4.

65 16 0
                                    

Kráčal ticho a strnulo, no zároveň odhodlane. Čím viac sa však skupinke približoval, tým boli jeho kroky nesmelšie. Pokúšal sa presvedčiť sám seba, že mužov na konci ulice nebude mladý chalan bez peňazí zaujímať.
Jeden z nich si ho všimol, Tyler na sebe v tmavej ulici cítil jeho prenikavý pohľad. Muž otočil tvár k svojim spoločníkom a niečo im povedal. Tyler jeho slová nepočul, no podľa ich reakcie usúdil, že zaujal ich pozornosť. V kolenách pocítil slabosť, jeho telo protestovalo proti nápadu pokračovať v ceste. Chcel sa otočiť, rozbehnúť preč, no napriek tomu stále kráčal. Teraz už ho sledovali štyri páry očí. Skupina sa pomaly rozdelila, nenútene sa postavili k múrom okolitých budov a jeden z mužov sa ľahkým krokom vybral jeho smerom.
Hukot v Tylerovych ušiach prehlušoval ozvenu jeho splašeného srdca, cítil narastajúcu paniku. Muž  kráčajúci k nemu bol vysoký a dobre stavaný, vzbudzujúci v chlapcovi hrôzu. Delili ich asi štyri metre, Tyler nevoľky kráčal čoraz pomalšie.
Vo vzduchu zacítil pach špiny a alkoholu. Muž si s rukami vo vreckách a sklonenou hlavou ticho, neprimerane veselo pískal. Tyler sa vystrel, akoby sa pokúšal vyzerať vyšší.
Minuli sa.
Na chrbte cítil zimomriavky. Vtedy cudzie kroky ustali. Od stien budov sa ako tiene odlepili mužovi kumpáni, vykročiac k Tylerovi. Obkľúčili ho, teraz to bolo isté.
Tylerova túžba utiecť narazila na údy stuhnuté strachom. Dýchal nahlas, zhlboka, no záchvat paniky si ho podroboval. Pokúsil sa myslieť jasne, nájsť cestu z tejto situácie v prúde myšlienok, ktorý mu trhal lebku. Zvrtol sa tvárou k mužovi za ním a prv, než stihol zareagovať, rozbehol sa späť odkiaľ prišiel. Chlap sa hodil nabok, s rukami vystretými jeho smerom. Podarilo sa mu zachytiť rukáv Tylerovej bundy a strhnúť ho na zem. Tyler skríkol, prevrátil sa na chrbát a slepo vykopol do vzduchu. Mal šťastie, jeho topánka narazila priamo do stredu útočníkovej tváre a s tlmeným prasknutím mu zlomila nos. Tyler neváhal a pozviechal sa zo zeme. Za chrbtom počul stony, nadávky a zrýchľujúce kroky. Srdce mu bilo až kdesi v krku, no bežal ďalej. Na rohu ulice zahol, očami pátrajúc po úkryte. Vedel, že nemôže bežať naveky, že ho napokon aj tak dobehnú. Spravil ešte niekoľko náhodných odbočiek a po poslednej sa prudko oprel o vchod najbližšej budovy. Veľmi si želal, aby jeho silueta splynula s reliéfom muriva.
Jeho prenasledovatelia prebehli okolo a Tyler zatajil dych a načúval. Vzďaľujúce za kroky však ustali priskoro, museli si uvedomiť, že sa im stratil. Tyler nazrel do ulice, stáli na jej konci a obzerali sa. Najvyšší z nich, ten, ktorý ho napadol, zamieril naspäť k Tylerovi.
Obzrel sa. Bočná ulička, v ktorej sa ocitol, bola slepá. Bol v pasci.

The Run & GoWhere stories live. Discover now