Youtube

573 27 2
                                    

North

Jeffrey rolt over de grond van het lachen. Kyra zit er lachend naast. "Oh mijn god, dat hoofd van Nico!" Giert ze. "En hoe die hysterische Cara de pudding uit haar haren probeert te krijgen," lacht Jeffrey. "Oh nee, mijn prachtige afro," doet Diana haar na.

Kevin komt aangelopen met de usb stick waar de videobeelden op staan. Jeffrey wijst ernaar. "Gouden youtube materiaal!" Kevin kijkt Kyra vragend aan. Die haalt lachend haar schouders op. "Waarom niet?"

En zo komt het filmpje er die avond al op te staan. De volgende dag op school krijgt het groepje de hele tijd random high-fives, en allerlei complimenten. Kyra tikt verbaast op Kevin zijn schouder. "Zeg Kev, hoevaak is dat filmpje wel niet bekeken?"

Kevin duwt zijn bril wat hoger op zijn neus en zoekt het op. Zijn mond valt open en hij zegt: "Al 500 keer!"

"Serieus? Wow," zegt Diana. Ze springt in de lucht en tikt haar hakken tegen elkaar.

Zoveel views na een dag had Kyra echt niet verwacht. Blijkbaar gaat de hele noord - zuid vijandigheid veel mensen aan. Kyra checkt het filmpje nog eens en ziet dat er ongeveer even veel mensen het filmpje 'leuk' als 'niet leuk' vinden. Dan is de 'leuk' kant dus noord en 'niet leuk' hoort bij zuid.

In de pauze sluipt de groep weer naar het tekenlokaal. Iedereen, ook de leraren, weet eigenlijk wel dat ze daar zitten, ook al is het officieel tegen de regels. Niemand vindt het echt erg en laat de groep hun gang gaan.

Ze sluipen nog het meest om de vervelende Jenna te ontlopen, die denkt dat ze bij de groep hoort. In het lokaal duikt Kyra gelijk op de troon.

'De troon' is een decorstuk uit de voorjaarsmusical, die ging over een koninkrijk. De troon was erg mooi gemaakt, en de schoolleiding vond het zonde hem weg te gooien. Daarom besloten ze hem in het kunstlokaal te zetten.

Na een tijdje maakt Jeffrey een enthousiast geluidje. Kyra kijkt op van haar telefoon. "Wat is er Jeff?" Jeffrey wijst naar zijn laptop en begint met een mond vol appel te praten; "Mw... er is weer een nwieuwe dwanswedstrijd!"

Diana steekt haar vuist in de lucht en roept: "Yes!" Ze kruipt naar Jeffrey toe en gaat naast hem zitten. "Laat es zien."

"Hij is over een maand in het grote theater, en alle dansstijlen zijn toegestaan," zegt Jeffrey.

Diana pakt opgewonden haar telefoon. "Ik ga gelijk m'n crew op de hoogte brengen!" Als ze haar telefoon weer weglegt, staat haar gezicht op onweer. "Nico," gromt ze boos.

South

"Oké jongens, welkom in de studio. Hier gaan we de komende weken hard aan het werk," zegt Nico, en hij kijkt grijnzend de crew uit de Noordkant aan.

Jim, de leider zucht geïrriteerd. Hij haat die Nico, en alle rijke Southies erbij. Natuurlijk wilde hij namens Noord in de danscompetitie strijden, maar nu zijn ze noodgedwongen om met Zuid mee te doen.

Die irritante Nico heeft hem gechanteerd. Waarom moest hij ook verdomme zo stom zijn om 's avonds laat in het openbaar met zijn dronken kop Sven te zoenen. En waarom zag nou net Nico dat. Niemand mag weten dat hij homo is, en zijn ouders al helemaal niet.

Nico klapt in zijn handen, en zegt: "Cara heeft al een vette remix in elkaar gezet, en aan de choreografie wordt nog gewerkt. Maar het begin is er al. Doen jullie Thomas maar na. En vijf, zes, zeven, acht!"

Nico zit tevreden op een sofa in de studio toe te kijken hoe zijn crew geweldig staat te dansen. Hij slurpt aan zijn smoothie en grijnst als hij denkt aan hoe Kyra dit nu weer gaat oplossen.

Oké, ze hadden een gênant youtube filmpje van hen gemaakt dat al 10 000 keer bekeken was, maar dat betekende nog niet dat de Southies het zouden opgeven! Pfoe, integendeel. Zuid is strijdlustiger dan ooit.

Bring itWhere stories live. Discover now