V. BÖLÜM

106 10 2
                                    

Şirkette benim için neredeyse bir geçit töreni yapıldı. Bu şirketin ben olmadan iflas edeceğini, her ay yeni bir ürün piyasaya koyan şirketin özgün bir fikir bile çıkartamadığını öğrendim. Beni gören herkes baş sağlığı dileyip ne kadar üzgün olduğunu söyledi. Aradan üç yıl geçmemiş gibi davranmaya çalışıyordum. Ama Maria'nın ölümü için üzgün veya yas tutuyormuş gibi yapmama gerek yoktu. Çünkü aradan üç yıl geçmiş olsa bile duygularım hâlâ aynıydı. Bu uzun süre boyunca duygularımı kontrol etmeyi öğrendim, onları bastırmayı değil.

Geldiğimi öğrenen basın şirketin önüne toplandı, her biri röportaj yapmak istiyordu. Tabii ki yapmadım.

İlk hafta suçlar işlenmesine rağmen kostümü giyip dışarı çıkmadım, çünkü Peter Hunter'ın şirkete döndüğü hafta bir seri katilin ortaya çıkması şüpheleri üzerime çekerdi. Ama her akşam aklıma gelen fikirleri işlemeye başladım: termal gözlük, ses değiştirici, flyboard (Hunter Teknolojide bir prototipi vardı.) gibi. İlk olarak kolayları hallettim ve ses değiştiriciyle termal gözlüğü aradan çıkardım. Flyboard'u Hunter Teknolojiden en iyi mühendisime geliştirmesi için görev vererek aradan çıkarttım. Ama bunu gizlice yapmasını da iyice tembihledim. Fakat flyboard ilk görevime yetişemedi.

İki tane bıçaklı adam, bir kadını karanlık çıkmaz sokakta köşeye sıkıştırmıştı ve çantasını isteyerek öldürmekle tehtid ediyorlardı.

Sokak kameralarının olmayacağı bir yerde suç işlenebileceğini herkes tahmin edebilir. Ve o çıkmaz sokakta yarım saat beklemem yetti.

Ben onların geldiklerini termal gözlükle gördüm, ama doğal olarak onlar gece yarısı siyah giyinmiş bir adamı göremediler. Sırtımdan katanalarımdan birini çektim ve tek darbede ikisinin de bıçaklarını ortadan ikiye ayırdım. Kadın, çığlık atarak son sürat arkasına bakmaksızın koştu. Onun arkasından da adamlardan biri arkadaşını bırakıp kaçtı. Adamlardan diğeri şok olmuş bir halde; bir elimdeki kılıca, bir de hâlâ sağ elinde tuttuğu yarısı pürüssüz bir şekilde kesilmiş olan bıçağa bakıyordu. Hemen adamın sağına atlayıp bıçak tuttuğu elini kestim. Adam çığlık atmaya başlayıp acıdan yere düştü.

"Nesin sen be!?" diye bağırdı bana.

"Bana birçok şey diyebilirsin: kötülük avcısı, katanalı manyak... Ama ben 'ninja'yı tercih ediyorum. Seni hemen burada öldürmememin sebebi bunu herkese anlatman." dedim ve karanlık sokağa doğru yürüyerek gittim...

2049 NINJA: Katana [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin