6. Fejezet - Download

131 14 4
                                    

Damien eltűnt. Porrá vált. Aki ott volt vele... mindenki. Pánikolt, hiszen a törzsfőnökük másodpercek alatt felszívódott. Lucy nem értette miért, de nem félt. Mintha bízott volna Damienben, és tudta volna, hogy visszatalál hozzá. Vagyis... remélte.

A maroknyi kis csapat az éjszakát ott töltötte. Ám ekkor egy nem várt támadás érte őket. Miközben Lucy őrködött, észre vett valamit. Három Velociraptort a távolban akik pont a táborhely felé tartottak. A lány azonnal felköltött mindenkit.

-Gyorsan! Mindenki keljen fel! Gyerünk! 

Lucy éles hangja ugyan felkeltett mindenkit, de a Raptorok is hallották őt. Begyorsultak és az egyik egyből rávetette magát Rockyra. Ugyan a férfi nem szerzett komolyabb sérülést, a Raptor karmolásokat ejtett a mellkasán. Lucy átlőtte a raptor fejét egy nyílvesszővel, és az állat élettelen teste Rockyra esett. A kigyúrt ember alrébb lökte a halott állatot, majd beleszúrta lándzsáját egy másikba.

-Rocky. Jól vagy? -kérdezte Lucy.

-Ez a karmolás begyógyul és jól fog kinézni a helye. Szóval... ja. -válaszolta.

-Nőcsábász.... 

Kisvártatva, miután a Raptorok meghaltak, a csapat pedig ismét nyugovóra tért az obeliszk terminálja mellett, hihetetlen fényt láttak. Damien visszatért, és nem egyedül. Mex állt az oldalán. Mex és még annyi más, halottnak hitt ember. Lucy sírva ugrott édesapja nyakába, majd érezte hogy Mex újra élettel megtöltött testét elhagyja az erő. Ugyan a pulzusa megmaradt, de nem reagált semmire. Aztán mást is észrevett. Nem csak a hajdani törzsfőnök teste esett a földre, hanem mindenkié aki visszatért az obeliszkből, beleértve Damient is. 

Felvonszolták az embereket a Quetzal hátára, lekötözték őket, le ne essenek az élesebb manővereknél, majd elindultak haza... Otthon a telepesek önként segítettek levonszolni és ápolni a mély álomban alvó testeket. Sok család a saját házukban gondozta őket. Három nap után váratlanul, ha nem is egyszerre, de az emberek elkezdtek felébredni. Senki nem tudta mi történt. Damien persze egyből Lucyt kereste, hogy mindent elmeséljen amit tud... vagyis, amire emlékszik. Az emberek emlékezete kiesett.

Az emberek nem értik mi folyik itt... Úgy tűnt.. emberi elme nem képes befogadni ami ott történt. A legfontosabb eldönteni való most  viszont  az volt, hogy ki legyen a törzsfőnök. Mex "halála" előtt megparancsolta, hogy az új törzsfőnök Damien legyen. És ezzel tisztában is volt. Tudta, hogy lemondott törzsfőnöki posztjáról és ez visszafordíthatatlan, amíg Damien nem rendelkezik úgy. Miután erről tájékoztatott mindenkit, visszatért feladataihoz. Damien kinevezte őt tábornoknak, és az újonnan megalakult törzsi hadsereg élére került. Rengeteg ember akit visszahoztak az obeliszkből, harcosnak állt. Együttes erővel felfedezték a fém megmunkálhatóságát, és újraírták a fejlődés és találékonyság fogalmát.

ARK - A szigetWhere stories live. Discover now