|RODIČE SE NEZAPŘOU|

1.8K 145 90
                                    

/1.9. 1991/

Thalia Prewettová vystoupila z loďky a po očku pohlédla na dva památníky, jenž vypadaly hodně obpečovávaně, což také byly. Málo kdo věděl pravou příčinu smrti Dorcas Meadowesové a ještě méně lidí vědělo důvod sebevraždy Rosaleen Greengrassové.

Všichni prváci se najednou objevili na schodech, kde už čekala jistá žena oháknutá v slušivém zeleném hábitu a klobouku stejné barvy. Na obličeji sice měla pár vrásek, ale to nic nemělo na její kvalitě. U svých studentů vždy měla tu svou vyhlášenou autoritu, jež se jí držela už nějakou tu dobu.

Ano, jednalo se o Minervu McGonagallovou. Přesně o tu profesorku, která vždycky musel soudit Poberty a udělovat jim školní tresty. Rozhlédla se po nových prvácích a zahlédla mezi nimi Harryho Pottera a Thaliu Prewettovou. Neboli syna Jamese Pottera a dceru Siriuse Blacka.

,,Tak to se mám na co těšit," zamumlala si pro sebe a nadále už mluvila naprosto zřetelně. ,,Vítejte v Bradavicích! Za těmito dveřmi se nachází Velká síň, kde se hned po rozzařovacím ceremoniálu připojíte ke svým novým spolužákům-"

,,Trevor!" vypískl černovlasý Neville Longbottom a padl k nohám profesorky McGonagallové, protože se tam nacházela jeho žába. Pár studentů se zachichotalo a profesorka si Nevilla změřila nenávistným pohledem. ,,Omlouvám se."

,,Do jednotlivých kolejích vás rozdělí Moudrý klobouk. Koleje se jmenují Nebelvír, Mrzimor, Havraspár a Zmijozel. Vaše kolej bude pro vás jako rodina. Za vaše úspěchy v hodinách body pro svou kolej získáte a za porušení řádu zase ztratíte," pokračovala a otevřela dveře. ,,Za chvíli se pro vás vrátím."

,,Tak je to pravda," ozvalo se z rohu a Thalia hbitě otočila hlavou. Poznala, že hlas patří tomu peroxidovanému klukovi. ,,Harry Potter skutečně nastoupil do Bradavic."

V davu prváků se ozval šum, ale to ho nezastavilo a přešel k Harrymu. ,,Já jsem Malfoy, Draco Malfoy."

Liin bratranec Ron se pobaveně uchechtl a Draco po něm střelil pohledem. ,,Je ti něco na mém jménu k smíchu?" zablekotal blonďák. ,,Na tvoje se samozřejmě ptát nemusím. Zrzavé vlasy, staré oblečení - ty seš Weasley," obrátil se zpátky na Harryho. ,,Poznáš, Pottere, že některé rodiny jsou lepší než ty ostatní-"

,,Volovina," upustila jedovatě Thalia bezmyšlenkovitě a pochopila, že teď si vysloužila zlostný pohled svého vzdáleného bratránka.

,,Chceš něco dodat, Prewettová?" ušklíbl se na ni a hnědovláska přišla na to, že když už jí nesnáší, tak ať pořádně.

,,Že to, že ti rodiče nakukali, že si prý nějak lepší - je naprostá volovina," odvětila bez problémů Lia a Draco mávl rukou.

,,S krvezrádkyní se hádat nebudu," odstoupil od toho a obrátil se na Harryho. ,,Já ti pomůžu s tím, abys poznal ty lepší."

Malfoy mu nabídl ruku, kterou ovšem Harry nepřijmul. ,,Myslím, že na to přijdu sám."

,,Ehm, ehm, neruším vás?" přerušila jejich hádku McGonagallová a Draco zalezl zpět ke svým kumpánům. Thalia pozorovala, jak se dveře otevřely a poprvé nahlédla do Velké síně.

Napočítala pět stolů - čtyři pro studenty a jeden pro profesorský sbor - a ona procházela usprostřed uličkou společně se všemi novými prváky v čele s McGonagallovou. Stoupla si na špičky a zamžourala k Mrzimorskému stolu, aby našla svého bratra, Huga.

Ten na ní už energicky mával, načež Polly přivřela oči. ,,Kdo to je?"

,,Můj brácha," odpověděla s úsměvem Thalia a zamávala mu zpátky.

Láska je sestrou smrti II. ✔Where stories live. Discover now