cap. lll

20 4 1
                                    

In urmatoarea zi,cand am plecat la liceu ,m am intalnit cu Martin in fața portii liceului .
-Ai invatat pentru chimie,nu?
Isi ridica in mod repetat sprâncenele in semn de apropo sa l ajut si pe el la test,nu era genu sa învețe,cu toate ca i place sa citeasca .Imi amintesc ca mai de mult mi a spus: Citesc din placerea de a mă separa de lumea asta bolnava.
-Da,stai linistit o sa te ajut.
In timp ce ne indreptam spre usa de intrare a liceului , Martin s a oprit sa si lege sireturile,timp in care imi spunea de meciul de baschet dintre liceul nostru si unul din Londra.
-Trebuie sa mergem la acest meci
-Asta pentru ca....
Si a ridicat privirea din sireturi si s a uitat atent la mine.
-Pentru ca..
S a ridicat in sus,apoi privirea lui i a plecat spre o tipa care statea la scările liceului ,vorbind cu unul dintre jucătorii de baschet al liceului nostru.
-Aaaa,am inteles . MARTIN E ÎNDRĂGOSTIT,MARTIN E ÎNDRĂGOSTIT,MART...
-Mai încet,nătărăule!! Sper ca nu te auzit nimeni..
-Ok ,ok
Am început iar sa repet,dar cu o voce mai inceata asa incat sa ma auda doar el.
-Imi place de ea din clasa a8a,adica de 2 ani. Am vazut o in sala de examen,iar de atunci nu mi am facut curaj nici pana acum sa o bag in seama. Acum e prea tarziu.
Si a ferit privirea de mine,lasand o in jos si uitanduse subtil cu coada ochiului la baiatul care a luat o in momentul acela de mână pe tipa si a dus o in liceu.
-Ce simt pentru ea,omule,n am mai simtit niciodata pentru nimic.
In acel moment ,pe poarta liceului intrase blonda care a dat buzna peste mine si directorul,impreuna cu doamna gardian si o bruneta. M am uitat la ea, cand a observat asta ,a început sa râdă si sa mi faca cu mana. I am facut si eu razand,dar deja luase privirea de la mine.

La penultima ora, Martin a impaturit un bilet pe care scria: Daca tot mergem la acel,putem scrie si pentru ziarul liceului. ,apoi mi l a dat pe sub banca. I am raspuns in șoaptă afirmativ,iar el a dat din cap in semn ca inteles.

Nu eram foarte milos,dar imi parea rau de Martin. Presupun ca era greu sa vezi cum persoana pe care o iubesti,iubeste pe altcineva. Mi se facea pielea de gaina cand ma gandeam la asta,si mi s a facut si acum.
Cand un om nu ti ofera înapoi iubire,mai bine pleci.
Eram sigur,si inca sunt,ca a incercat sa treaca peste. Faptul ca nu reușea,cred ca l distrugea zilnic. Cand inima ta bate pentru cineva, si acel cineva are bataile inimii pentru altcineva,inima iti cade ca si cum ar fi fost agățată de o ață subtire tăiată de o foarfeca, care inca mai ținea speranțele tale.

Dupa ce am terminat orele ,Martin m a sunat sa ma intrebe daca il astept  ,din motiv ca mai avea o ora si voia sa l astept sa mergem amandoi spre casa. I am raspuns cu afirmativ ,asa ca am asteptat la poarta liceului. Ca sa omor timpul,mi am scos pachetul de tigari si bricheta. Mi am pus tigara in gura sa o aprind,si in timpul acela o voce feminina si a facut prezenta in spatele meu.
-Imi dai si mie un foc?
I am aprins o mai intai pe a ei,pentru ca se zice ca daca fumezi cu cineva si tu ai bricheta,trebuie sa o aprinzi mai intai pe a ei.
-Mereu politicos?
-Pentru ca ti am aprins tie tigara prima?
A inceput sa râdă si in timp ce dadea din cap afirmativ si fuma acea tigara.
-Uite,fii atenta
Am tras in plamani tigarea si am început sa i povestesc.
-Am citit asta intr o carte. Daca tu ai bricheta,trebuie sa o aprinzi mai intai pe a celeilalte persoane. Dar daca tu ai chibrituri ,trebuie sa ti aprinzi mai intai tigara ta astfel incat tu sa inhalezi "sulful dăunător" , nu celălalt. Cand aprinzi trei tigari de la un singur băț de chibrit,aduce ghinion .
Era atenta,la fiecare cuvant pe care l rosteam. Probabil era foarte fascinata de tigari,si de asta ii facea placere sa asculte.
-Interesant! Cred ca de aia am atât ghinion.
Am început sa radem ,si dupa ce mi am aruncat chiștocul , am observat ce ochi pătrunzători avea. Puteai sa te pierzi in ei cu usurinta, cred ca am stat blocat in ochii ei o eternitate,dar pentru ea cateva secunde.
-Tu nu ai ore?
Atunci m am oprit sa ma mai holbez in ochii ei,unde sincer,puteam sa i vad si sufletul. Nu m am mai holbat,dar continuam sa ma uit in ochii ei ,dar cu pauze sa nu ma pierd iar.
-Nu mai am. Acum astept un prieten sa plecam impreuna acasa. Tu n..
M a întrerupt facand o paralela stupida ,dar venind de la ea mi s a parut amuzant.
-Opaa,impreunaa..amaaandooi..opaaa
-Amici,baaa
-Da sigur,sigur
N am mai continuat ca stiam ca nu ajung nicaieri,a început sa rada si eu am inceput sa râd,dar nu stiu de ce radeam,nu era clar din cauza glumei.
-Eu sunt Adela!
-Alex,încântat
A inceput sa mi zambeasca si nu ma puteam stăpâni si am început si eu sa zambesc.
Privirea mi a alunecat iar in ochii ei eterni negrii,care nu m au lasat sa ies de acolo sub nicio forma.
Pur si simplu,eram captiv in ochii ei.





Bạn đã đọc hết các phần đã được đăng tải.

⏰ Cập nhật Lần cuối: Sep 06, 2018 ⏰

Thêm truyện này vào Thư viện của bạn để nhận thông báo chương mới!

Perceptii diferite VOLUMUL 1 Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