Deel 5 Hoofdstuk 8

33 1 3
                                    

'Dat mogen jullie niet doen!' Riep Erica. 'Het is het beste voor jou.' Zei Emma. 'NEE dat is het niet. Ik ben niet gek.' Zei Erica. 'Je hoort stemmen in je hoofd.' Zei Zelena. 'Jullie stalen Emma's geheugen toch ook niet toen ze in Camelot Rumple de hele tijd zag!' Riep Erica. 'Dat kwam omdat ik de dark one was.' Zei Emma. 'Hallo, wat ben ik?' Riep Erica. 'De dark one hoort maar een stem, die van een vorige dark one. Jij hoort meer.' Zei Regina. 'En in Neverland. Rumple zag oma Belle de hele tijd. Hij werd niet voor gek verklaart.' Zei Erica. 'Omdat dat Pan's schaduw was. Die gewoon de vorm van Belle had aangenomen.' Zei Rumple. 'Dat was pas op het einde toen Pan erachter kwam en besloot het tegen hem te gebruiken. Eerst was het puur in zijn hoofd.' Zei Erica. 'Dat kwam door het eiland, love. Daar word iedereen gek.' Zei Hook. 'MAAR IK BEN NIET GEK!' Riep Erica. 'Het is voor je eigen bestwil.' Zei Snow. 'Jullie mogen dit niet doen!' Riep Erica. 'Geef ons 1 goede reden waarom we deze magie niet zouden gebruiken om je geheugen te wissen.' Zei Rumple. 'All Magic comes with a price! En geloof me, deze prijs wil je niet betalen!' Zei Erica. 'Sorry, love. Dat is niet goed genoeg voor ons.' Zei Hook. Jamie ging voor Erica staan. 'Nee!' Zei hij. 'Aan de kant. Het is het beste voor haar, mate.' Zei Hook. 'Maak je niet druk, Jamie. Ik kan het zelf wel af.' Zei Erica en met een klein handgebaartje verdween ze.

Erica liep met een zware rugzak door een klein straatje tussen de velden. 'Ik had geen keuze. Ik zou me graag herinneren wie ik ben.' Zei ze. 'En weglopen gaat je voor ze beschermen?' Zei Rumple. 'Ik ben buiten Storybrooke, hier is geen magie.' Zei Erica. 'Ze konden Neal vinden in New York. Jou toen je in het bos woonde en Henri toen hij de magie wou vernietigen. Hier zullen ze je ook vinden, love.' Zei Hook. ' Het is het enige plan dat ik heb voorlopig. Tot ik iets anders bedenk, blijf ik me verplaatsen zodat ze me niet vinden.' Zei Erica. 'Tegen wie praat je?' Vroeg een vrouw die voorbijliep. 'Niemand!' Zei Erica. 'Oh, zo liegen.' Zei Rumple met een grijns. 'Je was aan het praten.' Zei de vrouw. 'Ik was mijn dialoogje voor Frans aan het opzeggen. Je weet wel. Voor school.' Verzon Erica. 'Dialoogje voor frans? Je gaat niet eens naar school.' Zei Emma. De vrouw keek haar een beetje vreemd aan. Haar oog viel op de rugzak. 'Waar ga je heen?' Vroeg de vrouw. 'Naar huis.' Zei Erica. 'Ik dacht dat je juist wegliep van huis.' Zei Zoso. Erica had al haar zelfbeheersing nodig om niet op de stemmen te reageren. 'Waar woon je?' Vroeg de vrouw. 'Gaat je niks aan.' Zei Erica. De vrouw haalde een badge tevoorschijn. 'Ik ben van de politie. En volgens mij ben jij een wegloper.' Zei de vrouw. 'Meekomen.'
'Heb je nou je zin.' Mompelde Erica onderweg boos tegen Rumple. 'Wat zei je?' Vroeg de agent. 'Niks.' Zei Erica.

Erica zat op het politiebureau. De agent zette een glas water voor haar neer en ging tegenover haar zitten. 'Waarom ben je weggelopen?' Vroeg ze. 'Ben ik niet.' Zei Erica. 'Waar woon je?' Vroeg de agent. 'Maine!' Zei Erica. 'Waar in Maine?' Vroeg de agent. 'Ergensstad, zou-je-wel-willen-weten-straat, nummer zoek het maar uit.' Zei Erica. 'Heel grappig, nu serieus.' Zei de agent. '3 woorden, Zeg ik niet.' Zei Erica. 'Hoe heet je.' Vroeg de agent. 'In jullie systeem staat mijn naam toch niet aan mijn adres gekoppeld, hoor.' Zei Erica met een knikje naar de computer. 'Waarom niet?' Vroeg de agent. Erica haalde haar schouders op. 'Daarom niet.' Zei ze. 'Toch zou ik graag je naam kennen.' Zei de agent. 'Ik heet Erica.' Zei Erica. 'Achternaam?' Vroeg de agent. 'Ik ben Erica van der zoek het maar uit.' Zei Erica. 'Het had net zo goed Erica van der brutaal kind kunnen zijn.' Mompelde de agent. 'Als je me laat gaan, ben je van me af. Niemand hoeft het te weten.' Zei Erica. 'We willen je helpen.' Zei de agent. 'Wel veel succes ermee, want ik blijf zwijgen.' Zei Erica. 'Misschien doet een half uurtje in de cel je goed. En mij ook.' Zei de agent en ze bracht Erica naar een cel.

Erica zat op het bed in de cel. 'Achter haar rug maakte ze een klein handgebaartje en alle camera's in de cel vielen uit. 'Je weet toch dat ze je gewoon met de dagger kunnen bevelen om terug te komen?' Zei Rumple. 'Zo dom ben ik niet.' Zei Erica en ze toverde de dagger tevoorschijn. 'Je hebt hem meegenomen? Slim.' Zei Nimue. De deur van de cel ging open en de agent kwam binnen. 'In je rugzak vonden we sommige spullen die genaamtekend zijn onder de naam: Erica Gold. Ben jij dat?' Vroeg de agent. 'Misschien.' Zei Erica. 'Sta op! Ik breng je naar huis.' Zei de agent. 'Er staat geen adres onder mijn naam. Hoe weet je dan waar ik woon?' Vroeg Erica. ' De namen van je ouders staan erbij. We brengen je naar het adres van je moeder. Sta op en dan vertrekken we naar Storybrooke.' Zei de agent. 'Ik kan niet. Ik mag niet.' Zei Erica. 'Als je ons zegt waarom kunnen we je helpen.' Zei de agent. 'Dan denk je vast dat ik gek ben.' Mompelde Erica.

Ze zat naast de agent in de auto en keek door het raam. 'Het spijt me, maar als je niks zegt, kunnen we je ook niet helpen.' Zei de agent. 'Had je er gewoon niet mee bemoeit.' Zei Erica. 'Ik ben agent. Het is mijn job om me met dat soort dingen te bemoeien.' Zei de agent. 'Dan hebt u echt een waardeloze job.' Zei Erica. De agent zette haar auto aan de kant en wende zich tot Erica. 'Ik weet zeker dat je familie zich erg veel zorgen om je maakt. Wat voor problemen er ook zijn, je kunt er niet voor wegrennen. Als ze je mishandelen ofzo moet je dat gewoon zeggen. Dan kunnen we je helpen.' Zei de agent. ' Ze proberen te doen wat best is voor me, maar ze zien niet dat wat ze denken dat best voor me is, niet best voor me is. Snap je?' Zei Erica. 'Misschien lijkt het gewoon voor jou niet het beste.' Zei de agent en ze startte de auto weer.

De agent belde aan bij het huis van Zelena. Zelena deed open. 'Erica?' Zei ze. 'Uw dochter was weggelopen. Ik kom haar even thuisbrengen voor u.' Zei de agent. 'Dankuwel mevrouw de agent. Kom binnen, Erica. Zei Zelena. Erica bleef staan en wende haar gezicht af. 'NU!' Zei Zelena. De agent gaf haar een klein duwtje in de rug en Erica liep naar binnen. 'Blij dat ik kon helpen, maar misschien word het tijd om eens een goed gesprek te voeren met uw dochter.' Zei de agent. 'Dat denk ik ook.' Zei Zelena. 'Dan ga ik maar weer eens.' Zei de agent.

Erica zat aan tafel en haar familie stond om haar heen. Voor haar op tafel stond een klein flesje met een toverdrankje. 'Ik ga het niet drinken hoor.' Zei Erica. 'Daar zorgen we dan voor.' Zei David die de dagger uit Erica's rugzak haalde. Erica trok een gezicht toen het geschreeuw van de dagger in haar hoofd weergalmde. 'Het is voor je eigen bestwil, Erica. Met deze dagger beveel ik je het flesje leeg te drinken.' Zei Emma nadat ze de dagger van David had overgenomen. Even probeerde Erica zich te verzetten, maar toen goot ze het drankje naar binnen.

Erica Gold: De Nieuwe Dark one Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu