1.

14 8 0
                                    


Coperta de --Just_a_Dream--.

Nu stiu cand am intalnit-o prima data, dar din secunda in care am vazut-o am stiut ca ceva era in neregula cu ea. Era prea detasata de tot ce era in jurul ei. Parea chiar cu nasul pe sus. Parea chiar mai aeriana decat eram eu- si asta inseamna mult. Era, daca pot sa spun asa, prea perfecta si proaspata ca sa fie un elev de a VIII-a.

Am mintit. Imi amintesc cand am vazut-o prima data- nu am cum sa uit asta.

Era mijlocul anului scolar. Nu eram familiarizat cu nimic in jur. Fiind tipul nou venit din alt oras de a X-a in semestrul al 2-lea, ma simteam stingher si fara chef de viata. Aveam cateva cunostiinte in liceu, in jur de 8 persoane, insa cu totii erau de dimineata asa ca nu ne-am intersectat decat putin in primele 2 ore. M-au facut sa ma acomodez un pic cu mediul inconjurator, insa nu a ajutat chiar atat de mult precum speram. Pana la urma, eram in ani diferiti si nu aveam in comun decat anii copilariei petrecuti impreuna.

Cu toate ca eram tipul nou, am fost primit rapid in grupul "tocilarilor" cred? Ma rog, nu tocilari la ce note aveau, mai degraba inadaptati sociali, cei care sareau pe toti noi-venitii ca sa li se mai adauge un om in grup. Acum imi lipseste timpul de o luna- o luna jumate petrecut impreuna.

Dupa am intalnit-o pe Angela, cam dupa o saptamana. Era tot ce ma asteptam de la o roscata focoasa ca ea. Era colega care statea in spatele clasei facand absolut nimic. Nici macar nu am stiut ca era in clasa mea daca nu as fi intalnit-o in acea zi ploioasa de luni de la inceputul lui martie. Deja ma distansasem de John si grupul meu. Eram plictisit. Asta pana cineva a propus sa chiulim de la ultimele 2 ore. Si eu am fost de acord.

Am plecat cu Jessica, Leo si Clara la o cafenea din apropiere. Inauntru era gol. Aproape gol. La o masa din colt erau doi adolescenti. Fata era mica. Parea a V-a. In schimb, baiatul era foarte inalt si matur. Initial am crezut ca era coleg cu noi.

-Young love. a soptit Clara.

-Ce-mi place romengleza ta, Clara. E super. Ti-ai corectat 6 ala la engleza? a luat-o la ros Leo.

-Ce-ti pasa tie?

Ne-am asezat la o masa de la geam. Am asteptat un sfert de ora cred. Ceilalti vorbeau mai mult in soapta de parca cineva ar fi fost gata sa i manance in caz ca ar fi ridicat vocea. Era liniste. Mi-ar fi placut sa ramana asa. Asta pana Leo s-a ridicat in picioare si a inceput sa strige.

-Serveste cineva aici?

O fata cu parul ondulat prins intr-un coc dezordonat i-a raspuns intoarsa cu spatele de dupa tejghea.

-Mda, vin acum.

Mi-am lasat capul sa cada pe masa si firele crete de par sa-mi intre in ochi. Peste trei zile aveam programare la tuns. Am continuat sa trag cu urechea nu prea interesat la conversatia colegilor mei. Asta pana am auzit o voce stridenta in ureche.

-Tipule, comanzi ceva sau nu?

M-am ridicat nauc si am vazut cei mai frumosi ochi negrii pe care i-am vazut vreodata. Mi-am mutat ochii de la fata ei incadrata de parul roscat la ecusonul pe care scria cu litere citete de mana "Angela". Ma indragostisem.

-Cum iti permiti sa vorbesti asa cu Conor? Poate ca la scoala suntem egali, dar aici esti o simpla ospatarita.a spus cu dezgust Jessica.Clar stateam cu cine nu trebuie daca trata oamenii asa.

-Scoala? am suspinat.

Angela m-a fulgerat cu privirea si a repetat

-Cu ce te servesc?

-O limonada te rog. Clasica.

-Ok. Altceva?

-Nu. a spus apasat Leo, clar deranjat de mine si de starea mea domola.

Fata s-a mai uitat la noi inca odata inainte sa se auda un pocnet venind din partea cealalta a camerei. Ne-am uitat cu totii involuntar la fata ridicata in picioare cu ochelarii pe cap si lacrimi in obraji. Avea palmele pe masa si brarele intinse. Era tensionata rau.

- Deci e adevarat! Alexandrite a avut dreptate! Esti un mincinos! Tu mi-ai distrus proiectul!

-Cassandra, stai, imi pare rau...

Blondul avea clar probleme.

-S-a terminat!Orice era intre noi... L-ai calcat in picioare. Ca si proiectul meu. La revedere, Adrian.

Si-a luat sucul si geaca si a fugit fulgerand pe usa in timp ce baiatul s a uitat suparat pe fereastra, cu mainile inclestate pe genunchi.

Dupa cateva secunde ne-am revenit din soc. Angela s-a rasucit pe calcaie. Nici nu ajunsese bine langa bar cand fata satena de dinainte tranti usa de perete, pasi alert spre saracul Adrian si isi varsa sucul in capul lui. Leo si fetele au inceput sa rada. Fata i-a auzit si s-a intors indignata spre noi. A plecat incet spre usa, trecand pe langa noi, fulgerand si tunand,lasand usa deschisa.

-Ce dramatici pot fii astia de a VIII-a. Dramele lor imi hranesc totusi sufletul. a spus Jessica si apoi a ras cu pofta.

Ne-am vazut in continuare de treaba noastra. Totul mirosea a ploaie si a sentimentede adolescenti.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 05, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Forest GirlWhere stories live. Discover now