Čtrnáctá kapitola - Nechápavý Draco Malfoy

3.4K 178 31
                                    

Po tom menším incidentu v umývárně se Malfoy Hermioně perfektně vyhýbal. Tedy přesněji řečeno ji potkával na každém rohu v doprovodu svého přítele, ale vyhýbal se jí, jo. Během jídla se snažila Hermiona s ním navázat kontakt, nejspíš se mu chtěla omluvit za to, co řekla. Ale Draco se na ni ani nepodíval, ani pohledem o ni nezavadil, úplně ji ignoroval a to se jí nelíbilo.

Pomalinku končila zima a pár odvážlivců už se vydalo prozkoumávat pozemky. No, spíše se vydali prozkoumat ústní dutiny svých partnerek mimo hrad, tam, kde je nikdo nenačapá.

Draco si takového páru všiml, když šel z Velké síně po večeři směrem ke sklepení. Byl tak zaujatý, že si ani nevšiml skupinky, do které právě narazil.

,,MALFOYI!" sykla rusovláska na Draca, který než stihl cokoliv namítnout, byl umlčen svými přáteli, Blaisem a Pansy. Vlastně ani nemusel nic říkat, jeho obličej mluvil za vše.

Zabini si ho přitáhl za kravatu a pošeptal: ,,Odposloucháváme."

Až teď si Draco všimnul, koho všechno tím "my" myslel. Byl tady Potter, Weasley, Neville, zrzka a Pansy se Zabinim. ,,A koh-"

,,Pstttt!" zahučela znovu Ginny a natáhla ucho na dveře. V zápětí se zpoza dveří rozlehly hlasy. Patřily asi třem studentům mužského pohlaví a jednoho z nich všichni moc dobře znali. ,,Green!"

,,Kdo?" zeptal se znovu Draco a připadal si vážně hloupě. Vždyť stál na chodbě s Potterem a jeho sebrankou, kteří byli nalepení na dveře a poslouchali bůhví koho.

,,Kdo asi Malfoyi," odsekl Weasley drze, ,,Sebastian."

,,Jsem nevěděl, že se jmenuje takhle," zamrlal si pod nosem a natiskl se trochu víc k Zabinimu. Kdyby je někdo takhle našel, asi by požádal o jednosměrnou jízdenku ke Svatému Mungovi.

Vzápětí všichni utichli, neboť hlasy za dubovými dveřmi, jenž patřily Sebastianovi a jeho kamarádům, zesílily. ,,Jak se ti to podařilo?" 

,,Co jako?" uslyšeli Sebastinův hlas, který zněl teď úplně jinak, než jak ho znali z vyučování nebo z chodeb hradu. 

Draco se snažil rozpoznat, kolik lidí se v tom přístěnku ukrývá, jenže to nebylo nejjednodušší, když s vámí lomcuje vztek, protože je vám jasné, že Sebastian je ještě větší podvodník, lhář, krysa, než je samotný zmijozelský princ. A to už se dá něco říct.

,,No, jak se ti povedlo získat tu Grangerovou?" ozval se hlas Sebova kamaráda. Dobře, byli tam dva, ne tři, pomyslel si Draco Malfoy. 

Sebastian se uchechtl. ,,To bylo jednoduché a navíc pro výhru udělám vše. Takže mi dlužíš s Justinem 20 galeonů." Mrzimorec se na chvíli odmlčel, ale očividně se nemohl nepochlubit svým výkonem. ,,Stačily jen chytré a sladké řečičky. Na to, jak je Grangerová chytrá, tak ji moc nedochází, že s ním chodím jen kvůli sázce. Kdo by o takovou šprtku vůbec zavadil pohledem. Teď ji ještě dostat do postele a je to."

Zmijozelská skupinka spolu s Ginny se otočili na blonďáka se strachem a obavami v očích. Draco úplně zbělal, byl bělejší než normálně, v očích se mu odrážel stín smrti. Možná si myslíte, že přeháním, ale ne. Měl zatlé dlaně v pěsti, až mu bělaly klouby. Nebyl to moc hezký pohled a ostatní si o něj dělali obavy.

Malfoy zuřil. Byl naštvaný na sebe, na Sebastiana i na Hermionu. ,,Jdu za ní," S těmito slovy se otočil a zmizel svým přátelům z očí.

Slova autora: 

Omlouvám se, že skoro čtrnáct dní nevyšla kapitola, ale přes Vánoce jsem si dala naprostou pauzu a úplně jsem vypnula. Budu se snažit tenhle příběh co nejrychleji ukončit a začít pravidelně vydávat kapitoly, protože se blíží pololetí a já potřebuji nahnat a opravit si známky. Navíc bych ráda příběh dokončila do konce března, jelikož mě v dubnu čekají přijímací zkoušky na střední školy, které ještě nemám ani pořádně vybrané, hehe. 

Každopádně vás nechci zatěžovat svými problémy, když jich každý máte mnohem více. Takže bych jen ráda poděkovala za všechna přečtení, votes a komentáře. Děkuju moc, vážím si toho!!! <33

Za moji kolej Where stories live. Discover now