{2}

71 12 6
                                    

We hebben onze koffers gepakt en mijn vader heeft een auto gehuurd. We zitten in de auto en rijden naar ons nieuwe huis. "Pap we zijn nu toch ik Korea, kun je dan ook Koreaanse muziek op zetten?" Vraag ik. "Je bedoelt KPop?" Vraagt hij. "Ja! Hoe weet je dat ben je zo'n hippe vader?!" Vraag ik. Mijn moeder begint te lachen. "Hip?!" Zegt mijn moeder. "Jij wist niet eens dat er andere aziatische landen waren!" Zegt mijn vader tegen mijn moeder. Opeens is ze stil. Dan hoor ik allemaal Koreaanstalige muziek. Natuurlijk heb ik al een keer naar Koreaanse muziek geluisterd. Maar het is wel nieuw voor me. Ook al komen bijde mijn ouders uit Korea. Ze praten niet Koreaans. Ze luisteren niet naar Koreaanse muziek. En we wonen niet in Korea. Dus dat is best raar.

Na een halfuurtje parkeert mijn vader de auto en stapt uit. Ik doe hetzelfde en kijk om me heen. "Kom je mee? Dan gaan we naar binnen." Zegt mijn moeder. Ik draai me snel om en loop snel achter mijn vader aan. Mijn vader stopt voor een groot mooi huis. "Gaan we hier wonen?" Zeg ik met verbaast gezicht. Mijn vader knikt en maakt de deur open. Ik ren het huis in. "Wow het is zo groot en mooi hier!" Zeg ik. Het is allemaal al ingericht. Het is heel modern en luxe. Ik ren naar de trap en loop snel naar boven. Ik zie een deur met mooie grote letters waar badkamer op staat. Ik trek de deur open en kijk met enthousiasme de badkamer rond. Er staat een douche en een bad. De douche is mooi en groot. Van glazen deuren. En het bad lijkt wel een zwembad. En je hebt vier wastafels. Èèn voor mij en èèn voor bijde ouders. En dan hebben we er nog èèn over. Ik loop de badkamer uit. Ik zie een kamer aan de linker kant en èèn aan de rechter kant. De kamer waar ik het eerst in ga is mijn kamer. Ik sta vijf minuten te twijfelen maar kies toch voor de linker. Er staat groot met mooie sierlijke letters bedroom op de deur. Ik maak de deur open en ren de kamer binnen, en blijf staan met een open mond.

"Word dit mijn kamer?" Zeg ik hardop. "Ja, want wij nemen die andere kamer." Zegt mijn moeder. "Dit is fantastisch alles is al ingericht!" Zeg ik. "Fijn toch." Zegt mijn moeder. Ik knik en hoor mijn moeder de kamer uit lopen. Ik laat me neer vallen op het bed. "Dit word een fantastisch nieuw leven!" Zeg ik tegen mezelf.

Strawberry SeaWhere stories live. Discover now