-13-

10K 384 14
                                    

"Slyšel jsem, že večer jdeš na náš mejdan." řekl Christopher, když jsme čekali na to až Ash donese první nápovědu. Dnes hra spočívala v tom, že musíme přeplavat po jednom jezero na druhou stranu a pro každého z nás tam je jedna nápověda, která pomůže celému týmu.

"Jo," přikývla jsem. "řekli jsme si s holkama, že to může být fajn. Vadí ti to?" 

"Ne," potichu se zasmál a mě došlo jak blízko je. "spíš jsem překvapený. Ty? A tajný mejdan v naší chatce. Nejsi tak nevinná jak tvrdil táta." 

"Co o mě tvrdil Mickey?" vyhrkla jsme a prudce se otočila. To nebyl, ale dobrý tah, protože jsem se ocitla obličejem pár centimetrů od jeho. Překvapeně jsem vydechla a to Christopherovi vytvořilo úsměv na tváři.

"Že jsi premiantka školy, žádné drogy ani alkohol. Prý se od tebe můžu učit." mrkl a já si povzdychla. Jistě- ve škole jsem nebyla špatná, ale rozhodně jsem nebyla premiantka. Alkohol? Na mejdanech jsem ho byla. Drogy? S těmi měl pravdu. Nikdy jsem je nepoužila a nikdy ani nepoužiju.

"Mickey mě nezná.." zašeptala jsem. "a někdy mám pocit, že mě nezná ani moje máma. Od smrti mého táty jsme se obě změnily." 

"Znám to," přikývl Christopher. "když máma umřela táta se začal scházet s různýma ženama. Ani nevíš jak mě překvapilo, když jsem viděl jak dlouho je s tvou mámou, Lyro." 

"Nechci kazit vaši rodinou chvilku," Brook se objevila vedle nás a založila si ruce na hrudi. "ale jsi na řadě, Laro." 

"Lyra, Brook." opravil jí Christopher a já mu poděkovala úsměvem. Potom jsem si přetáhla přes hlavu triko a sundala si boty a kraťase. Když Ash doplaval ke břehu, rozběhla jsem se po molu do vody. Skočila jsem perfektní šipku a uvědomovala jsem si pohledy různých kluků. Přeplavat jezeru mi nedělalo problém. Milovala jsem vodu. Vylezla jsem na břeh a běžela k jménu našeho týmu. 

Potom jsem našla svoje jméno a vzala si nápovědu. Co nejrychleji jsem se rozběhla zpět do vody. Přeplavala jsem jezero a doběhla k Tomovi. "Tady." vydechla jsem a podala mu nápovědu.

"Dobrá práce," poplácal mě po rameni. "poslední je Chris?" 

"Jo," přikývla jsem a sledovala jak Christopher běží k vodě. Sledovala jsem jak skáče ještě lepší šipku než já a plave. 

"Nech si zajít chuť," ozvalo se vedle mě a já se otočila. "nikdy nebude tvůj.. Chris není na vztahy." Brook se ušklíbla a já se otočila zpět k jezeru. Christopher plaval už nazpátek. "Navíc- jste rodina. Možná nemáte stejnou krev, ale vaši rodiče by asi nebyli nadšení, kdyby se dozvěděli, že ses do něho zamilovala, že?" 


"Potichu!" sykla na nás Emily, když jsme se Zoe zakopli a se smíchem spadly na zem. "možná máme dovoleno něco uspořádat, ale pokud vzbudíme mladší táborníky, Donald nás zabije." podívala jsem se na Zoe a potichu se zasmála. Josie nám pomohla na nohy a my pokračovali v cestě.

Na sobě jsem měla proužkové tílko a černé kraťase. Přesto jsem měla jednu z tátových košily. Vím, že je zvláštní nosit jeho staré věci, ale nedokázala jsem vyhodit něco, co můj táta miloval. A máma to chápala. 

Došly jsme k jejich chatce, která už vypadala celkem plně. Naštěstí lidi vevnitř věděli jak to chodí a byli celkem potichu. Emily šla jako první a zaklepala. Nečekala na vyzvání a vrazila dovnitř. "Jsme tady a neseme dar!" zvedla do výšky láhev vodky a já slyšela jak se Ash uchechtl.

"Schováváš si zásoby, krásko?" zeptal se a Emily se zasmála.

"Možná," pokrčila rameny. "a nebo jsem tu láhev ukradla u mého skvělého bratříčka. Můžeš si vybrat." 

"Hele!" ozval se Jake a já se musela usmát. Rozhlídla jsem se po místnosti a zjistila, že skoro všechny znám. Kromě jednoho kluka a dvou holek, kteří seděli na zemi a o něčem mluvili. 

"To je Axel," zašeptala mi Zoe do ucha. "musíme ho držet dál od Josie. Hlavně pokud se Josie napije." přikývla jsem a zkoumala místnost dál. Ash, Archie, Brook s jejíma nádherama a Jake. Zamračila jsem se, když jsem si uvědomila, že Christopher tady není. 

Došla jsem k Archimu, který si vyndával z mini ledničky pivo. Kde sakra vzali mini ledničku? Nechápavě jsem nad tím zakroutila hlavou a nadechla se. "Arch kde je Christopher." Archie se narovnal a rozhlídl se.

"Není tady?" zeptal se a já zakroutila hlavou. "Tak to netuším. Měl jsem pocit, že jsem ho tady viděl." 

"Bydlíte tady," zavrčela jsem. "takže jsi ho viděl. Ale kde je teď?" 

"Ashi kde je Chrisovátor?" houkl na Ash, který si povídal s Emily. Ten jen pokrčil rameny a s úsměvem se obrátil zpět na Emily. "Promiň." otočil se zpět na mě.

"Jdu se po něm podívat." zamumlala jsem a vyšla z chatky. Rozhlídla jsem se, ale byla moc velká tma na to, abych něco viděla. Ale najednou jsem spatřila nějakou postavu, která stála na molu. Vydala jsem se tam a doufala, že mám pravdu. 

"Christophere?" zkusila jsem potichu, když jsem byla dostatečně blízko. Postava se otočila a já si oddychla. "Mejdan je u vás, pokud jsi zapomněl." 

"Potřeboval jsem být chvilku sám," zamumlal a já si až teď všimla jeho opuchlých očí.

"Co se stalo?" vydechla jsem a došla až k němu. Christopher otevřel pusu, aby mi odpověděl, ale z jeho úst vyšel jen tichý vzlyk. Nevěděla jsem, co říct a proto jsem ho jen objala. Omotal své silné paže kolem mého pasu a zabořil obličej do mých vlasů. Cítila jsem jak jeho slzy dopadají na můj krk. Hladila jsem ho po zádech, zmatená z toho co se to děje. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
I met you in the summerWhere stories live. Discover now