Hoofdstuk 1

30 1 0
                                    

Pov Fleur

'Biep biep biep biep' en zo gaat de wekker nog een tijdje door.

Geïrriteerd klop ik op de wekker en al snel stopt het irritante gebieb. Ik strek me uit en met mijn halfopen ogen kijk ik naar de klok. 03:00, ik kan nog wel eventjes blijven liggen. 10 minuutjes later stap ik het bed uit. Mijn voeten raken de koude grond en ik heb nu al geen zin meer om te gaan werken. Ik loop naar het raam en doe de gordijnen open. Het is bijna zomer en dat merk je ook aan het weer nu. Het is zelfs 's nachts nog warm. Ik zucht. Elke morgen opstaan om 3u of 4u is me toch iets te vroeg . Ik doe mijn baantje als verpleegster in het ziekenhuis heel erg graag hoor, maar dat vroege opstaan is er gewoon te veel aan. Maar goed ik krijg er genoeg voor betaald, moet wel als je zoveel gaat shoppen. Ik kijk naar mijn goedgevulde kleerkast en bedenk me wat ik vandaag zal aandoen. Een zwarte spijkerbroek met een simpel wit shirtje en mijn zwarte vans. Veel moet het toch niet voorstellen aangezien ik daar mijn werkkleren moet aandoen. Ik loop traag de trappen af naar beneden en steek het licht aan. Bruh, had ik gisteren maar al de tafel afgeruimd. Ach ja, nu geen tijd voor ik doe dat vanmiddag wel. Ik schuif de rommel langs de kant en zet een bord neer. Ik pak een cracker uit de kast en neem de pot met Nutella. Ik zet wat muziek op en eet rustig mijn cracker verder op. Als ik klaar ben loop ik naar de badkamer, poets ik mijn tanden, verfris ik mijn gezicht en doe mijn make-up, niet te veel..Zo, ik ben klaar om te vertrekken. Ik zet de muziek uit, neem het bakje van de poort en loop de garage in. Ik woon hier maar in mijn eentje. Ik weet het ik ben nog maar 18 maar mijn ouders zijn gescheiden en mijn papa woont nu in Spanje. Ik heb 2 jaar alleen met mijn moeder gewoond maar we maakten elke dag ruzie dus had ik besloten om dan maar alleen te gaan wonen. Het lukt me wel, ookal ligt het er hier soms wel wat rommelig bij. Het is een schattig, klein huisje, perfect voor mij alleen dus. Snel neem ik mijn fiets, met mijn ogen op de klok gericht. 5 minuten te laat..dat wordt doorfietsen dus.
15 minuutjes later kom ik aan op het werk. Ik zie Rachelle al in de verte. Rachelle is mijn collega, met haar kan ik het het beste vinden op het werk. Ik loop snel naar haar toe. Zij is ook meestal te laat zoals ik. 'Hey schat, alles goed?' vraagt ze. 'Ja hoor, met jou?' ik kijk bedenkelijk. Ik weet dat het net uit is met haar vriendje. Ze heeft er heel erg van afgezien maar op het werk laat ze daar niets van merken. 'Gaat wel' zegt ze rustig. We wandelen samen naar binnen. Rachelle werkt aan de balie, we eten enkel samen voor de rest zie ik haar hier niet dus ik zeg ze nog gedag. Ik ga naar mijn afdeling. Ik zorg ervoor dat alle patiënten in het ziekenhuis eten en drinken krijgen of als ze op het rode knopje duwen, dan sta ik ze te hulp. Maar meer dan een pleister op iemands wonde leggen doe ik niet.

-13:00
Eindelijk ben ik uit. Het was een lastige dag. In kamer 215 lag er namelijk een heel ongeduldige patiënt maar oké. Ik had het heel gezellig met Rachelle vanmiddag dus dat valt wel weer mee. Ik trek nu nog even de stad in en vanavond heb ik afgesproken met Nathan, mijn vriendje sinds een paar weken. We zouden samen wat gaan eten. Hij moest me blijkbaar dringend wat vertellen.

-20u
Ik loop het restaurant in waar Nathan en ik hadden afgesproken. Al snel zie ik zijn blonde haren en zijn felblauwe ogen waar ik uren in kan verdrinken over de andere mensen uitsteken. Hij deed tekens naar me en ik ging bij hem aan tafel zitten. Ik geef hem een kus en we bestellen een pizza om te delen en een fles witte wijn.
'Hoe was werk vandaag?' vraagt hij. 'Saai, er was een heel ongeduldige patiënt maar voor de rest wel ok.' Hij knikt. Er wordt voor de rest geen woord meer gezegd aan tafel. We hadden ondertussen al ons eten op en ik zat nu al 5 minuten aan mijn dessert bezig. 'Nathan..' Hij knikt zijn hoofd. ' Wat moest je me zo nodig vertellen?' Ik werd al wat bang want zo een lange stilte was er nog nooit eerder geweest tussen ons. 'Fleur, ik zie je heel erg graag en geef heel veel om je, ik had een erg leuke tijd met je maar met mijn werk kan ik deze relatie gewoon moeilijk blijven volhouden.' Ik slik en voel zijn laatste woorden al aankomen. 'Het is afgelopen tussen ons Fleur, het spijt me.' Ik kijk hem verbaasd aan, de woorden willen nog steeds niet volledig binnendringen in mijn hoofd. Het is uit. Ik was deze afgelopen weken zo gelukkig en nu is het uit. Ik kijk hoe hij een briefje van 100 euro op tafel legt. Hij staat op geeft me een kus op me voorhoofd en loopt weg. Nu beginnen de tranen te vloeien. Na 2 minuten daar stokstijf te hebben gezeten beslis ik ook maar te gaan voor de mensen mij nog meer beginnen aan te staren. In mijn eentje loop ik terug naar huis. Ik ben verdwaald in mijn eigen, kleine wereldje. 5 minuten later sta ik voor mijn voordeur. Ik open de deur en loop direct de trap op. Met mijn kleren en schoenen stap ik in bed en val ik huilend in slaap.

-De volgende morgen (zaterdagochtend)

Langzaam open ik mijn ogen en ik richt ze op de klok: 11u. De woorden van Nathan gisteren bij het eten spelen zich telkens weer opnieuw en opnieuw af in mijn hoofd. Ik beslis om Rachelle een berichtje te sturen aangezien zij een paar dagen geleden hetzelfde heeft meegemaakt. Haar vriendje had het ook uitgemaakt.

Ik: Het is uit tussen Nathan en ik..

Rachelle❤️: Oh echt?! Lieve schat, hij is je niet waard..wat is de reden?😕Vanmiddag een kopje koffie in café The King? xxx

Al snel krijg ik een kleine glimlach op mijn gezicht, café 'The King' is namelijk ons lievelingscafé.

Ik: Is goed, 15u voor de ingang? En hij heeft blijkbaar te weinig tijd voor mij door zijn job..Xx

Rachelle❤️: Wat jammer😕Tot straks meid, hou je sterk!💗

———————————
Heyy! Ik weet dat dit stukje nog een beetje saai is, maar Shawn Mendes komt bijna in het verhaal hoor! Laat me weten wat jullie ervan vinden in de comments en merken jullie een foutje op of hebben jullie tips mag je dit ook altijd melden. Laat zoveel mogelijk comments achter zodat ik weet wat jullie er van vinden of wat ik kan veranderen en zo zal ik ook sneller uploaden.
Ik ben een beginnende schrijver dus niet onmiddellijk haten ofzo.. Ik ben ook Belgisch dus kan het zijn dat jullie sommige dingen anders zouden zeggen haha. Bye! X
P.s. Ik update elke maandag, vrijdag en zaterdag..(soms ook vaker) :)

Fall in love with a patient (Shawn Mendes)Where stories live. Discover now