Από μια γάτα...

42 7 7
                                    

Ένας νοσηλευτής έσερνε το φορείο. Ήταν βαριά τα τραύματα. Ο γιατρός βάδιζε δίπλα και του έλεγε: «Μείνε μαζί μου. Ακούς; Μείνε μαζί μου» και έπειτα ο νοσηλευτής φώναξε: «Εμποδίζετε το δρόμο, είναι επείγον». Ο γιατρός συμπλήρωσε: «Πρέπει αμέσως να χειρουργηθεί. Δεν έχει και πολλές ελπίδες».
***

Μια γάτα. Ναι, γάτα ήταν η αφορμή για τη Σία και τον Νικόλα να γνωριστούν. Η Σία, μετρίου αναστήματος, με μαύρα πλούσια μαλλιά βρήκε στην άκρη του δρόμου μία γάτα. Ήταν αιμόφυρτη, προφανώς χτυπημένη από αυτοκίνητο. Από τις ελάχιστες πρώτες βοήθειες που είχε κάνει κάποτε στο σχολείο ήξερε ότι δεν έπρεπε να μετακινούν τους τραυματίες γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους. Φώναξε απεγνωσμένα για βοήθεια αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία και ξέσπασε σε λυγμούς. Τότε ένας νεαρός την πλησίασε και είδε τη γάτα. «Είναι βαριά χτυπημένη» της είπε «Δε θα αντέξει τη μεταφορά. Έχω το τηλέφωνο ενός κτηνιάτρου αν μπορεί να μας βοηθήσει».

Ο κτηνίατρος ήρθε μετά από λίγο αλλά τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τη γατούλα είναι ευθανασία. Να βάλουμε τέλος στο μαρτύριο της».

Η Σία ήταν συντετριμμένη και ο Νικόλας την αγκάλιασε. Εκείνη ακούμπησε στον ώμο του με τα δάκρυά της να τρέχουν ασταμάτητα.

«Νικόλας» της είπε μόλις ηρέμησε.

«Σία»

«Από το Αναστασία;»

«Όχι.. εχμ.. από το Διονυσία αλλά το μισώ».
«Λοιπόν, Σία, θέλεις να πάμε για έναν καφέ να γνωριστούμε;»

Η απάντησή της ήταν καταφατική και ήταν η πρώτη απόπειρα για κάτι παραπάνω μετά την ιστορία της με τον Αντρέα.

***

Η Σία έβγαινε πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή της με κάποιον. Ήταν ντροπαλή και αυτό ήταν κάτι που κυριολεκτικά άναψε τον Αντρέα. Εκείνη θεωρούσε πως ήταν πολύ σημαντικό που ένας άντρας σαν τον Αντρέα ενδιαφέρθηκε γι αυτήν και θέλησε να του αφοσιωθεί πλήρως. Εκείνος της έπαιρνε λουλούδια, την έβγαζε για φαγητό και τελικά μετά από έξι μήνες γνωριμίας κατάφερε να τη ρίξει στο κρεβάτί. Λίγο μετά από αυτό το γεγονός η Σία- Διόνη όπως τη φώναζε- δέχτηκε να συγκατοικήσουν. Στην αρχή όλα ήταν τέλεια. Θεωρούσαν ότι έχουν την ιδανική ζωή και παντρεύτηκαν σε μια μικρή τελετή μιας και οι δυό τους δεν είχαν κοντινούς συγγενείς. Όμως γύρω στους δέκα μήνες η συμπεριφορά του Αντρέα άρχισε να αλλάζει. Η Σία στην αρχή δεν ήθελε να το πιστέψει. Της έριχνε ευθύνες που δεν έμενε έγκυος, την περιφρονούσε και τη μηδένιζε μέχρι που ξεχείλισε το ποτήρι όταν η Σία έπιασε δουλειά. Εκείνη άρχισε να περιποιείται τον εαυτό της και να ντύνεται όμορφα και τότε ήρθε αντιμέτωπη με την αρρωστημένη ζήλεια του Αντρέα. Η Σία αναγκάστηκε να υποβάλει παραίτηση από τη δουλειά της ως γραμματέας ενός ταξιδιωτικού γραφείου αφού ο Αντρέας μια μέρα έπιασε το αφεντικό της από το λαιμό κατηγορώντας τον ότι έχει σχέση με τη Σία. Το αφεντικό όμως ήταν παντρεμένος και προκειμένου να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο ανάγκασε τη Σία να υποβάλει παραίτηση.

Από μία γάταWhere stories live. Discover now