catoptrophobia i.

1.2K 121 11
                                    

i.

''Ashton, jesi li već pronašao svoju srodnu dušu?'' Upita naporna novinarka gledajuči u dečka ispred sebe. Sve kamere oko njih su uključene te se čeka njegov odgovor. On samo slegne ramenima i prije nego nešto uspije reći, prekine ga njegov prijatelj. ''Ima, samo ne želi priznati.'' Kaže Calum lagano ga šakom lupivši u rame na što se on nasmije. Novinarka sada još zainteresanije pogledala u Ashtona dok nogom lupka o pod. Nestrpljiva je. ''Mogu li preskočiti ovo pitanje?'' Upita grickajući usnu te rukom prođe kroz svoju kosu koju je Cherie nešto prije dovela u red. No, sada je ponovno razbarušena. ''Ne, ne može.'' Reće novinarka te se lažno nasmije misleći da će tako dobiti odgovor. No, Ashton se samo nasloni na naslon stolice te uzdahne. ''Ako ne preskočimo ovo pitanje, mislim da ćemo morati otkazati suradnju sa vama.'' Ležerno kaže ostavljajući ju zaprepaštenu. Ona brzo se nakašlja ponovno pogled uperivši na papir ispred sebe tražeći novo pitanje. ''U redu...'' Promrmlja nasmijavši se pokušajući prikriti razočaranje. ''Novine pišu kako se spremate napisati novu pjesmu, zar ne?'' Upita sada gledajući u sve njih. Oni međusobno razmijene poglede nakon čega Luke klimne glavom u znak da će on odgovoriti. ''Tako nekako nam je u planu. Trenutno tražimo neku ideju.'' Objasni, a novinarka napokon sretna što je dobila odgovor na postavljeno pitanje, krene u potragu za novim.

Laganim pokretom ruke Cherie zatvori vrata, a onda osjeti dvije ručice oko svojih nogu. Osmijehne se pokazujući dvije rupice na obrazima, a onda čučne pored svoje petogodišnje sestrice. ''Što si danas radila, Shylah?'' Upita sklanjajući joj kosu u stranu. Shy samo slegne ramenima i zagrli svoju stariju sestru ostavljajući ju zbunjenu. ''Što se dogodilo?'' Upita ostavljajući jedan dugi poljubac na njenu malenu glavicu pokušajući je tako utješiti. Ubrzo zatim, iz kuhinje začuje dernjavu i razbijanje. Brzo ustane govoreći Shylah da ostane ondje, a onda otiđe do kuhinje. Njena majka stoji plačući dok njen otac razbija tanjure u potrazi za novcima koji nisu bili ondje. Cherie još nije dobila plaću jer je sredina mjeseca, a dječji doplatak je već potrošen sa strane njenog oca. ''Cherie, molim te, odi sa Shylah u sobu!'' Vikne njena majka kada začuje kako još jedan tanjur pada na hladne pločice tako se razbivši. Ona samo klimne glavom uzimajući svoju sestricu za ruku te zajedno krenu prema sobi. ''Hoće li mamica biti dobro?'' Upita Shy sjedajući na koljena Cherie koja joj rukom prolazi kroz kosu. ''Hoće, naravno.'' Kratko odgovori te se lagano nasmiješi u znak podrške. 

Dok se lagane zrake sunca probijaju u sobu, Cherie hoda na prstima pazeći da ne probudi svoju sestricu. Uzima svoju torbicu za šminkanje, a onda sa njome izlazi iz sobe. Prolazi pored sobe svojih roditelja koji još uvijek spavaju te uđe u kuhinju. Tanjura koji su sinoć bili ondje, više nema. Lagano uzdahne sjedajući za jednu stolicu te sa smješkom izvadi nekoliko labela, sjenila i maskaru. Poslaže ih na stol birajući čime će se danas našminkati. Uzme lagano ljubičasto sjenilo koje joj savršeno paše uz istobojnu haljinicu, a onda ga nanese. Za kraj stavi još malo maskare i bezbojnog labela nakon čega začuje lagano kucanje na vratima. Brzo sve spremi natrag u torbicu te požuri otvoriti vrata svojoj prijateljici koja je danas došla po nju. Zagrle se, a onda Cherie uzme svoju jaknicu i obuje balerinke. Zaključa vrata te zajedno krenu prema Amynom autu. ''Je li sinoć bilo sve u redu?'' Upita plavokosa djevojka zabrinuto gledajući svoju prijateljicu koja teško uzdahne. Kako bi sve bilo dobro kada ima oca pijanca? ''Nije, Am. Ponovno je razbio svo posuđe.'' Odgovori Cherie sjedajući u auto te se rukom nasloni na staklo gledajući prema van. Sunce je tek izašlo, a nebom se stvaraju raznorane nijanse ljubičaste i narančaste boje. Čudno, no to je opušta. Gledanje u te raznorazne boje kako se prezijavaju, ostavlja ju očaranu. ''Oh, Cher, zašto nešto ne pokušate?'' Upita Amy nakratko skrenuvši na Cherie, a onda ponovno vrati pogled ispred sebe začuvši jedan kratki uzdah. ''Molim te, ne želim o tome.'' Odgovori. Namjesti se u udobnom sjedalu, a onda ponovno vrati pogled prema van.

''Gadite mi se.'' Promrmlja Ashton prvi ulazeči u prostoriju pogledom tražeći ljubičastog anđela. Kada je napokon primjeti, vrati pogled na svoj mobitel praveći se da se ondje nalazi nešto zanimljivo. Lagano se nasmiješi, a onda sjedne na zadnju stolicu ispred ogledala čekajući svoju frizuru. Nada se da će barem danas pogledati u ogledalo. No, nade ubrzo padnu u vodu kada mu se ona približi spuštenog pogleda.  ''Što danas želiš?'' Upita tiho kao da već ne zna njegov odgovor. Već joj je poprilično čudno što svakog dana nosi istu frizuru dok njegovi prijatelji gotovo svakog dana drugu. No, on zna samo jedno. Tek kada ona pogleda u njega, on će je promijeniti.

_____________________________________________________________
Um, on će promijeniti frizuru. Hah, ako niste shvatili. Nisam zadovoljna nastavkom, ali potruditi ću se da drugi budu bolji. Komentari? Što mislite o ideji, priči i blabla.

catoptrophobia »  a.i.Where stories live. Discover now