Pochop to.

815 62 2
                                    

   Pomohl mi na nohy. Naposledy jsem se podíval na ten kus kamene. ,, Nemal by si tú chodiť...nieje to dobré na tvoju psychiku " poplácal mě po rameni ,, Ale kecať ti do toho nebudem." Má pravdu. Už z tohoto místa blázním. Už tady nebudu chodit. ,,Máš pravdu" zašeptal jsem. Usmál se. Společně jsme se vydali domů. 

   Sedl jsem si na pohovku a sledoval jsem vypnutou televizi. ,, Nechceš to zapnúť? " ozvalo se ode dveří. Otočil jsem se s myšlenkou, že to je Jaro...omyl. Kuba. Zase. ,,To už jsem se dočista pomátl?" zeptal jsem se sám sebe. ,,Z čoho prosím ťa" zasmál se a posadil se vedle mě ,,Z toho, že ma vidíš?" ,,Asi j-jo?" zvedl jsem jedno obočí. Jsem zmatený. Nechápu to, vždyť je mrtvý a duchové přeci neexistují. ,,Myslel som, že budeš rád, že ma vidíš" řekl zklamaně. ,,Jsem rád, ale jen to nechápu..a proč tě vidím jen já? Proč tě nevidí i Jaro?" natáhl jsem ruku, abych se ho dotkl, ale uhnul ,,A proč se tě nesmím dotknout?". ,,Veľa otázok naraz, Ondro" podíval se na mě smutně. ,,Ondy dáš si kávu?" ozval se Jaro z kuchyně. ,,Ano děkuju" zakřičel jsem odpověď. ,,Máš ho rád, že?" usmál se. ,,Tebe mám radši." ,,Klamstva" skousl si ret ,,Miluješ ho..vidím ti to na očiach." ,,Ne nemiluju...miluju jen tebe" řekl jsem rozhodně. ,,Klameš,Klameš a klameš...len si to nahováraš...ma už nemôžeš milovať...som mŕtvy." ,,Ale já tě miluju...POCHOP TO. Celou tu dobu jsem se snažil, na tebe zapomenout...každý den jsem chodil na ten zatracenej hřbitov, abych ti byl blíž. No a pak se tu jednoho dne jen tak zjevíš a začneš mi to vyvracet.." postavil jsem se a začal jsem na něj řvát ,,Miluju tě, chápeš?! Miluju tě!" Sesunul jsem se k zemi. ,,Ondro čo se deje? Na koho tu kričíš?" přiběhl Jaro, klekl si ke mně a starostlivě se na mě díval. Rozbrečel jsem se a objal ho. Zabořil jsem si svůj obličej do jeho hrudi a tlumeně vzlykal. ,,Pšššš" hladil mě po zádech ,,To bude dobré, uvidíš. Spoločne to dáme, Ondy." Pár minut jsme tam takhle vydrželi. 

    Posadili jsme se na pohovku. ,,Ale teraz mi vysvetli, na koho si to tady kričel" podíval se na mě. Mlčel jsem a odvrátil jsem pohled. Bude si myslet, že jsem blázen. Podíval jsem se do koutu místnosti. Seděl tam a sledoval mě. ,,Povedz mu to" usmál se. ,,Ondy...na koho si kričel, že ho Ľúbiš?" šťouchl do mě. ,,Na Kubu..." 

Budeš můj w/Jawo,Kel0,GEJMR [DOKONČENO]Where stories live. Discover now