|XXI|

2.8K 292 78
                                    

gök: Günaydın (7.22 öö)

gök: Dün okula gelmedin de (7.22 öö)

gök: Merak ettim, sorun yok değil mi? (7.23 öö)

Hayır, (7.30 öö)

Koruyucu ailem boşanıyor. (7.30 öö)

Kiminle kalacağıma karar vermelerini bekliyorum. (7.33 öö)

Kızlarının kimle kalacağını düşünmekle meşguller. Bana sıra gelir mi bilmiyorum. (7.33 öö)

gök: Üzüldüm. (7.35 öö)

gök: Peki bugün gelecek misin? (7.35 öö)

Sanmıyorum. (7.35 öö)

gök: Tamamdır kolay gelsin (7.36 öö)

gök: Benim gitmem gerek. (7.36 öö)

Görüşürüz. (7.40 öö)

______________________

Birkaç okuyucumuz bana mesaj yoluyla ana karakter hakkında hiçbir bilgi bulunmadığını ve bunun sebebini merak ettiklerini söyledi. İçinizde aynı şekilde düşünenler olabileceği için (ki bence gayet haklı bir düşünce) açıklama yapmam gerektiğini fark ettim. Karakterin cinsiyetini, adını ya da yaşını verme gereği duymadım. Biraz okuyucu etkileşimli bir kitap olsun istedim açıkçası. Tabulardan, sosyal önyargılardan yararlandım. "Ağlaması kız olduğu anlamına gelmez; güçlü davranması da 'Karakterimiz erkektir.' yargısını doğrulamaya yetmez." dedirtmek istedim okuyucuya. Tanımlı tek karakter Gökhan. Onun da görünümü ve kişiği hakkında açıklama ya da ipucu vermedim. Çünkü bu bir roman değil, okuyucu etkileşimli bir kurgu. Okuyucuların görüşlerini ve düşüncelerini bu kurguda belirtmesi çok önemli.

Peki kitabın sonunda bile öğrenemeyeceğiz mi, diye soran okuyucularım için cevabım: Öğrenmeniz gereken bir şey yok. Çünkü o karakterin kim olduğunu siz zaten biliyorsunuz. Arkadaşınız, komşunuz, belki kendiniz, kafanızda öldürdüğünüz ya da yaşattığınız onlarca kişiden birisi, belki de hiç tanımadığınız birisi. Onu biliyorsunuz, hayal etmeye devam ettiğiniz sürece bilmeye devam edeceksiniz.

Lafı çok uzattığımı fark ederek vaktinizi aldığım için özür diliyorum. İyi okumalar, lütfen düşüncelerinizi ya da kafanıza takılan herhangi bir şeyi yorumlarla dile getirmekten çekinmeyin.

intihar hattı | textingWhere stories live. Discover now