PAST NA BOHA

2.1K 206 66
                                    

Už to trvalo až moc dlouho. 

Jistě, kdekdo by mohl namítat, že týden není dlouhá doba. To byste ale nesměli žít v Avengers Tower po boku strážců Země, skupiny superhrdinů zvaných Avengers, a po boku jednoho napraveného boha, jenž chtěl kdysi právě Zemi ovládnout. 

V neposlední řadě byste také neměli být členem Avengers. Šest různorodých osobností dokáže nadělat dost problémů, pokud zrovna nezachraňují svět (a vlastně i tehdy), zvlášť když přihlédneme k jejich povahám. Obyvatel věže však bylo šest jen krátce, přesně do doby, než se k nim dostal již zmiňovaný bůh. 

Teď by to možná chtělo vysvětlení. 

Všechno to začalo nedlouho po útoku Chitauri. Konečně se jim podařilo napravit škody spáchané mimozemskými nepřáteli, když se objevil Thor. Za jiných okolností by jeho přítomnost uvítali, ale teď s sebou z nebeského království nenesl dobré zprávy. 

Loki měl několik možností – poprava, i na boha hodně dlouhá doba strávená ve vězení, nebo život na Zemi pod dohledem Avengers. 

Radili se dlouho, ale nakonec dospěli k rozhodnutí. Všichni – až na Clinta, kterého nakonec musela umlčet Natasha – souhlasili, že Loki smí žít společně s nimi v Avengers Tower, dokud nevyprší jeho trest, jehož délka, nutno podotknout, nebyla určena. Shodli se, že bude lepší, když jej budou mít pod dohledem a na každém kroku ho bude hlídat Jarvis. Byly za tím i osobní důvody. Tony s Brucem z Lokiho hodlali dostat více o jeho magii, Natasha zase chtěla vyzkoušet své obvyklé metody pro získávání informací z různých lidí. Loki přeci jen napadl Zemi. Navíc agentka věděla, že se v něm toho skrývá mnohem více, než dává najevo na první pohled. Thor by udělal cokoli, aby byl jeho bratr v bezpečí a pohodlí. Steve snad doufal, že se mu Lokiho podaří přetáhnout na dobrou stranu. 

A Clint zase ve skrytu duše choval naději, že mu jednoho dne projde, když si z Lokiho udělá jehelníček. 

O pár dní později se tedy do jejich věže přistěhoval Loki. K úlevě všech neměl svou zlatou helmu, zbroj ani plášť, natož ono žezlo. 

Každý věděl, že jakmile budou Tony Stark a Loki v jednom domě (věži) moc dlouho, nastane peklo. A právě tohle peklo mělo jen pár konců a žádný z nich nedopadl dobře pro ně nebo okolí. 

Nejprve to bylo ještě mnohem horší, než si mysleli. Na denním pořádku byly slovní přestřelky, různé hádky, zesměšňování a neustálé ponižování toho druhého. Vlastně by se to dalo označit za souboj dvou eg. 

O Tonym Starkovi, Iron Manovi, géniovi, miliardáři, playboyovi a filantropovi bylo všeobecně známo, že jeho sexuální orientace není jednostranná. Nezáleželo na tom, jestli byli jeho partnery muži či ženy, šlo mu hlavně o požitek. A Tonyho nedávno opustila Pepper, takže měl volný prostor. 

Avengers sice nevěděli, jak je to s Lokim, ale podle toho, co říkal Thor, si někteří vyvodili své. Nikdo nemohl popřít, že Loki byl přinejmenším pohledný. A co se týče jeho osobnosti, to byla věc druhá. 

Vlastně nebylo až tak překvapivé, když tato jejich válka vyplynula v milenecký vztah. Se smyslem pro humor, jenž mohli pochopit jen oni sami, poznamenáni minulostí... Představovali výzvu jeden pro druhého a byli pro sebe navzájem jako stvoření. 

Takže ačkoli Clint zprvu zuřil, že teď mu jeho plán udělat si z Lokiho cvičný terč rozhodně neprojde, protože Stark by ho jinak zabil, všem se ulevilo, když se ti dva zaměřili na... méně destruktivní činnosti, alespoň pro jejich okolí a zbylé obyvatele Avengers Tower. 

Past na boha (Frostiron) ✔️Where stories live. Discover now