Merhaba Ben Yumyu!

279 26 104
                                    

Merhabalar!

Bu güncellemeyi yapma sebebim CCTV vey başka bir çok şeyle ilgili muhabbet etmek.

Kendimi tanıtabileceğim öyle süslü cümleler bulamıyorum doğrusu çünkü adımı bu platformda söylemek bile hoşuma gitmiyor aslında. Şunu söyleyebilirim, 17 yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum...

Şimdi direk geçen gün aldığım bir mesaj üzerinden CCTV hakkında konuşmaya başlıyorum.

Trailer videosunun kitabı anlamak için pek yardımcı olmadığını söylemişlerdi. Evet haklısınız yardımcı olmamış olabilir ancak birebir videolar yapmam imkansız ben bulabildiğim videoları uyarlamaya çalışıyorum ve inanın bu hiç kolay bir iş değil. Ancak trailer videosunu dikkatlice izleyen birisi kitabın sonunu bile hemen hemen çözebilirdi.

Mesela videoda Minseok , Jongin ve Yixing CCTV'leri kırıyordu. Neden CCTV'leri kırıyorlar? CCTV'ler onların kurtuluşu değil mi? Diye düşünmenizi istemiştim. Çünkü CCTV'leri kontrol eden Baekhyun'du ve onlar aslında kurtulduktan sonra ve tüm olanların Baekhyun'la bir bağlantısı olduğunu öğrendikten sonra kırıyorlardı. Anlayacağınız Baekhyun daima gizemliydi ve bu gizem videomuzda saklıydı.

Şimdi diğer bir konuya geçelim. Nereden esinlendim?

Aslında kitap yazmayı düşünmediğim zamanlarda ben CCTV konulu bir video yapmıştım ancak paylaşmadım videoyu. Ve kurgu çok daha farklıydı. Daha sonra bir belgesel izledim (Human) , beni inanılmaz etkileyen bir belgeseldi. Yani nasıl etkilendiğimi şöyle anlatabilirim ki bilgisayarı kapatıp yarım saat duvara bakıp sadece düşünmüştüm. Hatta izlerken ağlamıştım ve eminim ki onu izledikten sonra beynim çok daha farklı düşünmeye başlamıştı. Sonuç olarak bu etki üzerine benim aklımdaki CCTV kurgusu biraz daha şekillendi ve bu hali aldı.

Sonunun duygusal olmasını hep istiyordum ama Sehun'u öldürmek gibi bir klasik yapamazdım ki Sehun'un ölmesi için bana göre bir sebep yoktu. Çünkü ben kendimi hep 'tam kurtuluş ya da tam yok oluş' teorisine odaklamıştım. İstemeden böyle düşünüyordum ve mantıklı olması adına araya bir tedirginlik koydum. Örneğin biz kaçtık ama ne olacak düşüncesi her karakterde vardı. Daha sonra Sehun'un ölmesi için bulamadığım sebebi Baekhyun'da buldum.

Çünkü Baekhyun pişmandı, içinde gizlediği sır onu psikolojik bir çöküntüye sürüklüyordu ve yaptıkları artık kaldıramayacağı bir hal almıştı. Bir de şöyle bir gerçek var ki insanlar bir şeyleri yapmaya zorlandığında bundan kaçmak için çözümler ararlar, hepimiz böyleyiz ancak Baekhyun çocukluğundan beri bulamadığı bu çözümü büyüdüğünde ölümle bulmuştu.

Ama ölmeden önce bir şeyleri yoluna koymalıydı çünkü o öldüğünde de Sehun'un hayatında bir çözüm bulması kolay olmayacaktı. Planına bunları da ekledi. Onları hapseden her şeyi ortadan kaldıracak, gerçekleri açığa çıkaracak ve yaşamak için gerekli tüm nedeni Sehun'a verecekti.

Bunları yapmak için yıllarca çalıştı, her şeyin alt yapısı Sehun'u hapishaneden çıkarmadan önce hazırdı bile. Geriye ise en zor olan kalmıştı; gerçekler...

Planı işledi. Hiçbir şey eksik değildi. Ancak Baekhyun ölümüyle Sehun'un ruhuna daimi bir nokta bırakmıştı; içinde özlemi, belki pişmanlıkları, sevgiyi ve bir çok duyguyu barındıran karanlık ve karmaşık bir nokta.

Sonuç olarak CCTV sadece bir hapishaneden kaçış hikayesi değildi. Bu ruhsal yönden kötülüğe sürüklenmiş insanların hikayesiydi.

Şimdi diğer konuşmak istediğim konuya gelelim. Yazmayı bırakacak mıyım?

Bu konuyu konuşmam gerekiyor sanırım. Şöyle ki yazmayı elbette tamamen bırakamam. Çünkü bu benim çoktan hayatıma girmiş bir uğraş. Beni inanılmaz rahatlatan ve bırakırsam eksik hissedeceğim bir eylem.

Ancak sorun şu ki okul döneminde uzun uzun kitaplara başlamam mümkün olmayacak. Ne vaktim olacak ne benim beklentinize uygun bir çalışma ortaya dökecek ruh halim... Ama bir Exo Oneshot serisi yayınlayabilirim küçük küçük aklıma estikçe yazacağım bir şeyler. (Bu Mehtabın Hüznü | Baekhyun ilk bölümü olacak)

Onun dışında her ne kadar buradaki desteği, yazılarımın okunmasını, sizi , mesajları , yorumları , her şeyi ne kadar sevsem de uzun uzun yazamayacağım.

Ama ne zaman isterseniz bana instagram olsun, buradan olsun her yerden ulaşabilirsiniz ,sohbet ederiz.

CCTV'yi ve benim bu saçma yazımı okudğunuz için teşekkür ederim. 🌸

 🌸

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Sep 13, 2018 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

CCTV | SehunHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin