dvadeset i tri🌹

757 32 17
                                    

[ Jesmo li za kraj  priče uskoro?😂]

" Imati nekoga ko će brinuti o tome gdje si kad padne noć, a ti još nisi stigao kućito je pradavna ljudska potreba.” -Margaret Mead!

*****

" Čekaj, ona je bolesna? Umire?", upitala je drhtavim glasom. Nakon svega, ipak joj nije bilo svejedno čuti, kako joj se majka bori sa životom.

" Ne znam, rekla mi je tako. Možda griješim...ali, nakon svega mislim da je to možda namjerno rekla!", nesigurno je rekao.

" Možda nije...ne znam, ali teško mi je dok to slušam!", rekla je tužno.

Primakao se do nje, zagrlivši je oko struka dok se lomila u sebi. Kao da su joj se svi osjećaji pomiješali, nakon što je došla do saznanja, da možda Victoria ipak umire.

" Naravno da ti je teško, kome bi bilo svejedno da tako nešto čuje?" , rekao je prolazeći jednom rukom preko njene kose.

" Šta ako joj bude loše? Nakon što sam joj svašta rekla? Vidio si kako je izgledala, šta ako joj se nešto desi?", uznemireno je upitala gledajući u Marca.

" Neće, ništa se neće desiti ljubavi! Ako želiš da joj ideš...!", nesigurno je izgovarao, čekajući njenu reakciju.

" Ne znam, sve mi se pomiješalo. Više ne znam šta da mislim, šta da radim...jednostavno, izgubljena sam !", nervozno je prošla rukom kroz kosu, na što ju je samo zagrlio, prislonivši na svoje grudi.

" Sad kad smo zajedno, sve ćemo riješiti! Polahko, imaš mene, zajedno ćemo sve prebroditi!", spustio je usne na njenu kosu, ostavljajući nježan poljubac.

" Obećaj mi da se više ništa neće desiti! Molim te, ako te više izgubim, zaista ću poludjeti. Umrijet ću..!", pogled je usmjerila ka njegovim očima.

IME JOJ JE LJUBAV || 2 SEZONA||asensio.mWhere stories live. Discover now