A hottea monday morning

2 0 0
                                    

Het was een maandag ochtend zo'n typische maandag ochtend. Ik vond het weer veelste vroeg maar ja het moest maar. Mijn grote panda mok vol met hete thee in mn pyjama aan de bar van de keuken wachtend op mn toast wat moest hoogspringen in de toaster. Ik sipte wat van de thee au dat is heet. Ik probeerde kalm te lijken aan de buitenkant maar ja who am i kidding ik heb zo juist mn tong verbrand en it hurts. Ik stapte van de kruk af en liep naar de kraan die ik snel open draaide en wat slokken water naar binnen probeerde te krijgen ook al liep de helft langs mn lippen het was te minste verkoelend. Ik hoorde het geluid van de toaster, ik draaide de kraan dicht en liep naar de toaster toe. Met het puntje van het mes wat op het aanrecht lag probeerde ik de twee sneetjes nu getoast brood uit de toaster te halen. Met veel moeite had ik de twee broodjes op mn bord en pakte ik de grote pot jam uit de koelkast mhhhmmm aardbeienjam. Ik smeerde de broodjes en nam het zette het bord bij de bar. Ik ging zitten op de houten kruk die een beetje kraakte toen in er op ging zitten. Ik nam een hap van de toast die ik had gemaakt. mhm heerlijk ik proefde de smaken van het brood en de aardbeienjam mn mond binnen stromen. Na de laaste hap veegde ik met mijn handen de kruimels weg die ik had gemaakt tijdens het eten. Ik stond weer op van mijn kruk en legde het bord in de gootsteen. Dat was ik later wel af. Ik dronk mijn nu gekoelde en drinkbare thee op en zetten de mok ook in de gootsteen. Rustig kraakte het laminaat onder mijn voeten op weg naar de badkamer. Het geluk van living alone dacht ik bij mezelf toen ik de badkamer binnen kwam en de deur niet hoefte dicht te doen. Heerlijk. Ik pakte mijn paarse tandenborstel en mn tandpasta en smeerde er wat op zodat ik snel mn tanden kon poetsen en verder met mijn dag kon.

Toen ik klaar was met tanden poetsen liep ik naar de slaapkamer en pakte de klaar gelegde kleding van de stoel en gooide het op mijn onopgemaakte bed. Ik trok mijn lange pyjama shirt/jurk over mijn hoofd. En deed een bh om en pakte mijn licht gele shirt met korte mouwen aan. Al snel volgde mijn highwaisted broek en sokken. Ik pakte mijn bostel van mn nachtkastje en haalde hem door mijn lange haren en deed mijn haar in een paardenstaart. Ik liep naar de woonkamer en pakte mijn schoenen onder de bank vandaan. Zittend op de bank trok ik ze aan en strikte mijn veters in bijna perfecte strikjes die wat scheef zaten maar wat geeft het zolang mn schoenen aan mn voeten blijven zitten is het prima. Ik stond op en liep naar de gang. Ik pakte mijn lange rode jas en trok hem aan en deed mn sjaal om. Ik pakte mijn schouder tas en liep nog één keer terug om mijn telefoon van de bar te pakken uit de oplader en checkte of alle ramen dichtwaren en of er nog wat aan stond. Ik liep terug naar de gang. Keek nog een keer om me heen en pakte mijn handschoenen en sleutels. Ik draaide de deur van het slot en deed de deur open. Ik liep naar buiten en deed de deur op slot. En vervolgde mijn passen naar de trap. Ik liep langs de kapotte lift en de deur die er naast zat die op slot zat en niemand de sleutel voor had. Ik zuchtte en liep verder naar de trap. En liep naar beneden.

Ik deed de deur open en ik liep naar buiten al snel voelde ik de koude lucht over mijn niet bedekte huid glijden. Ik bibberde en liep verder de hoek om van het gebouw naar de deur van het café, mijn café. Ik deed de sleutel in het slot en draaide het slot open. En liep het café binnen. Ik trok mijn handschoenen uit vinger voor vinger totdat ze soepel van mijn handen gleden. Ik deed ze in mn tas en liep naar de kapstok in het kantoor. Ik draaide weer de deur van het slot en ik stapte naar binnen. Ik trok mijn jas uit en deed mijn sjaal af en hing alles op de kapstok zie zo zei ik dat is dat. Ik hing ook mijn tas op en ik keek even op de computer of er een lading kwam vandaag. Nee we hebben nog genoeg zag ik dan zal ik vanavond nog even nieuwe bestellingen maken zei ik hard op terwijl ik de computer afsloot. Ik liep het kantoor uit en stond gelijk achter de bar en de kassa en alle spullen die ik nodig had om de klanten te helpen. Ik pakte mijn schoort van het haakje en deed hem om. Ik pakte nog wat to go bekers toen ik zag dat die er nog weinig stonden. Ik checkte of alles klopte achter de koffie en gebak bar en vulde de dingen aan die nog moesten aangevuld worden uit het magazijn. Toen dat gedaan was deed ik alle stoelen van de tafels en zorgde ik er voor dat de gordijnen weer open waren. Ik gaf de planten nog wat water en ik zorgde er voor dat er servetten op de tafels stonden en dat de tijdschriften netjes verspreid lagen. Ik keek of alles klaar stond en knikte. Let's get this day started zei ik terwijl ik op de klok keek die op nu precies 8 uur ochtends stond. Ik draaide het closed bord om naar open. Laat iedereen maar komen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 08, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

As so life goesWhere stories live. Discover now