Datu' cu stangu-n dreptu'

673 4 7
                                    

Picaturile de ploaie se preling usor pe geam. Se zvoneste ca am unul din cele mai de cacat apartamente din centrul New York-ului. Dau un ochi luminilor orbitoare de afara.Era 1:28 AM dar orasul era plin. Acum cateva minute mi-a sunat telefonul,era Tony. Spunea ca avem ceva de investigat,ca am ceva de investigat. Tot cheful meu era plecat dar ma vad ridicandu-mi paltonul si punandu-mi-l pe umar. Sunt un barbat foarte stilizat si totusi sunt plin de tatuaje. In fine,acum mi-am tras o camasa alba ca fata persoanelor moarte pe care obisnuiesc sa le vad zilnic.

P.S. : Nu moarte dupa mine,desi ar muri a doua oara daca m-ar vedea.

Imi dau pleata blonda pe spate si pornesc spre Hall Street,una din strazile alea inguste care ma fac sa ma simt claustrofob.

Deschid usa de la apartament si ma indrept spre lift.Apas butonul ala care mereu ma enerva,sclipeste in 3 culori,dubios. Cum se deschide usa liftului,o doamna sau domnisoara se izbeste in mine,astfel daramandu-si vro' 30 de foi.

-Ma scuzati,imi spune ea in timp ce se apleaca dupa foi.

Nu ii raspund dar ma aplec si eu sa o ajut. In acel moment are parte un contact vizual,ochi in ochi,distanta de cativa milimetrii. Avea niste ochi de un verde adanc,genul de ochi in care te-ai pierde ca in labirintul din Wonderland,doar ca din care nu ai vrea sa iesi.

Cum sunt un "sarmant",nu ma deranjeaza sa ii ating fata care fierbea,probabil de rusine,si sa imi lipesc buzele de ale ei. Am simtit o mica ezitare din partea ei la contact,dar s-a lasat mult prea usor.

-164,mi-a soptit ea la ureche intr-un mod seducator.

Ceea ce nu stie este ca eu sunt pradatorul aici,nu prada.Niciodata nu am fost prada. Sa fii prada inseamna sa fii slab si usor de corupt. Daca as fi prada nu as mai fi eu,ala puternic. Nu degeaba sunt detectiv la criminalistica.

Da,cu asta ma ocup. Iau parte la cele mai sangeroase crime,sau cel putin la deznodamant. E frumos. Atat de frumos sa vezi corpuri intinse pe jos,in sange *la propriu*. O adevarata placere,serios. Imi place sangele si drama. Misiunea mea e sa aflu cine si de ce omoara,simplu? Nu chiar.

In fine,acum aveam treaba,nu ma puteam duce fain-frumos la o partida nebuna de sex cu o tipa care nici macar nu stiu daca e majora. Asa ca ma urc in Bugatti si merg spre Hall Street.

***

-Ok,uite cum sta treaba: E vorba despre un cuplu,mai mult de douaj' de ani n-au amandoi,sau n-aveau,pula mea. Ceva ca s-au imbatat iar tipa a alunecat pe geam de la opt. E turtita in spatele blocului. Cand tipu' s-a dus sa o ia de acolo era intr-o stare cam naspa,gen,era facuta una cu pamantul,craniul s-a facut zob si cred ca are cam toate costele rupte plus o mana din care i-a iesit osu'. Sa nu te sperii,amice.

-Hai,frate,ma stii sa fiu speriat? Si cu tipu' ce s-a intamplat? Ii zic eu intrigat lui Tony.

-Baiatu' avea legal sau nu pistol. Si-a zburat creierii langa ea. Fata tipei e plina de mocirla lui de creieri zburati. Era deagle,sper ca iti dai seama ca poti sa vezi prin craniul lui.

-Frumos,ii iau capul si fac bong din el,ma amuz eu.

Se pare ca Tony nu prea a prins gluma,mi-a dat un zambet vag,d-ala de du-te-n-pula-mea-de-jegos-ca-e-treaba-serioasa-aici.

Cand am ajuns in spatele blocului,politia locala deja delimitase perimetrul. Ce ma dispera astia,doar niste mascarici cu trei clase,dementiali. Erau 4 masini in cerc si zona delimitata cu banda galbena pe care scria "Politia,nu treceti!".Frumos,elegant,finut. Trec pe sub banda si ma opreste un politai tupeist.

-Politia locala,nu aveti voie sa treceti pe aici,imi mormane mandru calaul ala.

Ii zambesc ironic si ii arat legitimatia. Ma simt mandru sa fiu la FBI,cred.

-Oooo,d-domnul White,m-ma scuzati,se balbaie prostu'.

Trec printre politisti,ma aplec si ce vad?

Tipa zacea pe spate,cu ochii si gura largi deschise. Mana dreapta,avea cotul scos din piele,iesind la iveala astfel cartea alba si frageda de fetita netrecuta de pubertate. Era putin turtita,not a good day,huh? Cat despre mascul,o tinea de mana pe tipa iar in cealalta mana avea deagle-ul. Avea dreptate Tony,poti sa ii vezi toti neuronii aia lipsa prin gaura facuta de pistol. Revenind la tipa,gura aia deschisa e vulgara,m-as face necrofil si mi-as baga pula in gura ei. Asa ca nu mi-am bagat nimic si primul lucru a fost sa ii inchid gura tipei. Avea niste buze frumoase,o fata placuta si niste ochi caprui stinsi.Poate inainte de asta erau mai "cu viata".

Nimeni nu s-a atins de corpuri pana acum. Asa ca ma apuc si caut in buzunarele fetei. Ii gasesc telefonul si caut in mesaje prima oara. Ultimul mesaj:

Nicole:O sa fie cel mai tare party ever. <3 O sa ti-o pui cu Matt,asa-i?

Faith:Asa cred,o sa fie perf. <3

Mdaaaaaaaa. Ar trebui sa o sun pe ma-sa din 2 motive,unu' grav si unu' foarte grav: Ala grav e ca a murit,ala foarte grav e ca a muncit saraca ma-sa dejaba' atatia ani ca tot si-o bagat cineva pula in munca ei. De murea virgina macar...

Apai n-am ce sa le mai fac,morga si doctori si rezultate. N-am ce investiga,sinucidere curata.

Poate acum as putea trece pe la "prada" aia,cine stie?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 30, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

PsychosocialWhere stories live. Discover now