Noptile magice cand portile Cerului se deschid

3.7K 19 2
                                    

In folclorul romanesc se cunosc doua astfel de nopti magice, nopti in care portile cerului se deschid. Asta insemnand ca in aceste nopti putem fi mai aproape de planul spiritual si foarte multe lucruri ciudate se intampla.

Ce sunt de fapt noptile magice ?

Noptile magice sunt acele nopti in care lucrurile si fenomenele paranormale isi fac simtite prezenta mai puternic decat in zilele sau noptile obisnuite. Noptile magice cum ne este relatat in folclorul romanesc, sunt acele nopti in care ies Strigoii, Varcolacii, Ielele, Sanzienele si foarte multe duhuri rele sau bune. Se intampla foarte multe lucruri stranii iar oamenii iau diferite metode de precautie impotriva acestora, vrajitoarele si vracii culeg plantele magice de prin locuri salbatice, fac diferite ritualuri sau comunica cu diferite entitati. In aceste nopti foarte multe lucruri bizare se intampla si lumea se fereste de orice contact cu lumea exterioara sau cu diferitele entitati care dau tarcoale pe la casele oamenilor.

Cand se deschid cerurile ?

Sunt doua nopti magice intr un an si acestea fiind Noaptea de Sanziene si Noaptea Sfantului Andrei. Noaptea de Sanziene, incepe de la apusul Soarelui din data de 23 Iunie si tine pana in dimineata zile de 24 Iunie. Aceasta data marcheaza venirea solstitiului de Vara.
Iar a doua noapte in care cerurile se deschid si lucrurile stranii se petrec pe Pamant fiind Noaptea Sfantului Andrei, noapte care incepe de la lasarea intunericului din data de 29 Noiembrie si se termina cand se iveste de ziua in data de 30 Noiembrie.

In aceste doua nopti se intampla foarte multe lucruri stranii, precum am spus si mai sus. In aceste nopti ordinea si linistea "normala" este rasturnata de anumite evenimente, de anumite schimbari de moment prin deschiderea cerurilor, lucru care permite planului terestru sa fie mai aproape de planul spiritual si de energiile acestuia.

In noaptea de Sanziene vrajitorii sau vracii culeg diferite plante magice care in noaptea mentionata puterile acestora cresc sau doar atunci pot fi intalnite de catre oameni spre exemplu Iarba Sarpelui, Matraguna sau Iarba Fiarelor.

Iarba Sarpelui

Aceasta planta este cunoscuta si sub numele de Feriga si infloreste odata pe an, doar in noaptea de Sanziene si se spune ca floarea are puteri magice. Ca sa poti culege o astfel de floare se spune ca trebuie sa pleci departe de sat ca sa nu auzi cantatul cocosilor. Te duci langa o planta, noaptea si te uiti la ea fara sa iti misti privirea de la ea. Ca sa poti dobanda puteri magice de pe urma acestei flori trebuie sa treci de testele Sanzienelor care acestea se misca pe langa tine, vorbesc sau canta pentru a iti distrage atentia de la scopul propus. Cand infloreste o rupi cu degetele si o bagi in san si te duci catre casa fara sa te uiti inapoi sau sa spui cuiva. Aceasta floare se spune ca confera bogatie purtatorului daca o tine la piept sau aproape de piele sau daca este inghitita dimineata pe stomacul gol se spune ca poti vedea viitorul persoanelor de langa tine si multe ale puteri magice pe care aceasta floare i le poate oferi celui ales.

Matraguna

Aceasta planta este foarte otravitoare si este folosita de catre vrajitoare sau vraci pentru scopurile lor diverse. Se spune despre aceasta ca are diferite puteri pe care foarte putini le cunosc. Se spune ca radacina acestei plante trebuie scoasa foarte repede din cauza tipatului pe care aceasta il produce.

