Chapter 9 The village in the 18th Kingdom

49 0 0
                                    

Långt senare den dagen hade Sky kommit fram till en nytt rike, nämligen det Arttonde Riket, som inte var så långt ifrån gränsen mellan De Östra och Västra Länderna. Han släppte på Daimonds tyglar när de närmade sig en by.

Den var glest befolkad med stora, höga trappsteg som åkrar där man odlade inget annat förutom ris. Människorna var alla brunhyade, säkert av solen som tydligen lyste här nittio procent av året och regnade endast de presternade tio. Dem flesta bar vita tyghattar och märkliga kläder, men det likande sammets tyg som en kappa ungefär. Deras ögon var oftast svarta/mörkbruna och sneda, dessutom hade deras hår samma färg som ögonen. Husen var alla vita, med halmtak och med märkliga skjutdörrar. När stoet skulle in i staden var hon tvungen att hoppa över ett djup vallgrav, med rent, kristallblått vatten där gröna bestar simmade, med fjällig hy och en stor mun med vassa tänder.

Sky styrde henne mellan gatorna som var fulla av flyfarande höns och getter som sprang hit och dit och människor. När de närmade sig slutet av byn, var det en kö. Inte en kort en utan en lång, som säkert sträckte sig flera kiliometer bort.

Det var en hög båge av sten längst fram med en stor stenmur, tre gånger så hög som Daimond var med högsta punkt. Bågen föreställde en kort person som stod i ett släp bakom tre, skrämda hästar i brons. På muren stod även flera vakter eller soldater ifrån deras huvudstad i riket. Några soldater undersökte persons släp och kroppar efter något, men alla lämnade in små gråa tygpåsar.

Kön gick långsamt framåt, tillslut var det en familjen framför honom tur.

''Har du med skatten idag, Skimma. Du ligger under med flera guldmynt". En vakt med röd, ruskig mustasch och brun hjälm höll fram handen och vinkade en med pengar.

Kvinnan, Skimma, i familjen var smal och stod ynkligt i jämförelse med vakten plockade fram en påse också, gav det till vakten. Han sedan öppnade, plockade upp några få guldmynt och visade dem för Skimma.

''Du, det här mindre än förra gången, ge mig pengar eller gå aldrig ut härifrån!''. Hon såg rädd ut. Tillslut backade dem ut i kön och gick tillbaks till byn igen.

''Nästa". Sky skrittade fram till Daimond. Vakten höll fram handen.

''Vad ska det betyda om jag får undra'' sa han förvånat. Vakten såg underligt på honom och suckade.

''Alla som besöker denna by, ska betala skatt till kungen'' sa han argt. ''Ge mig pengar nu pojk, eller så får du inte lämna denna by''.

Sky såg rimligt på honom, sedan vart han arg. Alla människor som lämnat byn för pengar, de som aldrig skulle komma hur därför de inte hade några pengar.

Han drog upp svärdet ur sidan långsamt och ansiktsuttrycket på vakten vart uppspärrande med ändå av glädje.

''Tror du att du vinna över mig eller pojk?''. Sky blängde på honom och skrek'' Akta människor ''. Dem flesta backade undan några meter.

''Gå av din häst, så ska vi se en lycklig död va,''. Han hoppade av Daimond och hon skrittade bakåt till folkmängden som var knäpptyst. Vakten tog av sin röda rustning och en mörkblå kappa hängde sig fram tillsammans med ett rufsigt, krulligt hår i orange färg satt i en tofs. En annan vakt gav honom ett bronssvärd i handen och lade det bekvämt i handen innan han svängde några slag med det.

''Börja du'' sa han till Sky. Genast började han svinga svinga svärdet mot honom.

Första som var riktad mot halsen blockade vakten och bladet fördes istället tillbaks till Skys ansikte som kände blod komma ner för kinden.

''Hur gick det pojk? Behöver du din mamma nu'' han skrattade hög och tydligt.

''Min mor är död'' han blängde upp på honom. ''Jag dödade henne''

Sky, blev plötsligt arg på en gång, och ville döda mannen framför honom på en gång.

''Ojojoj pojk'' sa vakten fortfarande skrattande. Det räckte.

Med svärdet i handen högg han flera tag mot benen, så han inte kunde därefter armarna, så han inte hålls i svärdet. Tillslut högg han i vaktens bringa ut och in.

Hela befolkningen kollade på honom skrämmande och underligt

En annan vakt kom fram till Sky och tog upp den döde vaktens kropp ifrån grusvägen.

''Vad är det ditt namn''. Sky kollade runt och sa sakta. ''James, James Berlok ifrån Andra Riket''. Sen dödade han vakterna.

När skymningen sedan fallit undan var nästan alla bybor och vakter döda förutom en. Skimmas familj. Hon såg skragsen ut när hon kollade på Sky.

''Din familj ska födda upp en ny by här, en som kan skydda sig ifrån Riket okej'' sa han strikt.

De nickade tveksamt. Sen satte han sig upp på Daimond och de red bakom en by som nästan var helt död ochg förstörd

The Burning Phoenix (Redigerar långsamt)Where stories live. Discover now