2.5

4.8K 265 68
                                    

Yağız gideli 1 hafta olmuş okuldan da 1 aylığına izin almıştı. Gitme nedenini sormamıştım ama ilk aradığımda soracaktım. Şuan emrelerin evde kahve kurabiye ikilisinin keyfini yapıyorduk. Yağızın gittiğini ve benim durgun olduğumu bildikleri için fazla üstüme gelmiyorlardı.

"Lan kar yağsın artık, yeter be" diyerek isyan bayraklarını dalgalandırdı emre. Haklıydı, geçen sene de yağmamıştı ve bugün 6 ocaktı. Şuan yağmazsa bidaha asla yağmazdı. "O zaman kar duasına başlıyoruz" diyerek devam ettirdi Melike.

Bir küfür mırıldanarak sütümü yudumladım. Evet herkes kahve içerken ben süt içiyordum. "Noldu lan" diyerek koluyla dürtükledi meryem. 'özledim' ağzımı hareket ettirerek söylemiştim, diğerleri duymamıştı çünkü. Bana üzgün bakışlarını atarken eliyle sırtımı sıvazladı. Telefonumun titremesiyle heyecandan birkaç dakika açamadım. Telefonu açtığımda boşuna heycanlandığımı farkettim.

Anonim: yağızın nerde biliyormusun?

Yüsra: lan sen artık beni bi salsana

Anonim: Yağız nerde

Yüsra: sanane?

Anonim: hayır bilmiyorsan ben cevap veriyim diyicektim.

Yüsra: Allah Allah

Yüsra: nerdeymiş Yağız?

Anonim: yaa kıyamam

Anonim: söylemedi mi :(

Yüsra: geveleyip durma söyle

Anonim: bence onu da yağıza sor

Yüsra: öfff ne boş yaptın ha

Yüsra: İzmir de olduğunu biliyorum

Anonim: İzmirde ama kimin yanında ?

Yüsra: cidden çok boş yaptın bea

Anonim: gerçekleri öğrenince görürüz kim boş yapıyor.

Yüsra: tost yapıcam gelsene?

Anonim: ne alaka be

Yüsra: kaşar lazım da

Yüsra: malum bu gün kaşarlık görevini yerine getirdin.

(Görüldü)

Telefonu sinirle kapatıp hızlı bir şekilde ayaklanıp odadan çıktım, ne saçmalıyordu bu? En iyisi yağızı aramaktı. Lavaboya girerken tekrar telefonu çıkardım ve yağızı aradım. Çalıyor...çalıyor içimden o kıza öfke kusuyordum çalıyor....çalıyor benden önce iç sesim yağıza söverken hâlâ çalıyordu ama açmıyordu. Tam telefonu kapatırken bir kadın sesi geldi "alo?" Gözlerim büyürken ne diyeceğimi bilememiştim. "B-ben yağızı aramıştım ama"

"Banyo da canım, çıkınca söylerim geri döner" hiçbir şey demeden telefonu kapattım. Gözlerim den yaşlar firar ederken ellerimi yüzümün arasına aldım. Ya telefonda konuşan kişi anonim kızsa?

•••

Yaklaşık 5-6 kez aramıştı Yağız ama açmamıştım. Bilmiyorum belki kendi kendime triplere giriyordum ama eğer vereceği kötü bir cevapsa buna hazır değildim. Şuanlık onunla konuşmamak en iyisiydi.
"Yüsra az gelsene" diye seslenen abimin yanına hızlı adımlarla gittim. Odasına girdiğimde eliyle oturmam için yatağını işaret etti. Gidip karşısına oturduğumda konuşmaya başladı. "Maalesef kardeşimsin o yüzden sana birşey söylemem lazım" hele hele triplere bak.

"Artık evlatlık olduğumu söylermisin abi?"

"Bende isterdim ama konu bu değil güzelim" birden ciddileşince bende ciddileşmeye çalıştım. "Ben aşık oldum ve ona nasıl açılmam gerektiğini bilmiyorum. Sende kız olduğun için fikrini almak istedim" vay bee benim abim büyümüşte aşık mı olmuş. "Ciddimisin lan" istemsizce ağzımdan çıkan bu kelimeler katilim olacaktı. "Yani harbi mi anlamında "

"Bence sus iyice batıyosun" elimle ağzıma gerçek olmayan fermuar çektim. "Eee nerde yaşıyor bu kız?"

"İzmir'de"

"Oha lan nasıl buldun ebesinin şeyinden" sanırım son saatlerim. "Kırarım he o ağzına deli etme lan beni"

"İstemsizce oluyo abi valla!" Bende göt korkusu var bütün korkulara bedel Allah çarpsın.

"Neyse, kıza nasıl açılıcam onu söyle"

"Bu iş mesajla olmaz aga, yanına git bence" birden havalara girince kendimi şu ok atan periye benzettim. "Gören de ilişki uzmanı sanacak anasını satiyim" diyerek söylendi. "Çok biliyorsan kendin düşün" diye cırladım.

"Kaç koli süt istiyorsun söyle"

"Vallaha mı lan"

"Daha fazla kaşınmadan defol git yüsra" üf leyerek odadan çıkarken son kez baktım suratına, nah çekerek yastığını fırlattı. Abi dediğimiz kişiye bak, Tövbe ya.

•••

Melike'den

Şuan hunharca doğanla mesajlaşıyorduk. Sanki uzun zamandır konuşmuyormuşuz gibiydik.

Doğan: aşkımmm

Doğan: love beni

Doğan: love yim seni

Melike: ben zaten seni love

Doğan: sen beni hep love

Melike: lslqğxmqiwğxnowiqjfpw

Melike: konu boka batiyo susalım

Doğan: haklısın wkajwhw

Melike: aşkımmm

Melike: seviyon mu beni mal

Melike: lxşwjxkwşfowşocje

Doğan: şuan bir şüphelenmedim değil valla

Melike: şerefsiz

Melike: bidaha öptürürüm ben seni

Doğan: lan şakaydı be

Doğan: hemen inanıyon sende

Melike yazıyor... Çevrimiçi... Yazıyor.... Çevrimdışı

Birden ayçanın çığlığıyla doğana cevap vermeden telefonu kilitledim ve ayçanın yanına koştum. Emrelerden sonra ayçaların eve gitmiştik evde sıkılınca bahçeye çıkmıştık ama Ayça 'evden bişey alıp gelicem bekle' diyip gitmişti. Bu çığlığı beni korkutmuştu. Onun yerde oturur bi pozisyonda ağlarken görünce bende gidip yanına oturdum ve ellerimle eğik duran başını kaldırdım. "Noluyo??" Diye sorunca kollarını boynuma dolayıp iyice ağlamaya başladı. Nolmuştu şimdi?

•••

Abi uzun yazıcam dedikçe kısa yazıyorum çok sinirlendim şuan.

~yüsranın telefonda konuştuğunu kız kim olabilir?

~ayça neden ağlıyordu acabaaa

Anonim: Veda Zamanı Where stories live. Discover now