeth să termine,  ca imediat tatăl său ridică mâna în aer în semn de "E de ajuns".

Privirile celor doi bărbați erau destul de impunătoare.  Se priveau de parca ar putea vedea prin măduva osoasă a celuilalt.

Imediat bătrânul se lumina la fața și figura impunătoare dispăru.

           - Uite,  Matthew...  stiu ca poate nu am fost cel mai bun om din lume. Stiu ca v-am facut mult rău si mai stiu și ca nu trebuia să intervin între voi.  Însă nu mi-ai părut cea mai bună alegere.  Asta trebuie să recunosc.  Dar...  Se pare că trecerea timpului a pus accent asupra mea.  Stiu ca poate nu o să mai am mult de trăit...  Dar vreau sa repar greșeala mea de acum mult timp.

Spuse bătrânul și imediat îl trase într-o îmbrățișare pe Matthew.

Mâinile lui Matt se așeză în jurul bătrânului. Matt simțise pentru prima data prezenta unei figuri paterne.   Îmbrățișarea asta insemna mai mult pentru Matt, decât si-ar fi putut imagina Daniel sau Elisabeth.

            - Acum, copii, să mergem acasă.

Spuse Daniel în timp ce îi lua pe amândoi la braț.

           - Cred ca ai uitat ceva.

Spuse Matt și făcu referire la bratara de la picior,  ce îi interzicea părăsirea respectivei camere.

Daniel nu mai spuse nimic si plecă în  căutarea unui gardian. 

Matt nici nu se întrebă cum de scăpase de diferența sentinței.  Stia ca banii și  influența erau tot ce contau în aceasta lume.  Oricine putea intra sau ieși din închisoare pentru o anumită sumă sau pentru un anumit favor.

Sfarsit

-----(+)-----

Am terminat și aceată carte. Sper ca v-a placut. A fost o carte specială pentru mine.  Am vrut să surprind ceva diferit, sa abordez ceva nou.  Ideea chiar ma încântat din prima...  Și nu stiu.  Cum am mai zis,  sper că această carte v-a plăcut și că v-a lasat o impresie placuta.

The Interview |Z.M & P.E|Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum