Proč?

144 15 17
                                    

Nejeden YouTuber se zeptal 'Proč?'- proč bys to sakra dělal?!

A odpověď není jednoduchá, není jedna správná- různí lidé mají různé motivy. Vezměme to od začátku. Od příběhů, přes fanfikce, až k zrůdnosti zvané Gay-fanfikce.

'Originální' příběhy

To, že se píšou příběhy, snad odůvodňovat nemusím, prostě máme čas, nápad, trpělivost a svým způsobem se třeba chceme zlepšit jak ve psaní (slovní zásoba i uvažování nad gramatikou a stavbou vět se prokazatelně zlepšuje), tak i v cizích jazycích (pokud se jedná o překlad již napsaného díla).

Nenechte se zmást názvem, slovo Originální často označuje pouze fakt, že nejde o fanfikci.



Fanfikce- Heterosexuální

Posuňme se k Fanfikcím jako takovým- nikdo je sice nesoudí (ze mně neznámého důvodu), ale už jsou o krok blíž z 'temnu' Gay-Fanfikcí. 

(Také přísahám, že nebudu rýpat do heterosexuálních fanfikcích o lidech, kteří veřejně přiznali homosexualitu.)

1) Proč si nevytvořit vlastní postavy a používat existující lidi/ již vytvořené osoby?

Odpověď je lehčí (a méně necudná) než by se mohlo zdát. 

Mít předlohu je více než pohodlné a taky dost pomáhá při interakci s větším množstvím postav. 

-Pokud si vytváříte vlastní postavy, musíte je čtenářům nějakým způsobem představit, ačkoliv tento bod nedokáže spousta (hlavně mladších) autorů splnit bez odpudivého 'Ahoj, mé jméno je Aneta, mám fialové vlasy, zelené oči, je mi 18 let a bydlím v New Yorku.' (Krása, že? A toto je, dámy a pánové, popis stovek fanfikcí)

Když už dokážeme informace o hlavních i vedlejších postavách vypouštět postupně a přirozeně, často nastává další kámen úrazu.

-Hlavní postava (s řadou jmen zahraničního původu, i když dost možná žije v České republice) je milá, všichni ji mají rádi, dokáže svést každého chlapce, pravděpodobně umí hrát minimálně na jeden hudební nástroj, je od přírody hubená a vysoká, fotogenická a soutěže krásy vyhrává v noční košili bez použití make-upu. Jí zásadně nutelu a do školy chodí, kdy se jí zachce. Pokud má více než jednoho sourozence, jde s největší pravděpodobností o jednovaječná dvojčata s podobnými jmény- jako třeba Tom a Tim.

Marry Sue jako vyšitá. V 'lepším' případě celá rodina zahynula při autohavárii, ale sedmnáctileté Anetě se podařilo vyhnout se dětskému domovu... záhadným způsobem...

-Drobnosti o postavách. I v tomhle ohledu Fanfikce pomáhají, (tímto se omlouvám MenTovi, kterého si na malý okamžik vypůjčím. Jeho křestní jméno je Honza, což je dobrý začátek (protože třeba William se do Česka tak docela nehodí...) Víme, kdy má narozeniny (tudíž je neslaví dvakrát v roce, jako některé vymyšlené postavy), má sestru Lindu a kočku Sáru, bydlí v Pardubicích a má černou škodovku. Ví to všichni, kdo Menta trochu sledují, tudíž není pro autora těžké se těchto informací držet a čtenář si je lehce zapamatuje.

Tadá! A máte základní i  pár detailních informací, které nebudete později překrucovat. Bylo to tak těžké?

-,,Kdo je tohle?" Tuhle otázku si můžete ve spoustě příběhů pokládat donekonečna. Lehce zapomenete na náhodného bývalého hlavní hrdinky, který se jmenuje Adam a není vlastně ničím zajímavý. Za dva díly, kdy se v příběhu neobjeví, už se vám pravděpodobně vytratí z mysli.

Shipy - úchylka, nebo něco horšího?Where stories live. Discover now