9. Kapitola - Len krôčik od nového života...

1.8K 152 14
                                    

„Konečne sme tu," zahlásila Judys, keď sme zastali pred vysokou kaplnkou a uľahčene si vydýchla.

„Páni... Tá kaplnka je... Obrovská," zamrmlala som si sama pre seba, cítiac sa ako trpaslík.

„Je najväčšia a najhonosnejšia, v celej Nandobe, princezná. Kráľ ju dal postaviť ako svadobný dar, pre kráľovnú," povedala Cohemia, ktorej neušiel môj údiv.

„Vidíte tamtie veže, princezná? Boli postavené práve vtedy, keď sa narodili princovia. Tá v strede, symbolizuje princa Jacea, tá vpravo princa Kita a tá vľavo, pri zvonici, princa Laoanta. Zvonica, symbolizuje kráľovský pár."

„Je to nádherné. V mojom okrsku, sa väčšinou daruje riad z porcelánu, ručne vyšívané deky či koberce. Ale to skôr platí pre chudobnejších obyvateľov. Bohatší zvyknú darovať pozemky, šperky po starých rodičoch a dobytok," usmiala som sa, keď som si spomenula na náš dom, ktorý pre mňa dlhé roky predstavoval bezpečný úkryt a ktorý otec postavil, pre moju mamu.

„Mali by sme už ísť dovnútra, k ostatným nevestám. Každú chvíľu prídu princovia," prehovorila Deianaq a Judys súhlasne prikývla.

„Dnu dokončíme posledné úpravy. Máme na to posledných päťnásť minút, dámy. Až po Vás, princezná," kývla rukou k dverám a ja som vyšla po schodoch a vošla do útrob kaplnky, spoločne s Coheou a Cohemiou po boku...

👑🖤🖤🖤🖤👑

„Sukňa, vlečka, rukávy, korunka, kytica, závoj..." mumlala si sama pre seba Judys a prechádzala sa hore dole po miestnosti, v ktorej sa už nachádzali aj Gabrielle s Alice.

„Pre svätého féra, Judys!" zvolala jedna z Aliciných služobníčok a naštvane zazrela po Judys, „To tvoje pochodovanie a mrmlanie, ma privedie do hrobu," zavrčala.

„Auraq," jemne ju napomenula Alice a Auraq okamžite stíchla.

„Prepáčte, princezná," začala sa ospravedlňovať, čím Alice uviedla do pomykova. Skôr, ako ju Alice stihla stopnúť, ozvalo sa škrabanie na dvere.

„Čo to?" Auraq sa zamračila a prešla k dverám, ktoré rázne otvorila.

„Vlk!" skríkla a do miestnosti vbehol Aelfthryth, mieriac priamo ku mne.

„To je v poriadku, Auraq. Zlý Vlk, tu má svoju Červenú Čiapočku," upokojila ju nízka čiernovlasá férka, ktorá práve Gabrielle upravovala vlasy.

„Al," usmiala som sa a poškrabkala ho medzi ušami.

„Tak predsa si prišiel, čo? Ty malý tulák," zasmiala som sa, keď mi začal olizovať prsty.

„Tak to teda nie! Kuš, kuš!" skríkla zhrozená Judys a Aelfthryth sa premenil na myš a vbehol pod môj stôl skôr, ako ho stihla vyhodiť von z miestnosti.

„Malý čert," nesúhlasne krútila hlavou Judys, „Budete si musieť umyť ruky, princezná. Len sám Pán Boh vie, kadiaľ chodil a čo mu prešlo papuľou."

„To je v poriadku," snažila som sa upokojiť rozčúlenú férku a pre pokoj v miestnosti, som si opláchla oblízanú ruku.

„A je to. Ďakujem, Cohea," usmiala som sa na ňu a Cohea zo stola schmatla misku s vodou a zmizla za dverami.

„Al, poď von," naklonila som sa pod stôl a pohľadom hľadala biele klbko srsti. Netrvalo dlho a Al vyšiel von a vyšplhal sa na stôl, na ktorý sa spokojne usadil.

„Taká drzosť," hundrala si sama pre seba Judys a Deianaq sa ju snažila upokojiť. Dvere miestnosti sa otvorili a dnu vošla zadýchaná Cohea.

„Je čas," prehovorila a ja, Alice a Gabrielle, sme sa na seba navzájom zadívali, vediac, že posledné minúty nášho ľudského života, práve začali odbíjať...

👑🖤🖤🖤🖤👑

„Všetci sú na mieste?" ozval sa mne povedomý hlas a ja som sa otočila. Kráčala k nám Peae, hlavná kráľovnina garde dáma.

„Áno, madam," prehovorili naraz Judys a Auraq. Lalin, ktorá mala na starosti Gabrielle, len mlčky prikývla.