Iarba Fiarelor

O planta foarte cunoscuta printre credintele romanilor. Se spune despre aceasta ca apare doar in noaptea de Sanziene si ca are puteri miraculoase. Aceasta planta se spune ca se misca, iar daca cineva o urmareste aceasta v a fugi de indata. Se spune ca aceasta pleaca din locul in care a aparut prima oara, pleaca peste 7 rauri iar la final ajungand inapoi in locul in care a aparut prima oara. Se spune despre aceasta ca daca este gasita poate desface orice lacat sau incuietoare, in general tot ce este inchis. Aceasta apare doar in Noaptea de Sanziene si se spune ca este de culoare alba cu tente albastrui, uneori sclipind in intuneric. Aspectul este ca al ierbii obisnuite. Se spune ca aceasta cand este culeasa trebuie culeasa cu totul si pusa intr un recipient cu apa, iar firele de iarba care se duc pe fundul vasului, acelea sunt fire de Iarba Fiarelor. O alta modalitate de a gasi aceasta planta este prinderea unui pui de arici, care inca este aparat de catre mama lui. Se prinde puiul de arici si se baga intr o cusca si aceasta se inchide, iar dimineata persoana care doreste sa vada ce s a intamplat v a observa ca lacatul este desfacut iar cusca este desfacuta, iar in interiorul custii se afla cateva fire de Iarba Fiarelor. Se spune despre aceasta ca are diferite puteri miraculoase, una dintre ele fiind deschiderea oricarui lucru inchis cu lacat sau cheie, si nu numai.

Aceste trei plante sunt unele dintre multele exemple de plante care pot fi gasite in Noaptea de Sanziene, atunci cand cerurile se deschid. De fel energiile din aceasta noapte magica ajuta Natura si diferitele sale procese, energiile din aceasta noapte fiind binecuvantari pentru fiecare fiinta de pe acest Pamant si pentru fiecare lucru.

Protectia impotriva entitatilor negative

In aceste nopti, planul spiritual este mult mai aproape de planul terestru si se deschid anumite portaluri iar multe entitati isi pot face simtita prezenta printre noi, in planul fizic. Credintele romanului ne spun ca in Noaptea de Sanziene sau in Noaptea Sfantului Andrei ies afara diferite duhuri rele care se duc pe la casele oamenilor si fac rau oamenilor si oricarei persoane sau fiinte care ii iese in cale. De fel in noaptea Sfantului Andrei ies afara Varcolacii, Strigoii, duhurile rele in general entitatile negative, demonice. In noaptea de Sanziene cine nu ia o atitudine mai demna pentru aceasta noapte magica, sfanta, va suferi din cauza Ielelor sau a Sanzienelor.

Oamenii din zonele rurale se apara de aceste fiinte, in special de Strigoi, Varcolaci, Pricolici si alte entitati demonice prin ungerea cu usturoi la tocul usii, la geam, mestecarea usturoiului pe timpul zilei, inainte de venirea noptii, cand cerurile se deschid, acestia isi pun usturoi sub perna sau dorm cu acesta in gura, ori agata ghirlande in afara casei pentru protectie impotriva acestor entitati. Usturoiul fiind aliatul cel mai bun impotriva acestor creaturi, aliat folosit de catre romani de foarte mult timp din mosi stramosi.


Lucrarile magice

In noptile acestea se pot face diferite ritualuri sau diverse lucrari pentru a afla viitorul sau multe alte lucruri de aceasi factura. Cu totii stim de vasul cu vata in care punem grau in Noaptea Sfantului Andrei pentru a afla daca in anul care vine v a fi unul norocos sau bun ori invers. Daca graul incolteste repede si creste foarte mult si frumos, dar si rezista mult, sau daca apuci noul an cu graul inca verde, se spune ca in anul in care tocmai trecem v a fi unul frumos pentru noi pe mai toate planurile, in sens contrar, daca graul nu v a creste mare si frumos anul ne v a fi sumbru sau plin de ghinion. Tot in noaptea Sfantului Andrei pentru aflarea viitorului femeile isi afla ursitul sau viitorul stand intre doua oglinzi si pieptanandu se, femeia fiind dezbracata. Dupa putin timp in oglinda ii v a aparea ursitul sau v a vedea anumite imagini din viitor. Aceste doua tehnici de aflare a viitorului sunt printre cele mai intalnite si cele mai folosite de catre romani. Pe langa acestea in noptile magice se fac lucrari de dragoste, se arunca blesteme sau se desfac, puterea acestora fiind cu mult mai mare decat in orice alta zii. In aceste nopti multe lucruri ajung la apogeu si tot ce este viu este influentat si energiile sunt amplificate.

Mituri,legende,povestiri.Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum