Hoofdstuk 18

776 42 20
                                    

Ashton POV

Het is al donker als Luke en ik besluiten te stoppen met lopen. Mijn voeten branden en ik ben op. Een eindje verderop zien we een bankje. We lopen er heen alleen als we iets dichterbij komen zien we dat er al iemand op ligt. Ik wil terug lopen, maar Luke begint als een doorgedraaide fangirl richting het bankje te rennen. Ik zie hem in de verte op en neer springer. Ik vraag me af of er misschien een kikker in zijn broek zit. Pas als ik iemand omhoog zie komen snap ik Luke's reactie. Ik begin ook te rennen.

'MICHAEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL' roep ik. Ik spring op hem en knuffel hem misschien een beetje plat, maar dat is niet zo erg, ik voel er toch niks van. Michael duwt me lachend van zich af. 'Kunnen we nou niet net zo goed doorlopen?' vraagt Luke. Michael en ik stemmen in en samen lopen we verder.

Onderweg komen we ontelbaar veel bordjes tegen. Het wordt frustrerend, ookal weet ik niet waarom. 'Jongens mijn voeten doen zoveel pijn' jammert Michael. Ik zucht en stop met lopen. 'We lijken wel zwervers' gaat hij verder terwijl hij zich op de grond laat zakken. 'Michael, kun je opstaan en stoppen met zeuren? Ik ben ook moe, maar dat komt mede door jouw gezeur!' Roept Luke. Ik lach en trek Michael omhoog.

'WAKKER WORDEN!' Ik open mijn ogen en zie Michaels hoofd boven hangen. 'Jezus man wat doe je?' 'Je wakker maken, dat leek me wel duidelijk' Ik kan me amper herrineren dat we gingen slapen. In de verte komt Luke aangehuppeld met een tasje. 'Ontbijt!' roept hij blij. Als hij bij ons is pakt hij iets uit het tasje en gooit het naar mijn hoofd. 'Bedankt' zeg ik met een fakeglimlach aan. Ik neem een hapje van het broodje. Het lijkt alsof mijn maag begint te zingen. (A/N Oke dit klinkt heel raar sorry, maar ik wist niet hoe ik het anders moet beschrijven...)

Calum POV

'Levi kom op, we vinden ze toch nooit.' zucht ik. 'Calum, zeg dat nou niet...natuurlijk vinden we ze.' Ik schud mijn hoofd. Ik vind Joey heel aardig, maar dit alles is wel haar schuld. Als zij er niet was geweest waren we nu misschien wel aan het touren in Amerika ofzo. 'We gaan ze vinden, dat beloof ik je.' zegt Levi als ze een arm om me heen slaat. Ik glimlach zwak. 'Oké' zeg ik.

'Beste mensige mensen, hebben jullie zin om met mij mee te gaan?' voor we überhaupt antwoord kunnen geven worden we meegetrokken door een iets te vrolijke man. We lopen een winkel in met allemaal papieren vogeltjes. Van merels tot papegaaien. Er zijn ook een paar volges in hokjes, die zijn echt. 'Calum...wat doen al die volgels hier?' vraagt Levi. 'Oh nou mevrouw wij zijn van Stichting Vogel ook wel de VSV genoemd en hoe meer mensen er met onze vogels op de foto gaan, hoe meer wij de prachtige vliegende beestjes helpen' glimlacht de man. 'WAT?! MOETEN WIJ MET DIE FUCKING VOGELS OP DE FOTO?!' roept Levi. 'Uhm...ja dat is wel waarom jullie hier zijn.' 'Calum ik wil hier weg en wel nu.' 'Nee mevrouw u kunt niet weg voordat u een foto heeft gemaakt.' De mna trekt ons een hokje in en haalt een paar vogels uit de kooien. Hij zet ze om ons heen. Als hij de vogels heeft neergezet gaat hij zelf achter een camera zitten. 'Lachen' zegt hij en hij begint foto's te maken. 'Ik wil hier weg, ik haat die man en ik haat deze vogels' mompelt levi wat mij aan het lachen maakt. 'Geweldig jongetje, blijf zo lachen, heeeel mooi' het valt me nu pas op dat de man een Frans accent heeft, waardoor ik nog harder moet lachen. Ik voel iets scherps op mijn hoofd en voel iets nats langs mijn gezicht lopen. De man begint nu te lachen en alle vogels vliegen in het rond. De man doet snel de deur van het hok dicht en probeert de vogels te kalmeren. 'CALUUUUM' Levi begint te gillen en springt me bijna omver. 'CALUM IK WIL HIER WEEEEHEG' Ik ren naar de deur met Levi op mijn rug en duw hem open. Ik ren zo snel mogelijk de winkel uit en zet Levi terug op de grond. 'Dat was wel spannend hé' zeg ik. Levi kijkt me boos aan. 'Ja, superspannend! Echt ge-wel-dig' roept ze sarcastisch. 'Laten we verder lopen...' stel ik voor om over een ander onderwerp te beginnen. 'Ja graag, ik wil weg van deze stomme vogelwinkel' .Ik pak haar hand en we lopen weg.

Michael POV

Oké Michael, het is nu of nooit. Ik adem in en uit zodat ik rustig word. Ik trek mijn trui goed en loop richting Ashton en Luke. Ik ben volgens mij nog nooit zo zenuwachtig geweest in mijn leven. Zelfs niet voor onze eerste show. Ik kom steeds dichterbij en mijn buik kriebelt steeds meer. Als ik bijna bij de jongens ben, voel ik twee handen op mijn schouders. Ik draai me om en zie dat het Calum is. Zijn ogen stralen een emotie uit die ik niet kan plaatsen. Verdriet? Woede? Teleurstelling? ‘Michael, hoe kon je dit doen? Hoe…’ Ik schud mijn hoofd en voel tranen opkomen. ‘CALUM’ hoor ik Ashton roepen. Waarschijnlijk heeft hij geen idee van wat hier gebeurd. Ik hoor wat voetstappen en een rilling van angst gaat door me heen. We zijn bij elkaar, maar Ashton gaat erachter komen. Ik draai me vast om en zie dat Ashton terug deinst. ‘Wat moet je van me?’ vraagt hij. Ik breng mijn handen naar mijn capuchon en doe hem langzaam af.

Ashton POV

De man die me al weken stalkt brengt zijn handen naar zijn capuchon en doet hem af. Als eerste zie ik paars haar. Het voelt alsof het niet gebeurd. Dit kan niet, dit is een droom of een grote grap. ‘Michael..?’ ‘Ja…ja ik was het al die tijd’ Mikey laat zijn hoofd zakken. ‘Hoe…hoe kon je dat doen? Waarom?!’ Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het voelt alsof er net een kogel door mijn hart is geschoten. Ookal weet ik niet hoe dat voelt…en eigenlijk wil ik dat ook niet weten. ‘Dat heb ik je verteld…Joey en ik waren vroeger een stel weet je nog…ik had haar bijna terug tot dat jij kwam met je stomme hoofd’ ‘1 Ik heb geen stom hoofd en 2 ik kan er niets aan doen dat ze fan is en naar een Meet&Greet kwam.’ Luke en Michael staan er geshokeerd bij en staren ons maar een beetje aan. ‘Het spijt me…’ ‘Nee ik hoef je excuses niet, je hebt me al die tijd laten denken dat je Luke was, je hebt er twee keer voor gezorgd dat ik in het ziekenhuis kwam te liggen en weet je wat?! Je hebt ook nog eens de bad verpest want ik wil niet met iemand muziek maken die zoiets doet bij zijn vrienden. Ik eruit of hij eruit’ roep ik. ‘Ash, luister nou naar me, ik-‘ ‘Nee Michael ik wil niet naar je luisteren, ga Luke of Calum maar lekker stalken.’

Luke POV

Ik had wel wat verwacht van die stalkman, maar dat het Michael was?! Nooit. Hij heeft Ashton pijn gedaan – letterlijk, maar mij ook. Ik snap er helemaal niets van. ‘Hij eruit of ik eruit’ hoor ik Ash roepen. Shit. Misschien hadden Calum en ik eerder moeten ingrijpen, maar nee we staan er al de hele tijd als schaapjes bij. Nu kunnen we net zo goed zo blijven staan. ‘Nee Michael ik wil niet naar je luisteren, ga Luke of Calum maar lekker stalken.’ Dan loopt Ashton weg. ‘ASHTON’ Ik begin te rennen in de hoop dat ik hem tegen kan houden. ‘Ash, asjeblieft, blijf hier. Of in ieder geval, ga niet weg zonder mij en Calum.’ ‘Oké…Luke, het spijt me van alles…dat ik je beschudigde en-‘ ‘Het is al goed’ Ashton glimlacht en ik geef hem een knuffel. ‘CALUM’ roep ik. Hij draait om van Mikey en komt omze kant op. Zijn ogen zijn rood en zijn vrolijke lach is verdwenen. ‘Ik haat dit’ roept hij. Hij trapt tegen een blikje aan dat op de grond ligt. ‘Calum rstig het komt goed’ fluister ik. Calum knikt. ‘Waar is Levi eigenlijk?’ vraag ik. ‘Ohshit, die staat nog achter een muur! Ik zag de…Michael dus en ik wilde hem ontmaskeren en Levi wilde niet mee want ze had al genoeg trauma’s van vandaag en uhm ja-‘ ‘We snappen het’ onderbreek  ik hem ‘We gaan haar halen’

Heheyhey…oke ik ben terug van vakantieee. Het is echt een heel raar hoofdstuk vind ik zelf surreeeeehhh…Ik had al een stukje geschreven alleen ik ben niet verder gegaan want ik kan niet fatsoenlijk typen op mijn tablet. Dus…Michael…ik denk dat de meeste dit niet echt zagen aankomen, maargoed. Ik weet nog niet hoe dit boek af gaat lopen. Misschien leuk, misschien niet leuk…volgend hoofdstuk POV Joey enne ja ik weet niks eigenlijk…OHJA IK HEB 3K JOEHOEEEE!!! Oke en ik heb dus een cast toegevoegd alleen ik weet niet wie Joey moet zijn dus...suggesties?

Ohja ik heb een 1D Fanfic en die heet Baked With Loveeeee ( maar 1 e hoor haha) ik zou het leuk vinden als jullie die ook een zouden willen lezen J

10 votes en 8 comments?

XxBritney

She's Into Drummers - Dutch 5SOS FanficDonde viven las historias. Descúbrelo ahora