🎄 Druhý

756 97 29
                                    

Chlapec zadýchaně vpadl do prázdných chodeb školy. Měl pětiminutové zpoždění, což znamenalo, že vyučování již začalo.

Dlouze si povzdechl. Jeho matka měla často ve zvyku ho ráno zdržovat déle, než bylo třeba. Příliš starostlivá a pečující, nežli vnímající. Takhle nějak by svého rodiče jednoduše popsal.

Bez okolků zamířil ke skříňce 134. Číselným heslem ji otevřel a k jeho udivení tam byla úhledně položena obálka, nadepsána jako Druhý. A vedle ní stála plastová láhev jahodového mléka.

Jimin se v hlavě pokáral. Přes ranní kázání své maminky úplně zapomněl na neznámého chlapce, jenž mu pomocí dopisů vyznával lásku. Ale mohl si tím být vůbec jistý? Bylo to vyznání lásky, nebo jen obyčejný žert, který si pro něj připravil nějaký vtipálek školy? Možná sázka? Nechtěl ani pomyslet na následky, které by nesl, jestliže se nechá takhle naivně napálit.

Všechny své otázky ale nyní hodil za hlavu. Opatrně, tak, jako včera, rozlepil obálku a z jejího obsahu vytáhl list papíru, do kterého se ihned začetl.








2.prosince 2018,

vím jak často chodíš pozdě kvůli své mamce, a taky to, že se někdy ani nestihneš nasnídat. Tak si aspoň najdi čas na to jahodové mléko, které máš tak moc rád.

PS; jez pořádně a pravidelně! Jinak se o to postarám sám.

















Modrovlásek se nad slovy krasopisně napsanými doširoka usmál. Zároveň se ale zlekl, kolik toho o něm tajuplný chlapec ví. Bylo to dobře, nebo špatně?

Psaní otočil na druhou stranu, kam už s nachystanou propiskou vepsal odpověď. A i když netušil, zdali si jeho odpovědi neznámý čte, měl pocit, že mu tím dodává jistotu v dalších krocích. Aby pokračoval.







neboj se, jím dostatečně,
a děkuji za to jahodové mléko, určitě si pochutnám!

-Jimin







Vše vrátil zpět do původního stavu. Vzal láhev mléka, kterou s chutí otevřel a vydal se do hodiny, jež už dobrých dvacet minut běžela v intenzivním vyučování.






















A přestože to chlapec nevěděl, jeho odpovědi si opravdu někdo četl. A byl za ně moc rád.

🎄

pěknou neděli vám přeji,
se jdu šrotit ITčka a literaturu,
꜀( ˊ̠˂˃ˋ̠ )꜆

ily, cukříci 💜

©binnain

24 letters [yoonmin] ᵈᵒⁿᵉDonde viven las historias. Descúbrelo ahora