„Výborne," pochválila ich a otočila sa k dvom férom, stojacim pri dverách.

„Keď budete počuť prvé tóny svadobného pochodu, otvoríte dvere, rozumiete?" prikázala im. Obaja prikývli a Peae sa znova otočila k nám.

„Pozorne ma počúvajte, nemáme veľa času. Ako prvá vojdete Vy, slečna McKinleyová. Na konci uličky, zabočíte doľava a pôjdete priamo k princovi Laoantovi. Slečna Jonesová, Vy pôjdete ako druhá. Na konci uličky doprava a priamo k princovi Kitovi. A nakoniec Vy, slečna Reedová. Pôjdete na koniec uličky a stále rovno. Nikam nebočíte, len kráčate. Pochopené?" pozrela na každú z nás, aby sa ubezpečila, že všetko pôjde podľa plánu.

„Rozumieme," prikývla som, spoločne s Gabrielle a Alice.

„Teraz sa zoradťe a čakajte," otočila sa nám chrbtom a odišla preč z haly. Niekoľko minút po tom, čo sa nám stratila z dohľadu a dosluchu sa ozvali prvé tóny svadobného pochodu.

„Dvere. Otvorte dvere," zasyčala na dvojicu strážnikov Auraq. Féri otvorili dvere a mňa na moment oslepilo svetlo, valiace sa z miestnosti. V hale, v ktorej sme doteraz stáli, vládlo príjemné prítmie, ktoré oproti jasnému svetlu, pôsobilo ako tma.

„Slečna McKinleyová, idete," šepla Auraq a Alice sa zhlboka nadýchla a pomaly vykročila vpred. Keď už Alice stála vedľa Laoanta, z haly vyšla Gabrielle. Bola som príjemne prekvapená, keď som zistila, že pery jej zdobí jemný úsmev.

„Idete," jemne do mňa štuchla Judys a Cohea s Cohemiou, mi nadvihli závoj a kráčali za mnou. Keď som vošla do miestnosti, priam som cítila, ako sa všetky oči v miestnosti upriamili na mňa. Počula som šepot a prekvapené výdychy žien, ktoré prichádzali z každej jednej strany. Avšak, toto všetko, razom upadlo do zabudnutia, keď sa moje oči stretli s Jaceovými. Usmieval sa. Mal nádherný úsmev. Tiež som sa usmiala a kráčala priamo k nemu. Periférnym pohľadom som si všimla, ako vedľa neho sedí Aelfthryth. Tentoraz vo svojej vlčej podobe. Jeden krok, druhý krok a už som stála pred Jaceom, ktorý mi podával ruku. Vďačne som sa jej chytila a vyšla po posledných schodoch.

„Vyzeráš nádherne," zašepkal.

„Myslela som si, že tak vyzerám stále," odvetila som a Jace sa uškrnul.

„Vždy budeš krásna."

„Ak neprestaneš, začnem si o sebe veľa namýšľať."

„Len začni."

„Obrad, sa môže začať!" skríkol nižší rusovlasý fér v červenom hábite.

„Prosím nevesty a ženíchov, aby predstúpili bližšie," vyzval nás.

„Ďakujem. Dnes, sme sa tu zišli, aby sme oslávili spojenie týchto ľudí. Od dnešného dňa, sa stanú jedným. Mysľou, srdcom a duchom. Ich osudy sa prepletú na večné veky. Preto sa Vás pýtam, princ Laoant van Thorsen, beriete si túto prítomnú Alice Kiaru McKinleyovú, za svoju zákonitú manželku a budete si ju ctiť a milovať, v chorobe či v zdraví, v šťastí či nešťastí, kým Vás smrť nerozdelí?"

„Beriem," pohotovo odpovedal Laoant a kňaz presunul svoju pozornosť na Alice. Takto to šlo aj u Gabrielle a Kita.

„Teraz Vy, korunný princ Jace van Thorsen. Beriete si sa ženu, tu prítomnú Saiorse Lunu Reedovú a budete ju milovať a ctiť, v šťastí či nešťastí, v zdraví či chorobe, kým Vás smrť nerozdelí?"

„Beriem," odpovedal a stále sa mi díval do očí.

„A Vy, slečna Saiorse Luna Reedová, beriete si tu prítomného korunného princa Jacea van Thorsena a budete ho milovať a ctiť, v šťastí i nešťastí, v zdraví či v chorobe, kým Vás smrť nerozdelí?"

„Beriem."

„Vyhlasujem Vás teda za manžela a manželku. Môžete si dať prvý novomanželský bozk."

A zábava, sa môže začať. Ho, ho, ho.

S pozdravom Vaša Harley 🐺💙

Mesačný Kameň - Férska Princezná ✅Where stories live. Discover now