Osud si volíme sami

379 18 0
                                    

Zahalenou postavu, která se jednoho dne objevila a vstoupila do útočiště, okamžitě obklopilo několik ozbrojených čarodějů. To bylo vůbec poprvé, co se někdo neznámý a nezvaný dostal do tábora.

„Kdo jste," zeptal se Harry, jenž stál v čele přímo naproti cizinci.

Osoba odhalila svou tvář a Harry stejně jako ostatní naštvaně zrudl. Před ním stál Severus Snape. Nebránil se a zůstal na místě, kde ho obklíčili.

Ron s Hermionou ztuhli a Lena okamžitě zaujala bojové postavení. V pozadí skupinky zavrčel Onyx.

„Snape! Jak jste mohl? On vám věřil!" Harryho ruka s hůlkou se třásla, ale přesto s ní nepohnul ani o centimetr.

Snape se rozešel směrem k Harrymu, ale v tu chvíli ho něco paralyzovalo. Rozhlédl se a spatřil rozzuřené hnědozelené oči. Lenina moc ho držela jako ve svěráku.

„Dříve než někoho obviníte ze zrady, chtěla bych s vámi mluvit." Snažila se situaci uklidnit McGonagallová.

„Co je tak důležitého," vyštěkla na ni téměř Hermiona, jež byla už ve velmi pokročilém stádiu těhotenství. Ale přesto z ní sálala její síla.

„Brumbál to celé naplánoval. Umíral už před tím," řekla McGonagallová a několik hůlek překvapením značně pokleslo.

„Proč jste nám to neřekli," zeptal se Ron, který nespustil Snapa z očí ani na vteřinu.

„Protože musel Severus zůstat v utajení, ale stále předává řádu důležité informace." McGonagallová sledovala, jak se Harry, Ron a Hermiona otočili tázavě na Lenu. Ta pořád nenechala Snapa, aby se mohl pohnout.

„No tak, Denversová," promluvil Snape k Leně, „víte, že Vás znám. Nemyslíte si, že by Temný pán už nevěděl, kdo Přízrak je, kdybych byl skutečně na jeho straně. Každý může lhát, ale mysl vždycky mluví pravdu."

Nikdo netušil, co měla Snapova poslední slova znamenat i McGonagallová vypadala zaraženě. Lena je ale zjevně pochopila dokonale, protože moment na to bradavická profesorka ucítila, jako by se jí hlavou něco prohnalo. Snape vypadal stejně zasaženě.

„Nelžou," hlesla Lena. Pak se prudce otočila a zmizela z místa shromáždění.

„Remusi, mohl byste s ostatními členy řádu vyřešit se Severusem, co je potřeba." Zmíněný vlkodlak lehce přikývl. McGonagallová zkontrolovala, zda se všichni uklidnili a vydala se za Lenou.

Dostihla ji poměrně rychle. „Leno, omlouvám se. Měla jsem ti říct pravdu." Chytila ženu za ruku i když věděla, že momentálně riskovala.

Lena se prudce otočila a McGonagallová spatřila v jejích očích záblesk smutku, než ho vystřídal hněv a chlad. „A co Harry a ostatní?! Oni všichni si zasloužili pravdu! Takže nedělejte, jako by zrovna na mě záleželo."

„Nechovej se, jako bys byla bezvýznamná," promluvila na ni jemně, „ty si pro něj nikdy nebyla jen ničivá zbraň."

Lenin pohled zjihl. „Ani když jsem se stala monstrem?"

McGonagallová zase zahlédla malinký střípek té dívky, kterou kdysi znala. „Nikdy si pro něho nebyla monstrum."

„Proč mě povolal zpátky," vyptávala se jí Lena a uvolnila se.

McGonagallová odpověď stále neznala. Lena byla mocná, ale Brumbál v ní musel vidět něco nepostradatelného pro řád. „Protože věřil, že ty děti budeš chránit za každou cenu," pověděla ji alespoň tohle. To byl určitě jeden z důvodů.

Najednou se mýtinou rozlehl výkřik. Lena spěšně opustila McGonagallovu a vřítila se na ošetřovnu, kde se začaly srocovat davy lidí.

„Jdete právě včas, slečno Denversová," houkla na ni madam Pomfreyová, která s Molly Weasleyovou pobíhala po místnosti a něco chystala.

„Co se děje," zeptala se jí okamžitě Lena.

„Musíte mi pomoct, Leno. Hermiona Grangerová rodí. Potřebuji vaši asistenci, protože kromě Molly se asi jediná při porodu nesložíte a já vás potřebuji obě." Lena jen kývla a dala se do práce. 

Porod trval nějakou dobu. Ale nakonec Harry s Ronem a přáteli spatřili v rukou Hermiony malou černovlasou holčičku. Dítě otevřelo jasné bouřkově šedé oči.

Harry s Ronem zbledli. Takové měla jen jediná pro ně známá osoba. Dívenka na ně koukala očima Draca Malfoye.

„Co to sakra," vybuchl Ron.

„Rone, uklidni se," křikla na něho Ginny.

„Co to znamená? To dítě má oči jako Malfoy," namítl zmateně Harry.

„Jo je jedním z otců," oznámila jim Lenka.

„Jedním," hlesli současně Harry i Ron.

„Ta malá je triplet," konstatovala Lena, která se odněkud vynořila se sklenicí vody pro Hermionu a položila ji na stolek vedle postele. „Otcové jsou Draco Malfoy a Blaise Zabini," dodala. A než se rozhodnete na Hermionu vybuchnout za domnělou zradu, tak se pořádně podívejte. Zaznělo Harrymu i Ronovi v hlavě tak jasným neúprosným tónem, že neodporovali. 

Měli pořád zaťaté pěsti a bylo vidět, jak v nich bublá hněv. Ale když spatřili, jak Hermioně zářily uplakané oči při pohledu na její dceru, nemohli se na ni zlobit. Pokud by se jim však Malfoy nebo Zabini dostali do rukou, zaplatili by za to, že zlomili srdce jejich nejlepší kamarádce.

„Už víš jaké jí dáš jméno," dychtil po odpovědi Neville nedočkavě. I jeho dítě okouzlilo. Pořád nevěřil, že byl svědkem toho, jak se narodilo.

Hermiona se na něho unaveně usmála. „Sarah." Pak vyčerpáním usnula.

Proroctví o osuduTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang