n o v a l g i n

233 32 0
                                    

„Vidím... dvě velké cysty. Ne, počkat, tři. Ta třetí je schovaná, potvora jedna." Doktor soustředeně pozoruje snímek na ultrazvuku a já s ním.

Moje první prohlídka proběhla v sedmnácti. Neměla jsem do té doby nějak potřebu se tam hrnout. Dotlačil mě tam až můj pediatr a každoměsíční bolestivé měsíčky.

„Ty bolesti máš z cyst, když prasknou. Napíšu ti na to antikoncepci, přestanou se dělat a budeš chráněná během styku. Nějaké srdeční onemocnění v rodině?"

Zavrtím hlavou a odejdu za paravan se obléct. Na další otázky ohledně zdravotního stavu odpovídám jednoslovně. I když vím, že je to nutné zlo, není mi tenhle typ prohlídek ani trochu příjemný. V jedné knize jsem se kdysi dočetla, že gynekolog by měl být pro dívky někým, komu plně důvěřují, něco jako nejlepší kamarád. Tohle určitě psal někdo, kdo vztahu dívka-gynekolog rozumí. Třeba chlap.

Z tiskárny vyjíždí recept. „Předepsal jsem ti Nyssielu. Není drahá, bere se dvacet osm dní v kuse, čtyři dny z toho je placebo. Nemusíš tak myslet na nějaké týdenní přestávky."

„Dobře."

Pohlédne na mě. Pak se otočí k počítači a vyjede další recept.

„Toto je Novalgin. Na ty bolesti. Ber podle potřeby, ale ne víc, než je uvedeno na krabičce. Předchází zánětům, které by se mohly kvůli těm cystám rozvinout."

Čtyřikrát do měsíce.

PILLS |short story| Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin