wat houd het in?

157 33 29
                                    

Project not oké is een project dat aandacht wil vragen voor alle stigma rondom, mentale ziektes, autisme, seksualiteiten (pan, bi etc.) en nog veel meer.

Waarom?

Ik vind het belangrijk dat dit probleem aangepakt wordt, het moet namelijk ook echt aangepakt worden.

laat ik eens wat harde realiteit gaan vertellen.

autisme wordt al jaren als een soort ''ziekte'' gezien, terwijl het dat niet is. er is een hele stigma rondom autisme ontstaan. Het is tegenwoordig zelfs zo erg, en dit meen ik serieus, dat er geprobeerd wordt autisme te genezen. autisme is GEEN ziekte. Mensen met autisme zijn niet ''gek'' of ''vreemd'' of  ''anders''. Iedereen ziet altijd alleen maar de ''nadelen'' van autisme, terwijl er ook veel goede kanten zijn.

enkele voordelen: goede concentratie, buitengewone organisatorische vaardigheden, creatief, betrouwbaar en loyaal, oog voor detail, uitstekend visueel geheugen.

ooit van een ziekte gehoord met zoveel voordelen? nee inderdaad, die zijn er niet. autisme is geen ziekte.

ook ben ik gepest omdat ik autisme heb, gepest als in dat ik bijna een zelfmoord poging heb gedaan.

en dan nog iets: de stigma rondom mentale ziekte. hier kan ik uren over doorpraten, vooral omdat het me zo verschrikkelijk boos maakt, en verdrietig tegelijkertijd. Ik ga jullie nu mijn eigen ervaringen vertellen, niet al te uitgebreid, maar zo samengevat mogelijk.

ik ben depressief, en daar schaam ik me niet voor, want waarom zou ik? het is nou eenmaal zo. dit is zoals ik er nu over nadenk, maar ik heb dat niet altijd zo gedaan.

ik ben nu denk ik al 1,5 jaar depressief, ga om de week naar een psycholoog, en hoop ooit nog beter te worden. vooral school was lastig tijdens mijn depressie. ik had weinig tot geen vrienden, en leren lukte amper door de depressieve gedachten die door mijn hoofd slingerden. ik voelde me altijd alleen ookal was ik omringt door mensen. de enige echte vrienden die ik had hadden me afgestoten omdat ik depressief was.


Ik denk dat er gewoon meer aandacht moet komen voor deze onderwerpen, en de stigma rondom ze.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 07, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

#projectnietokéWhere stories live. Discover now