Hoi, hier ben ik met een ballon!

3 0 0
                                    

Waarom heb ik het nou gedaan? Wat wilde ik hiermee bereiken? Ben ik gewoon heel verslaafd aan de likes? 

Het was mijn verjaardag. Mooie cadeaus, ballonnen, twee taarten mét kaarsjes, visite en een verjaardagsgevoel ontbraken waren allemaal aanwezig. Er heerste gezelligheid en ik had het naar mijn zin. 

Nadat de visite de deur uit was, kon ik niet wachten om mijn seksloze Bambi-onesie aan te trekken. Met een bord sushi op schoot, kijkend naar de Bridget Jones-films, in m'n Bambi-onesie voelde ik me helemaal in m'n element. Dit was hoe je een verjaardagsavond moest vieren. Althans, naar mijn standaarden.

Ergens halverwege de avond sprong ik op. "We zijn vergeten een foto te maken van mij met die ballonnen!" Vriendlief had namelijk de bewuste zilveren ballonnen gehaald. In de woorden 'Happy Birthday', ook al wilde ik stiekem m'n leeftijd in zilveren ballonnen. Want zo hoorde dat, zo had iedereen dat namelijk. Ja, de ballonnen hangen leuk in huis, maar ze zijn voornamelijk voor dé verjaardagsfoto. 

"Maar kan ik wel met mijn lelijke onesie op de foto dan?" Vriendlief vond van wel. Hij zou wel even een grappig Boomerang filmpje maken met z'n nieuwste iPhone. Het werd een leuk filmpje, waarin ik poseer met de ballonnen en een been spontaan omhoog doe. Dit moest op Instagram, want dat was wel geschikt voor zo'n filmpje. En ja hoor, dagen later bleven de likes nog steeds binnenstromen.

Eerst vond ik de likes heel verslavend en kreeg ik een goed gevoel. Nu schaam ik me. Vraag ik me echt af wat ik gedaan heb. Een van de meest stereotyperende dingen op het internet nu zelf er ook nog aan toevoegen. En wat wilde ik bereiken? Heel veel likes krijgen? Mijn social media een boost geven? De wereld laten zien hoe schattig ik wel niet ben? Of wilde ik de wereld verrijken met een heel 'spontaan' filmpje van mijzelf? Nee, de conclusie gaat niet zijn dat ik verslaafd ben aan de likes, ondanks dat ik me wel goed voelde bij elke like. De conclusie is dat ik gevormd ben door wat ik zie op social media en dat ik eens maar nooit weer een stereotyperend schattig meisje met heel leuke ballonnen op Instagram was.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 06, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ColumnsWhere stories live. Discover now