y e d i

8.4K 660 237
                                    

"Hayır." Dışarı çıkıp bir şeyler yapmamız için yalvaran arkadaşımdan kolumu kurtarmaya çalışırken diğer arkadaşım Büşra aynamdan kendine bakıyordu.

"Ayça şimdi sana en güzel küfürleri sunardım ama..." durdu ve aynadan bana baktı. "Ama korkuyorum, döversin beni."

Eh, haklıydı. Döverdim. Niye dövmeyeyim? Zaten mutsuzum üstüne sinirliyim elime geçen herkesi paralardım.

"Şu sana yanık olan manken çocukla falan mı tartıştınız? Neyin var be." diyerek kolumu çekiştirmeyi bırakıp yanıma oturmuştu, Efsun. Aklıma dolan şeylerle sinirlendim.

"Ne yanığı be!" dedim ve çirkef moduma büründüm. "Unutmuş beni. Yok kimseye bağlanamazmışta, aptal."

"Ne!" diyerek aynadan kendine bakmayı kesen Büşra kocaman açtığı gözleri ve tiz çığlığıyla bize döndü.
"O güzelim çocuğu elinden kaçırdın mı!? Aptal mısın ya, aşırı yakışıklıydı o."

Yatakta ki yastığı kafasına fırlamamla ellerini yüzüne siper almış ve kaçmıştı. "Sanane yakışıklıysa! Hem bu mu konumuz!"

"Bence tam olarak bu." diye sakinlikle araya girdi Efsun. "Çocuk fıstık gibiydi. Sadece yakışıklı değil, tatlıydı da. Her defasında yüz vermeyip ezdin çocuğu ve en sonunda dayanamadı. Eh, bu devirde kim kimin arkasından koşar ki?"

Haklıydı, lanet olsun haklıydı. Ama suçum yoktu ki, yani tamam vardı...
O

f ben anlamazdım ki sevgili işlerinden. Küçükken benden hoşlanan çocuk olduğunda abim bulur döverdi ve kimse yanıma yaklaşmaya cesaret dahi edemezdi. Ben de bu duruma alışmıştım ve kim beni sevdiğini söylesene dövüyordum. Küçük bir şey olduğuma bakmayın elim ağırdır. Neyse, durumlar böyle olunca ve Eray da birden 'Ben senden hoşlanıyorum!' diyerek hayatıma giriş yapınca ne yapacağımı bilememiştim.

Terslemiştim ama bir yandan birinin böyle yapması hoşuma da gidiyordu. Abim, Beste abla sayesinde Eray'a dokunamıyordu ve Eray da bana karşı duygularını göstermekte hiç çekinmiyordu. Kimin hoşuna gitmezdi ki? Fakat ben abartmıştım galiba. Fazla hoşuma gitmişti ve birden 'bağlanamam' demesi ben de büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştı. Ona duygusuz demem yanlıştı, sonuçta o bana kör kütük aşık olmak zorunda değildi ki. Ben doyumsuz, sevgi meraklısı kızlara dönüşmüştüm.

"Hey, gitti bu." 

Önümde sallanan elle daldığım düşüncelerden çıkmış ve bana meraklı gözlerle bakan ikiliye bakıp ayağa kalkmıştım. Bu kadar aptallık yeterdi. Çocuk bıkmıştı benden ve bitmişti. Uzatmanın ve salak salak tavırlara girmenin bir manası yoktu.

"Hadi gezelim."

--

'Hadi gezelim' demekle iyi mi, yoksa kötü mü yaptım diye sorguladığım dakikalardaydım. Bütün mağazaları dolaşmıştık ve ben bitmiştim. Tamam ben de kendime bir kaç şey almıştım ama her mağazayı gezmeye ne gerek vardı lan?

"Gelin şu kafeye girip biraz soluklanalım." diyerek bizi bir kafeye çekiştirmişti Büşra. Şu kızın enerjisi asla bitmiyordu.

Kafeye giriş yaptığımızda ben direkt olarak bir masaya oturup dinlenmek isterken hayat bana, 'Oo nereye Ayça hanım daha yeni başladık' der gibiydi.

Kolumu dürtükleyen Efsun'a baktığımda o direkt olarak karşıya bakıyordu. "Has-"

"Ceyda!" Efsun'un sözünü yarıda bırakan Büşra'nın birden bağırması ve bir yere el sallamasıyla oraya döndüm.

Hassiktir.

Karşıda gördüğüm manzara tam olarak şuydu; Eray ve yanında bir kız yan yana -ama baya yan yana- oturuyorlardı. Eray'ın kolu kızın omzundaydı ve gevşek gülüşü beni görünce düşmüştü.

Hayır, bunlar şaka olmalıydı?

Büşra koşa koşa o masaya doğru giderken benim de kolumdan tutmuş oraya sürüklüyordu. Arkamızdan gelen Efsun'a bakamayacak kadar şaşkındım.

Masalarının önünde durunca Eray kolunu kızın omzundan çekmişti ve gözleri direkt olarak gözlerime değmişti. Ona duygusuz dediğim için pişman olmuştum ya, unutun onu. O gerçekten duygusuzdu.

"Aa Büşra, otursana." demişti Eray'ın yanında ki kiz Büşra ile tokalaşırken. Sanırım Büşra ile o kız arkadaşlardı. Büşra onaylayıp kızın yanına oturunca Efsun da kolumdan tutmuş oturmuştu beni. Zira ben hareket dahi edemiyordum.

Ne bileyim, onları söylerken ciddi olmadığını düşünmek istemiştim. Bu kadar çabuk unutacağını düşünmemiştim.

Büşra sonunda Eray'a bakma zahmetinde bulunmuş olacak ki baktığı gibi onu tanımıştı ve gözleri kocaman açılmıştı. Fakat Eray hala bana bakıyordu.

"Sen-" Büşra sözünü bitiremeden adının Ceyda olduğunu öğrendiğim kız gülümsedi. "O benim erkek arkadaşım, tanıştırayım Eray. Bu da Büşra."

İşte bu fazlaydı. Hemen sevgili mi yapmıştı yani? Ve bu Ceyda ismi bana neden bu kadar tanıdık geliyordu. Yutkundum. Ne bileyim sanki biraz acıtmıştı.

"A-a öyle mi?" diye karşılık verdi Büşra yapmacık bir sesle. Şu an ne düşündüğünü masanın altından elimi kavrayan elinden anlayabiliyordum. Bu üzülme demekti. Üzülmüyordum.

Efsun yanımda soğuk terler atarken gözlerim tekrar Eray'ı buldu. Gözlerinde endişe, üzüntü ve daha bir çok korku görüyordum. Umrumda değildi, onu umursamayacaktım.

"Ayça..." Sonunda ağzını açan Eray'ın fısıltısı sadece benim adımdı. Sadece adımı söyledi, belli belirsiz. Belki sevgilisi duymamıştı ama ben duymuştum. Dudaklarını okumuştum.

"Şey, ben seni bir yerden biliyorum galiba." dedi sevgilisi. Ona döndüm. Biliyordu ya, Eray ona anlatıp 'ben bununla dalga geçmiştim' falan dedikten sonra gülmüş olmalılardı.

"Ben Ayça." dedim sadece. Sesim oldukça soğuktu. Kızın kaşları hafifçe kalktı ve Eray'a döndü. "Ayça?"

Bunu Eray'a sorarcasına söylemişti. Fakat Eray hala bana bakmayı kesmiyordu. "Eray," dedi dişlerinin arasından Ceyda. "O mu?"

Ne olduğunu anlamamıştım ama Eray yavaşça kafasını sallamıştı sadece. Kızın alaylı ama içinde sinir barındıran gözleri beni bulmuştu.

"Ah, demek Eray'ın sıkıldığı o kız sensin. Neden sıkıldığı şimdi belli oluyor."

Dişlerimi sıkmıştım. Bir şey demeyecektim. Kız haklıydı, sevgilisinin eskiden konuştuğu bir kızla aynı ortamdaydı. Haklıydı.

"Ceyda, gidelim." diyerek ayağa kalktı Eray. Ceyda ona bakıp ayağa kalktı ve Eray'ın elini kavradı. Bana inat yapıyor gibiydi.

"Gidelim, sevgilim." dedi ve Eray'ın eli elinde kafeden çıktılar. Arkalarından bakmadım. Bakmaya kalbim el vermedi. Ancak kalbim paramparçaydı.

_

İğrenç bir bölüm ama yazacak bir şey bulamadım diğer bölüme aralarını yapmak istiyorum ama bakalım plansız ilerliyorum ve hikaye çok değişik yerlere gidiyor gxgzhxghz

Hala okumaya devam edecekseniz 1'e eh bu ne saçmaladın artık diyorsanız da 2'ye tıklayın shxhskxhksnx

Hala benimle kalanlar sizi çok çok çok seviyorum kalmayanlarıda seviyorum buraya kadar gelmişsiniz muaaaah

Çikolatam? /TextingWhere stories live. Discover now