✖✖

111 31 31
                                    

Τι κάνεις όταν εμφανίζεται ένα άτομο στην ζωή σου το οποίο θέλει να σε βοηθήσει;

Το οποίο είναι πρόθυμο να σε βγάλει από όλα τα σκατα στα οποία είσαι βουτηγμένος;

Αφηνεσαι ή κρατάς πισινή;

Τι κάνεις όταν οι καταστάσεις που έχεις περάσει, σε οδηγούν στο να κτίσεις έναν προστατευτικο τοίχο, τον οποίο και θέτεις σε λειτουργία  24/24?

Τι κάνεις όταν είσαι μαθημενος πλέον να ζεις στην μοναξιά;

Τι κάνεις όταν τα άτομα που γνωρίζεις ή τα άτομα που συναντάς στην καθημερινότητα σου νιώθεις ή όντως θέλουν να εισβάλουν στην ζωή σου χωρίς την άδεια σου;

Τι κάνεις όταν λόγω της δικαιολογημενης από μεριάς σου, απόμακρης στάσης σου άτομα για τα οποία όντως ενδιαφέρεσαι. Για τα οποία όντως λες αυτή την γαμημενη φράση "γαμω την πουτανα μου, για εκείνη θα προσπαθήσω να αλλάξω. Να βελτιωθώ", παίρνουν λάθος τα μηνύματα που προσπαθείς να τους περάσεις;

Βλέπεις, δεν μεγαλώσαμε όλη μες την τρέλα. Οι καταστάσεις της ζωής σε κάνουν καριόλη. Οι άνθρωποι όμως σε κρίνουν από μια μόνο πράξη σου, χωρίς να ξέρουν την προϊστορία σου. Χωρίς να ξέρουν αν όντως είσαι κάφρος και μαλακας και σου αρέσει να παίζεις λες και είσαι κανάς 2χρονος κακομαθημένος μαμακιας. Ενώ το μόνο που προσπαθείς να πετύχεις είναι να προστατευτείς από τον πόνο για ακόμη μια φορά.

Γιατί βαρέθηκες να πονάς, να κλαιγεσαι, να παραπονιέσαι, και στο τέλος να καταλήγεις να προσπαθείς να βρεις την λύση στα ναρκωτικά. Γιατί τα ναρκωτικά φίλε μου αγαπημένε, μας πηγαίνουν εκεί που δεν μπορεί να μας πάει η πραγματικότητα.

Είναι σαν το καράβι που θα μπεις αν και φοβάσαι την θάλασσα με σκοπό να φτάσεις στον επιθυμητό σου προορισμό που ονειρευόσουν από πιτσιρίκι. Κάπως έτσι. Με την εισαγωγή σου εκεί, θα κάνεις ταξίδια. Ταξίδια άλλοτε μικρά και άλλες φορές μεγάλα, σε θάλασσες που δημιουργήθηκαν μέσα στο δικό σου μυαλό, αποκυήματα της φαντασίας σου. Κάποιες φορές (θάλασσες) πολύχρωμες, πανέμορφες, "ζωντανές" και άλλες φορές σκοτεινές. Όπου και από εκεί, σαν τέρατα/ σαν θεριά ολοκληρα σηκώνονται μονομιάς οι φόβοι σου μέσα απ΄τα κύματα και σε κατασπαράζουν.

Κάποιες φορές ταξίδια όμορφα, εμψηχοτικα, ταξίδια ξέγνοιαστα και άλλες φορές ταξίδια τρόμου, στα οποία έρχεσαι αντιμέτωπος με τον πραγματικό σου εαυτό, με το υποσυνείδητο, με τις σκέψεις σου, με όσα κρύβεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου τα οποία και φοβάσαι να βγάλεις απ΄τα προστετευτικα καλούπια τους.

#SufferingWhere stories live. Discover now