Biz Yapabiliriz!

879 35 12
                                    

Şimdi sizinle erkeklerden soğumanız ile ilgili şeyler söyleyeceğim. Neden diye sormayın, bir erkeğe takılı kalıp hayatınızın sonuna kadar acı çekmek mi istersiniz, yoksa hayatınızı dolu dolu yaşamak mı?

Eğer birinci yazdığım cümleyi seçiyorsanız bu bölümü okumayın ve diğer yazdığım bölümden okumaya başlayın. Çünkü burada kendiniz için bir şey bulamayabilirsiniz. :)

Evet, eğer hayatınızı dolu dolu yaşamak isteyip yapamıyorsanız size yardımcı olabilirim. Öncelikle yapmanız gereken şey beyninizdeki tüm düşünceleri yok etmek. Erkekler çok bencildirler -sözüm meclisten dışarı- her şeyin en iyisini isterler. Kızların en güzelini, sigaranın en güzelini, paranın en çoğunu.. Kızların en güzeli demişken Tumblr'da okuduğum bir 9 sizinle paylaşmak istiyorum. "Erkekler güzel kadınlara aşık olurlar, fakat kadınlar aşık olduğu erkeği yakışıklı bulurlar" belki de bu söz hayatımda okuduğum en gerçekci sözdü ve beni çok etkiledi. Ama haksız mıyım kızlar? Bunu okuyan erkeklerin benden nefret etmeye başladıklarını hisseder gibiyim sanki :) Ama sözüm meclisten dışarı demiştim ki siz böyle olmasanız bile çevrenizde kızları üzmekten zevk alan erkekler var. Eminim bunu sizde biliyorsunuzdur. Ben sadece hem cinslerimi erkeklerin bu davranışlarına karşı uyarmak istiyorum.

Her neyse. Nerede kalmıştım.. Ha en son tüm düşünceleri beynimizden atmıştık. Sonra geleceğiniz hakkında hayal kurun. Mesela en yakın arkadaşınızla veya ailenizle yapacağınız tatilleri düşünün. Üniversite, lise yıllarınızı düşünün. Bi erkek için hayatınızın en güzel anlarını heba etmek neden? Önünüze o kadar çok insan çıkacak, o kadar çok kırılacaksınız ki. Ama 'acı hissedilmeyi talep eder'-Aynı Yıldızın Altında bu hayatta hep mutlu olup gülersen ne tadı kalır ki? Hem acılar insani güçlü kılan şeyler değil midir? Bence öyledir. Bir çok insanın acı çekmeden güçlü olduğu görülmez. Ama siz yine de dikkatli olun. :)

Feminist Bir PsikologWhere stories live. Discover now