"Pesanan sampai!" sapa Momo lembut sambil mempamerkan senyuman. Dulang itu lantas diletak oleh Momo di atas meja.
Jungkook tersentak dengan perkara yang baru saja terjadi. Momo ? Muncul di hadapannya ? Adakah ini mimpi ? Yeoja yang selama ini bermain dimindanya akhirnya memunculkan diri. Selama ini, Jungkook hanya melihat kelibat Momo yang membelakangi sahaja, itupun secara tidak sengaja. Taehyung yang terperasankan tingkah laku Jungkook itu lantas menendang kaki Jungkook. Lamunan Jungkook terhenti dan pandangan tajam dihadiahkan kepada Taehyung. Taehyung hanya membuat muka 'ada aku kesah ?'
"Er saya pergi dulu." pinta Momo penuh hemah. Ni artis kot, takkan kau mau layan dengan kasar.
"Gomawo!" ucap Hoseok sebagai wakil membernya. "Nae cheonma." Momo bow lalu kakinya diatur untuk melangkah dari situ, namun langkahnya terhenti apabila lengannya ditarik oleh seseorang dan automatik Momo berpaling ke belakang.
Jimin tersengih lalu melepaskan lengan Momo. "Momo shi. Boleh bagi number awak tak ?" tanya Jimin sambil tersengih jahat. Jungkook merenung Jimin tajam.
"Maaf. Saya busy sekarang." ucap Momo lalu berlalu ke dapur.
Jimin mengeluh. Rancangan tak berjaya.
"Sombonglah Momo tu!" ulas Seokjin
"Ehem!" dehem Jisoo . Serentak BTS menoleh ke arah Jisoo
"Momo tu bukannya sombong. Dia cuma pemalu sikit. Harap maklum!"
"Oh!" semua member menganggukkan kepala tanda faham. Dan saat itu juga, Suga menepuk bahu Jungkook. "Naa Kook sabarlah!"
❤❤
"Ugh penat!" rungut Momo lalu meletakkan kepalanya di atas meja. Eunha dan Jisoo yang baru keluar dari dapur terus mendekati Momo.
"Soo, esok kita tutup kedai eh?" beritahu Eunha. Serentak Jisoo dan Momo memandang Eunha pelik.
"Sebab?"
"Esok kan ada festival makanan. Aku nak ajak korang pergi. Boleh juga kita try resepi baru utk desert kita lepas jumpa pelbagai jenis makanan esok!" kata Eunha teruja.
"Wah serius? Wahh jom pergi!" sorak Jisoo
Momo mengeluh. "Haihh aku malaslah. Korang je lah pergi. Biar aku jaga cafe. " ucap Momo membuatkan Eunha dan Jisoo memasang wajah seposen.
"Halah mo. Yuk la pegi. Bukan selalu kan kita spend time sama sama. " pujuk Jisoo
"Join la mo. Kitorang sunyi lah bila kau takde!" tambah Eunha
Momo hanya mendiamkan diri. Tak tahu mau balas apa. Yang pasti dia memang tidak berminat untuk pergi ke festival makanan itu.
Setelah melihat tiada langsung reaksi dari Momo, Eunha dan Jisoo akhirnya mengalah.
"Okaylah.. Kau jaga cafe." akur Jisoo
Baru saja Momo ingin bersorak, soalan Eunha terus mematikan kegembiraan Momo.
"Tapi, kau Bolehkah layan orang? Bukan kau pemalu ke? " sinis soalan dari Eunha
"Arh betul?! " sokong Jisoo
"Aihh korang ni spoil la. Aku boleh je lah layan orang. " ucap Momo penuh keyakinan.
"Kita tengok konok. Kalau nda boleh, naa bareat kau! " cabar Jisoo dan Momo hanya menjungkitkan bahunya.
❤❤
Tbc
YOU ARE READING
DON'T GO +JJK+
FanfictionHirai Momo gadis Jepun yang kini menetap di Korea bersama-sama dengan dua orang kawannya iaitu Kim Jisoo dan Jung Eun Ha. mereka bertiga menyara hidup dengan membuka sebuah Cafe di tengah-tengah kota Seoul. K-idol yang terkenal iaitu BTS telah m...
