Kapitola 27

6.1K 302 60
                                    

Vánoce. Jeden z mála původních svátků, jež zůstal zachován, se neúprosně blížil. Kristin nemohla uvěřit tomu, že bude nucena strávit vánoční svátky bez své rodiny. To se ještě nikdy nestalo a ona doufala, že k tomu ani nedojde. Osud tomu ovšem chtěl jinak a tak se stalo, že nyní stála před zrcadlem a doufala, že ji její služebná nepíchne. Lucia pečlivě upravovala každou drobnost na jedněch z šatů, jež si dívka mohla vzít na ples, jež se konal na Štědrý den. Místo klidného večera stráveného u vánočního stromku, čekaly Kristin dlouhé hodiny strávené na vysokých podpatcích a v šatech, jež byly absolutně mimo její styl. Dlouhé rukávy dívka ocenila, co se ovšem týkalo absence výstřihu, nejradši by se někam schovala. Vánoce byly dobou klidu, míru a čistoty. Proto látka všech šatů dosahovala téměř až k dívčině krku. Všechny róby vypadaly vznešeně a velice draze.

Nejmladší ze služebných byla pro to, aby si její paní oblékla světle růžový model jako pro panenku. Vršek zdobený krajkou a perličkami. Dívka mezi prsty vzala mašličku, jež zdobila šaty nahoře v místě, kde se scházela látka límečku. Znechuceně se ušklíbla. Tohle nebylo něco, co by dokázala hrdě nosit a cítit se v tom pohodlně. Druhé šaty byly tmavě modré, bohatě zdobené kamínkami, jež tvořily složitý vzor. Tyhle šaty se staly Luciiným favoritem. Mladá kosmetička byla pro tmavě zelený model, jež byl zdoben zlatými výšivkami, jež mu podle Kristin dodávaly na jakési tvrdosti a autoritě.

Oříškové oči kmitaly z jedněch šatů na druhé a pak hned na třetí. Ani jeden z modelů nebyl tak úplně tím, co by si Kristin představovala. Co na královském dvoře ovšem bylo přesně podle jejích představ? Nic. Absolutně nic. Proto se zhluboka nadechla a souhlasila, že si jedny z šatů vybere. Které, to neměla ponětí.

Večer konečně dostala příležitost se v klidu posadit do křesla a otevřít dopis, jež jí toho rána přišel.

Dráha Kristin,

Od našeho setkání se toho hodně změnilo. Už nejsem jen ta obyčejná dívka, jež přijela do zámku a netušila, co si má sama se sebou počít. Můj život se obrátil vzhůru nohama jen proto, aby se zase vrátil do starých kolejí. Nechápej mě špatně, jsem za tu zkušenost a příležitost vděčná. Nebýt jí, nikdy bych nepoznala muže, jemuž nyní patří mé srdce. Na to je naše Oblast příliš velká.

Přesto, že jsem nyní zpět a jsem tu šťastná, nemyslím si, že ty by ses sem měla vracet. Život ti naložil na bedra tíhu neskutečně těžkých tajemství. Už v zámku jsem si všimla, že tě něco trápí. Že víš více, než ostatní. Možná bys měla zvážit, zda je rozumné se sem, až bude po všem, vracet. Máš milující rodinu, jíž neskutečně chybíš, ale nemyslím si, že tě doopravdy znají. Jako kdybys byla jen křehkou dívkou, jež nic nevydrží. Jako větývka, jež se zlomí i při mírném vetříčku. Jenže to ty nejsi. Jsi daleko silnější a ustojíš i ten největší vichr.

Možná mě teď budeš za všechna ta slova proklínat, ale až přijde chvíle, kdy se budeš muset vrátit, budeš ztracená. Já také byla. A to jsem v zámku zažila jen zlomek toho, čím sis musela projít ty. Často navštěvuji dům tvých rodičů. Ráda trávím čas ve společnosti tvé matky. Ví, čím jsem si prošla, čím si procházíš ty. Dokáže poradit a vyslechnout. Díky ní byl můj návrat mnohem snazší.

Elisia by nechtěla, abych ti napsala to, co se právě chystám. Mám ale pocit, že bys to měla vědět. Nevím, co se kdysi mezi ní a Bellance stalo, ale ta ženská jí nesnáší. A tím myslím jako opravdu nesnáší. Vyhrožovala jí už v zámku a tím to neskončilo. Ta otrava... Nemám žádný důkaz, že to byla ona, ale přesto... Buď opatrná, Kristin. Víc než kdy dřív.

S pozdravem,
Edit.

Tmavovláska po dočtení oněch řádků zmateně zamrkala. Tohle na ní bylo moc. Nikdy by ji nenapadlo vinit z čehokoli její opatrovnici, jíž nyní vídala jen při společném jídle. Přesto Editiným slovům věřila. Měla za sebou čtyři měsíce. Třináct dívek, včetně jí, zbývalo. Pro každou z nich měl osud přichystáno něco jiného. Ať už to bylo cokoli, musely se s tím poprat. Jedině tak se mohly posunout zase dál.

_______________________________________

Přidávám šaty, které by vybraly služebné:

Nicci:

Lucia:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Lucia:

Sabin:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sabin:

A jaké byste vybrali vy? 😊

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A jaké byste vybrali vy? 😊

💋🤗💖

Dostatečně krásná: Chráněná Where stories live. Discover now